Main menu

header

902 28 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Pentru unii oameni, linia de demarcație între ființe și obiecte nu pare să existe, dovadă fiind faptul că semeni din toată lumea au decis să-și lege destinele cu piese neînsuflețite, pentru care nutresc sentimente profunde și cărora le jură afecțiune veșnică.

Servieta, „soțul” lui Rain Gordon

În timp ce în cazul partenerilor umani nu este ceva neobișnuit să se întâlnească pentru prima dată într-un magazin și să simtă atracția, o variațiune pe această temă s-a petrecut cu Rain Gordon, care se afla în fața unei vitrine în care i-a căzut cu tronc… servieta Gideon! La cinci ani de la prima lor întâlnire, femeia și servieta mult iubită s-au „căsătorit”. Rain a căutat o recuzită pentru ședința foto de rigoare, care a marcat momentul. Femeia, care crede că obiectele au suflet, nu se afla la primul episod romantic de acest fel - în tinerețe s-a îndrăgostit de… un centru comercial nou construit! Una peste alta, Rain declară că iubirea cu un bărbat nu se poate compara cu ceea ce este între ea și servieta Gideon.

Iubire eternă pentru pilotă

902 28 2Britanica Pascale Sellick a decis într-o zi mohorâtă de februarie să puncteze pentru toată lumea cât de importantă este plapuma sub care era cuibărită, așa că… a luat-o în „căsătorie”! Publicitatea a fost suficient de serioasă încât „mireasa” să introducă în ecuația mesajului și un semnal de alarmă vizavi de fenomenul singurătății. Într-o ceremonie la Exeter, Pascale s-a „cununat” cu iubita sa pilotă. La evenimentul la care a putut participa oricine atâta vreme cât purta pijama, s-au prezentat 120 de invitați. Mireasa, o apariție în papuci și haine de noapte, strălucea fericită la gândul că „oficializează” relația de lungă durată cu plapuma Johnny fix de Ziua Îndrăgostiților.

Ned Nefer, partenerul perfect pentru un manechin

902 28 3În 1986, Ned Nefer vedea pentru prima dată capul viitoarei sale soții, fără corp: era un manechin vechi, dar omul s-a aprins de dragoste pe loc și a început să-i caute și trupul perfect. La indicațiile „logodnicei”, care i-a „indicat” care anume părți îi plac, bărbatul a adunat bucată cu bucată până când și-a asamblat mireasa ideală și a luat-o în „căsătorie” pe păpușa numită Teagan. Ceremonia a fost una privată și a avut loc în California. Unii nu au gustat „gluma” și au chemat poliția, dar Ned nu a fost arestat - era un bărbat care nu comisese nicio infracțiune, era inofensiv și foarte fericit. „Nu suntem căsătoriți legal. Dar ne-am spus jurămintele și am făcut tot posibilul să trăim după ele”, a povestit Ned ulterior. Cei doi și-au petrecut „luna de miere” la New York.

„Amor” cu Zidul Berlinului

902 28 4În plin Război Rece, funestul Zid al Berlinului era detestat și în Germania Federală, și în Cea Democrată, pe care le despărțea. Dar nu toată lumea avea o reacție de respingere față de simbolul fostei Cortine de fier: suedeza Eija-Riitta Berliner-Mauer a făcut de mică o pasiune pentru demarcația dintre estul comunist și vestul capitlist. A văzut pentru prima dată Zidul Berlinului pe când avea 7 ani și nu l-a uitat nicio clipă. Când a împlinit 18 ani, s-a „căsătorit” cu el. La sfârșitul anilor 1980, când Zidul Berlinului a fost, în sfârșit, demolat, „văduva” și-a îndreptat pasiunea spre șinele de cale ferată, poduri și garduri, dar nimic nu a putut înlocui Zidul. Eija a decedat în 2015, plină de nostalgie după marea sa iubire neînsuflețită și cu renume sinistru.

Iubire cu rădăcini adânci

902 28 5În timp ce unii oameni preocupați de mediu și iubitori de natură adoptă un copac de la distanță, Emma McCabe, o tânără în vârstă de 31 de ani, s-a îndrăgostit iremediabil de arborele Tim, pe care l-a văzut pentru prima dată în timpul unei plimbări și fără de care a simțit că nu mai poate trăi. Așa a intervenit singura variantă de uniune pe care și-a imaginat-o femeia: „căsătoria”. Emma avusese mai multe relații nefericite cu bărbați și a decis că îl preferă de departe pe Tim. După „oficializarea” relației, femeia obișnuia să le povesteasă apropiaților cât de plină de satisfacții era „căsnicia” cu copacul.

Turnul Eiffel are „nevastă”

902 28 6Forțele aeriene ale Statelor Unite au concediat-o pe Erika Eiffel pentru că avea o tulburare de personalitate. Un indiciu al acestei probleme a fost perioada în care femeia a fost îndrăgostită fără speranțe de un avion de luptă F-15. Dar în 2004, Erika și-a cunoscut marea dragoste, nimeni altul decât Turnul Eiffel. Însă, despre starea „matrimonială”, francezii, altfel atât de posesivi cu acest simbol național, nu menționează nimic. Așa că Erika nu a fost împiedicată să devină informal „doamna Eiffel” și să afirme că celebrul turn „îi împărteșește sentimentele”. Doamna Eiffel este fondatoarea Objectum Sexuality International, o organizație care reunește oameni pasionați de obiecte.

Roller-coaster pe viață

902 28 7Când Amy Wolfe și-a adăugat numele de familie Weber, a fost un semn de mare iubire pentru partenerul său neînsuflețit - un roller-coaster din parcul de distracții cu același nume. După ce s-a îndrăgostit de obiectul senzațiilor tari la vârsta de 13 ani, Amy a decis că trebuie să-și „testeze” sentimentele: s-a dat de peste 3.000 de ori în mecanismul care o atrăgea inexorabil. Convinsă că la mijloc este dragoste autentică - mai ales că în trecut fusese amorezată succesiv de nave spațiale, Turnurile Gemene și o… balustradă - tânăra nu a fost afectată de faptul că „partenerul” era în Pennsylvania iar ea în New York și s-a „cununat” cu obiectul afecțiunii. De fiecare dată când îl vede, Amy are grijă să poarte în poșetă câteva piulițe și șuruburi de rezervă, ca să-și țină „soțul” în cea mai bună formă.

Noorul Mahjabeen Hassan, studentă la matematică la Universitatea din Florida, a decis să se „mărite“ cu baza de date Tetris, după o relație „pasageră“ cu computerul Pierre

Aaron Chervenak i-a jurat credinţă telefonului mobil

902 28 8Obiectofilia este o atracție romantică față de obiecte și acoperă multe atitudini. La o extremă se află oamenii care cred că lucrurile au voință, inteligență și sentimente. În celălalt capăt al atitudinii, cei implicați în „relație” acceptă că un obiect este doar atât, dar îl iubesc oricum. Cum la un moment dat a început să existe cerere pentru „căsătoria” între oameni și obiecte, au apărut și ofertele de… oficiere. Așa s-a ajuns, de pildă, la festivitatea prin care artistul și regizorul Aaron Chervenak s-a „cununat”, în Little Vegas Chapel, cu… telefonul său mobil. Când ceremonia a atins punctul culminant, oficiantul a întrebat: „Tu, Aaron, iei acest smartphone ca soție legală și promiți să îl iubești, să îl cinstești și să-i fii credincios?”. Artistul a spus „Da”. Faptul că „uniunea” nu a fost și nu ar putea fi niciodată legală nu îl deranjează pe Aaron. Evenimentul a subliniat cât de importante au devenit telefoanele și cât de mulți nu își mai pot imagina viața fără ele. Nici publicitatea nu a fost de ignorat.