Main menu

header

892 28 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

Aranjamentele sunt o piesă de rezistenţă la orice eveniment care se respectă, fie că vorbim despre o nuntă, o prezentare de modă sau un botez. Anul acesta, se poartă construcțiile florale suspendate. Este un trend cu accente de culoare și frumos, deasupra spațiului de desfășurare a evenimentului, fără a încărca aspectul meselor. Cu o senzație de plutire și de viu, aceste aranjamente au nenumărate beneficii de design și de funcționalitate a spațiului. Nicu Bocancea, master florist internațional, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria organizării de evenimente, recomandă construcțiile florale suspendate dacă vă doriţi un decor special, care să iasă din tipare.

„Cele asimetrice creează diversitate în funcție de unghiul din care sunt privite”

892 28 2- Ce se poartă în materie de flori şi aranjamente florale pentru evenimentele importante ale acestei veri?

- Construcțiile florale suspendate reprezintă noul trend în materie de decoruri impresionante la evenimentele importante ale acestei veri. Cu un impact vizual puternic, dobândesc rolul principal în decorul unei locații de eveniment, atunci când spațiul permite. În sălile înalte, o construcție suspendată împodobește spațiul superior al sălii, îl umple de culoare și de frumos și creează senzația de învăluire în natură. Cu ajutorul lor, spațiul de pe masă se eliberează, lasă loc insulelor din lumânări, detaliilor personalizate și accentelor discrete din flori, care nu mai interferează în spațiul vizual al invitaților. În cazul spațiilor exterioare, construcțiile suspendate creează senzație de plutire, de viu prin adierea vântului și mișcările naturale care se produc.

- Cum ar trebui să fie aranjamentele suspendate?

- Aranjamentele suspendate pot fi asimetrice, ca să creeze diversitate în funcție de unghiul din care sunt privite, fie rotunde, dreptunghiulare sau deasupra lungimii totale a meselor sau chiar să împo- dobească întregul plafon.

„Folosiţi spice de grâu, fire de floarea-soarelui sau de pampas colorat”

892 28 3- Cum le alegem? Care sunt rigorile de care trebuie să ţinem cont dacă ne dorim astfel de elemente de decor?

- Înainte de a fi frumoase, construcțiile florale suspendate trebuie să fie sigure, astfel că cel mai important este sistemul de prindere și rezistența plafonului sau a structurii de care se agață. În plus, este nevoie să ținem cont de înălțimea la care le prindem, pentru a nu obtura câmpul vizual al invitaților așezați la masă. Eu recomand ca ele să nu coboare mai mult de 90 cm - 1 m față de blatul mesei. Să nu uităm că o construcție suspendată devine element principal de decor, astfel masa trebuie să rămână cât mai liberă și mai suav împodobită pentru a nu se anihila impactul. În plus, decoratorii floriști care creează astfel de construcții trebuie să țină cont de necesitățile florilor și ale elementelor folosite, să insereze eprubete sau alte sisteme de hidratare a plantelor pentru a asigura fiecărei flori necesarul de umiditate, astfel încât să fie proaspete și frumoase pe tot parcursul evenimentului.

- Ce flori recomandaţi a fi utilizate pentru acest sezon?

- Evenimentele din această vară vor arăta spectaculos cu o construcție din mii de spice de grâu proaspete, din mii de fire de floarea-soarelui, sute de fire de pampas viu colorate sau cercuri suspendate din bujori, sau chiar şi din alte flori masive în nuanțe pastelate. Pentru iubitorii de petreceri exotice, ananasul poate fi un element de decor spectaculos în construcțiile suspendate. Nu există limită în crearea de decoruri unice atunci când avem imaginație și competență în a integra un vis în realitate.

„Cu un impact vizual puternic, aranjamentele florale suspendate dobândesc rolul principal în decorul unei locații de eveniment, atunci când spațiul permite“

„Evenimentele din această vară vor arăta spectaculos cu o construcție din mii de spice de grâu proaspete, din mii de fire de floarea-soarelui, sute de fire de pampas viu colorate sau cercuri suspendate din bujori, sau chiar şi din alte flori masive în nuanțe pastelate“

„Inseraţi fructe sau bijuterii“

- În afară de flori, se pot folosi şi alte materiale în construirea aranjamentelor suspendate?

- Construcțiile florale suspendate sunt o probă de foc, de studiu, de creativitate și de competență pe care doar cei mai experimentați floriști o pot trece. Aceste aranjamente pot fi create cu o greutate care poate varia de la 3 kg până la 100 kg, din orice tip de floare, plantă sau chiar din fructe sau bijuterii, cu dimensiuni care pot oscila de la 10 până la 110 cm. În plus, ele pot avea, în funcție de tema evenimentului, inserții de lumină, de crenguțe, de fire de iarbă, de tije de bambus, sau chiar de accesorii precum pahare de șampanie, cristale, perle sau mărgele. Acestea se finalizează după îndelungi expertize de structură și spațiu, în trei şi cinci ore de lucru.