Main menu

header

891 30 1de Irina Ţolea şi Tatiana Solomon

Vedete naționale și internaționale, în reprezentații de excepție, premiere și numeroase surprize își fac loc în programul de vacanță. Scenele în aer liber, în locații inedite sunt acum din ce în ce mai căutate, iar oferta show-urilor de divertisment este tot mai bogată. În continuare vă recomandăm câteva dintre evenimentele care se disting în agenda estivală. 

„Il Volo” și creațiile lui Ennio Morricone, în premieră la București și Cluj

Celebrul trio „Il Volo” va susține în această săptămână două reprezentații explozive ale concertului „Il Volo sings Morricone and more”, evenimentele fiind incluse într-un amplu turneu mondial prin Europa, America de Nord, Japonia şi Australia. Tinerii italieni (baritonul Gianluca Ginoble și tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto) vor interpreta piese din creația marelui compozitor Ennio Morricone, între care și unele dintre cele mai importante coloane sonore din istoria cinematografiei precum: „Once Upon a Time in America”, „The Bad, The Good and The Ugly” sau „Cinema Paradiso”. dar și partituri unice din repertoriul clasic sau pop („Nesum Dorma”, „All by myself”, „My Way”, „Caruso” sau „Volare”). Il Volo concertează la București pe 16 iulie, de la ora 20:00, la Sala Palatului, iar pe 18 iulie, de la ora 20:00, vor susţine un spectacol la BT Arena din Cluj Napoca. „Il Volo” a cucerit publicul cu interpretările de excepție din repertoriul pop-opera situându-se azi în topul celor mai apreciați artiști internaționali. Virtuozii italieni au împărțit scena cu mari artiști internaționali (Placido Domingo, Barbra Streisand, Andrea Bocelli, Carlos Santana sau Eros Ramazzoti) iar în 2019, la invitația Papei Francisc, au cântat „Ave Maria” în prezența a peste 1 milion de spectatori, în Panama.

„Astă seară, fără măști!”: vedete de ieri și de azi, în Grădina Herăstrău

Muzică, dans, umor de calitate și multe surprize, aceasta este rețeta noului show estival de succes la care sunt așteptați fanii Revistei bucureștene în această săptămână. Pe 16 iulie, de la ora 20:00, echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București prezintă în Grădina de Vară Herăstrău spectacolul „Astă seară, fără măști!”, o reprezentație veselă și colorată și, totodată, o întâlnire neașteptată cu vedete și partituri originale. Pe scenă își vor face apariția, într-o formulă spectaculoasă, o serie de „măști” surprinzătoare, talentații artiști ai Teatrului „Constantin Tănase” întruchipând, cu mult farmec și umor, o serie de personaje celebre, între care Cher, Julio Iglesias, Elvis Presley, Marilyn Monroe ori chiar Gigi Becali. Între protagoniștii spectacolului se numără Vasile Muraru și Valentina Fătu, Raluca Guslicov, Robert Emanuel, Bianca Sârbu Romanescu, Alin Gheorghișan, Daniela Tănase și Radu Ghencea, alături de soliștii Baletului și Orchestrei Teatrului „Constantin Tănase”. În plus, show-ul prilejuiește o întâlnire de neuitat cu Gabriel Dorobanțu, invitatul special al serii. 

„Liniște în culise!”, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov

O perspectivă originală asupra existenței artiștilor, dincolo de cortină, este prezentată în noua producție lansată pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov. Pe 15 și 16 iulie, de la ora 19:00, la Sala Mare, au loc primele reprezentații ale comediei „Liniște în culise!”, de Michael Frayn, în regia lui Zalán Zakariás. Publicul este invitat să descopere atmosfera din culisele unui teatru, unde o echipă de actori dornici de afirmare și un regizor stresat se străduiesc să pună în scenă o comedie ieftină. Cum montarea abia se mișcă adevăratul spectacol este oferit de poveștile personale, bârfele, conflictele interioare și crizele „vedetelor”, din timpul repetițiilor. Farsa ilustrează realități hilare sau amare ale vieții de actor, integrate într-o poveste fictivă, plină de situații comice, conversații spumoase și replici înțepătoare. Din distribuție fac parte Iulia Popescu, Vlad Pavel, Ioana Bândac, Mădălin Mandin, Simona Pop, Mihai Giurițan, Bogdan Nechifor, Ioana Predescu, Dan Cogălniceanu, Oana Huiu, Relu Sirițeanu și Vasile David.

Montări de succes și musicaluri, în stagiunea estivală de la Constanța

891 30 2Cele mai reușite producții ale teatrelor românești se joacă în această vară pe litoral în cadrul „Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului”. Până la sfârșitul lunii august reprezentațiile de teatru, musical și operetă vor fi prezentate la Teatrul de vară „Soveja” și la scena în aer liber special amenajată în Parcul Arheologic din Constanța. În această săptămână în Parcul Arheologic sunt programate următoarele evenimente: pe 15 iulie - „Stația Clovnilor” (Teatrul „Luceafărul”, din Iași); pe 16 iulie - „Piatra din casă”, (Teatrul „Toma Caragiu”, din Ploiești); iar pe 17 iulie puteți viziona musicalul „Pe aripile cântului v2.0” (Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, din Galați), care îmbină inspirat partituri muzicale celebre și momente pline de umor, cu dansul și pantomima. De asemenea, la Teatrul de vară „Soveja” aveți ocazia să vedeți: pe 17 iulie - „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” (Teatrul Odeon, din București), o celebră dramă a cuplului, plină de momente comice, avându-i ca principali protagoniști pe Carmen Tănase și Adrian Titieni; iar pe 20 iulie - „Goi pușcă”, o comedie fabuloasă, inspirată dintr-un fapt real, un spectacol semnat de echipa Teatrului de Stat Constanța. Toate reprezentațiile încep de la ora 21:00.

Începe a doua ediţie „Balkan Festival”, la Berzasca

Timp de trei zile hiturile momentului vor răsuna live într-o locație spectaculoasă de pe Clisura Dunării. Între 15 și 17 iulie, în comuna Berzasca din Caraș-Severin are loc cea de-a doua ediție „Balkan Festival”, un eveniment muzical original ce promovează muzica românească și cea balcanică. Anul acesta festivalul reunește pe aceeași scenă soliști îndrăgiți de pe ambele maluri ale Dunării, care vor susține recitaluri explozive. Între invitații acestei ediții îi veți putea întâlni pe: Horia Brenciu & HB Orchestra, Andra, Jean de la Craiova, Elena Gheorghe, Theo Rose, 3 Sud Est, Raluka & Proiectul Balkanic, Nikos Papadopoulos, Oana Radu, Shondy & Mahala Rai Banda, Dejan Petrovic și Lepa Brena. Concertele încep de la ora 20:00 iar gazdele serilor „Balkan Festival” vor fi Daniel Buzdugan și Mihai Morar. Prețul unui bilet pentru o seară este de 85 de lei iar abonamentul pentru accesul la toate concertele festivalului costă 180 de lei. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit.