Main menu

header

889 20 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Căsătoria reprezintă un moment foarte important din viața mirilor, la care vor participa în număr mare și mulți dintre cunoscuții acestora, rude și prieteni dragi. Aceștia trebuie să fie impresionați plăcut încă de la început și să aibă o mică amintire a acestor clipe, așa că le sunt oferite cunoscutele mărturii, cu o valoare simbolică neprețuită.

Prăjitura preferată

889 20 2Oferirea unor mărturii de nuntă nu este un obicei modern, așa cum s-ar putea crede la prima vedere, ci unul vechi, care a pornit din Anglia secolului al XVI-lea. Francezii l-au preluat și l-au transmis mai departe. În România a existat foarte multă vreme tradiția să fie oferite mărturii în formă de flori, dar în prezent, cuplurile au început să folosească și alte tipuri de obiecte, personalizarea fiind la ordinea zilei. Pentru că sunt oferite prietenilor dragi, rudelor și colegilor, mărturiile de nuntă trebuie neapărat să fie originale, deosebite și să impresioneze plăcut. Alegerea lor poate fi dificilă, dar dacă ambii miri se implică în acest proiect, atunci s-ar putea ca rezultatul să fie unul memorabil și să-i definească. De pildă, dacă se optează pentru ceva dulce, există varianta împărțirii de mărturii cu minivarianta rețetei preferate de desert. Singura condiție este ca micile prăjituri să fie ambalate original, obligatoriu cu o fundiţă asortată cu tema nunţii.

Borcănele cu miere

889 20 3Dacă alegerea mărturiilor se poate dovedi inițial o provocare, un sfat din partea specialiștilor este acela ca obiectul să fie nu doar memorabil sau definitoriu, ci și practic. Mărturiile trebuie așezate pe masă, într-un suport special realizat, pentru a fi cochete și atractive. O idee poate fi un mic borcănel cu miere. Nectarul albinelor este, neîndoielnic, pe placul tuturor și poate fi o mărturie cel puțin interesantă. Un astfel de recipient poate avea 30 ml sau 45 ml, poate fi decorat personal de miri și apoi umplut cu deliciul naturii, fiind deopotrivă practic și inedit. Astfel de borcănele pot fi umplute și cu alune, nuci, migdale, fistic, dulceață, cafea sau alte mici delicii cărora nimeni nu le poate rezista și care se potrivesc și cu nonconformismul mirilor, și cu gusturile invitaților. Aceștia vor aprecia foarte mult și un mic mesaj de mulțumire atașat fermecătoarelor recipiente, care să țină cont de tematica nunții.

Baloane de săpun

889 20 4Cum trendul în lumea nunților este originalitatea, ieșirea din clișee poate fi demonstrată pe deplin pe segmentul mărturiilor. Un alt sfat al specialiștilor în organi- zare de evenimente nupțiale este implicarea personală a mirilor - mai precis, provocarea ca însurățeii să realizeze cu mâna lor aceste mici obiecte cu însemnătate atât de mare. Indiferent că există la mijloc talent artistic sau nu, efortul și iubirea depuse în realizarea unor astfel de obiecte le vor face de neuitat. De exemplu, dispozitivele de făcut baloane de săpun, desenate amuzant de miri cu ojă sau acuarele îi vor face pe invitați să zâmbească și vor crea atmosfera de bucurie, speranță și culoare care însoțește orice nuntă. În plus, baloanele de săpun vor arăta minunat în fotografii și conținutul se poate face de oricine: se amestecă 1/4 cană cu săpun lichid de vase şi o lingură cu glicerină, se lasă să acționeze și se testează înainte de ziua cea mare.

Ciocolată în toate… formele

889 20 5Pentru o nuntă în timpul iernii, mărturiile cu ciocolată caldă preparată în casă pot face senzație. Se amestecă lapte, cacao, zahăr și bezele și se oferă invitaților la nuntă în recipiente de sticlă, sticluțe sau borcănele, spectaculoase, eventual personalizate, marcate cu data nunții și numele mirilor, ca niște mici bijuterii pline de sevă dulce. Firește, o variantă foarte originală este chiar ciocolata, pe care o iubește toată lumea. Tableta din varietatea preferată se taie în bucăţi mai mici şi se ambalează fiecare cât mai original, fiind foarte uşor de personalizat şi furnizând un efect maxim. O altă opțiune de a umple recipiente din sticlă foarte decorative este alcoolul. Se pot umple sticluțele-mărturie cu băutura preferată a mirilor, se etichetează cu datele evenimentului, apoi se pot decora după ideile însurățeilor sau se pot împodobi pur și simplu cu o fundiță. De asemenea, dacă mirii își doresc să marcheze gastronomic marele moment al vieții lor împreună, pot aduna rețetele lor favorite într-o carte de bucate de mici dimensiuni, personalizată, legată fermecător cu însemnele evenimentului.

Sare și piper

889 20 6Toată lumea bea o cafea sau un ceai dimineaţa, iar momentul reunirii unui mare număr de oameni dragi în jurul unui cuplu este o ocazie ideală de a le oferi ca mărturie de nuntă un set pentru cafea sau ceai format dintr-o cană, o farfuriuţă şi o linguriţă - totul la dimensiuni mici. Aceste obiecte pot fi împodobite după imaginație, pot avea fundițe sau mesaje pictate și vor fi utilizate cu plăcere, pe termen lung, de cei dragi. Tot la capitolul mărturii practice intră și setul de sare și piper. De fiecare dată când le vor folosi, invitații își vor aminti cu drag de mirii care s-au aplecat să personalizeze, cu emoție și iubire, aceste obiecte pentru cei pe care îi prețuiesc. Ambalajul poate fi realizat din celofan legat de un mic şnur și cu o etichetă frumoasă. O recomandare generală a specialiștilor este libertatea deplină în alegerea și decorarea mărturiilor, întrucât aceste obiecte simbolice trebuie să-i reprezinte pe miri și nu să se supună unor canoane dictate de tendințe.

Un CD cu melodiile de la nuntă le va aminti invitaților pe termen foarte lung de fericitul eveniment și, în plus, este cât se poate de original

Plante exotice în mici ghivece personalizate prin ambalaj pot fi o opţiune pentru mărturii inedite la orice nuntă

Verde viu

O mărturie care poate fi un adevărat cadou este recipientul cu seminţe de flori. Ambalate într-un plic mic, cu un cuvânt de mulţumire scris sau ataşat, cu un însemn legat de tematica nunții, aceste semințe sunt acel tip de dar care durează. Odată răsădite, semințele vor face plante minunate, care vor reaminti celor dragi pe termen foarte lung de momentul memorabil al nunții. Tot la capitolul plante, o idee de mărturie originală, foarte aspectuoasă și plină de simbolistică este terrariul. O mică plantă ușor de întreținut sau o variantă aeriană pe suport de lemn sunt moduri unice de a le transmite invitaţilor la nuntă cât de importanţi sunt pentru miri pe termen lung. O plantă aeriană poate trăi ani, poate face pui, poate înflori, nu are nevoie de pământ şi nu are rădăcini. Ea trebuie pulverizată cu apă sau scufundată în apă doar o dată la două săptămâni. Mirilor nu le rămâne decât să atașeze un mesaj special la fiecare astfel de mărturie încărcată de emoție. Firește, o opțiune de mărturii este și micul ghiveci cu o plantă, personalizat, frumos decorat.