Main menu

header

858 25 1de Ștefania Băcanu şi Mihaela Cotîrnea

Acvamariul este o piatră semiprețioasă, de culoare bleu-marin, precum apa mării, după cum îi spune și numele, care este folosită în confecționarea bijuteriilor, dar și ca talisman. Cel care îl poartă nu va cunoaște teama, frica și va fi protejat în orice fel de călătorie, chiar și în cea a vieții. În particular, este ideal, în orice domeniu, pentru anumite zodii, care nu ar trebui să se despartă de el niciodată.

Dezvoltă creativitatea

Acvamarinul, una dintre cele mai cunoscute pietre semiprețioasă, este recunoscută și apreciată încă din Antichitate. Numele provine de la latinescu aqua marin, care înseamnă apa mării. Simbolizează protecția și curajul în călătoriile pe mare, ajutându-i pe toți să se întoarcă acasă în siguranță. Potrivit legendei, acvamarinul a fost oferit lumii de către sirene, pentru a le fi călăuzitor. În urmă cu mii de ani, bijuteria era considerată o sursă de vindecare pentru cei care sufereau de tulburări nervoase, anxietate și furie, iar prin anul 1500, din acvamarin ar fi fost confecționate primele lentile de ochelari. Azi, cei mai mulți îl utilizează ca talisman, și ajutor în dezvoltarea creativității și în reducerea stresului cronic. Piatra se descarcă în apă și se încarcă repetat la lumina soarelui.

Reuneşte soții despărțiți

858 25 2Din Antichitate și până în zilele noastre, acvamarinul este considerat o influență pozitivă asupra celui care îl poartă. Mulți oameni, printre care sumerienii și egiptenii, au considerat că beneficiile care i s-au atribuit, de-a lungul timpului, sunt doar mituri. În realitate, s-a demonstrat că energia pe care o transmite și schimbările pe care le produce în viața celor care îl poartă, sunt incontestabile. De exemplu, este un suport excelent pentru cuplurile aflate în impas sau chiar despărțite. Luminează mințile partenerilor, îi ajută să comunice eficient, să se susțină reciproc, astfel încât să își rezolve orice conflict, iar dacă este purtată de o femeie singură, aceasta are șanse mari să își găsească un partener bogat. Este o piatră foarte bună pentru meditație, pentru că induce acea stare de liniște care ușurează trezirea spirituală. De asemenea, poate fi un ajutor de nădejde în viața actorilor care au trac de cameră sau se intimidează în fața publicului.

Acvamarinul inspiră calm și liniște, ajută la relaxarea minții. Poate fi purtat ca pandantiv fixat pe un lanț de argint sau un inel de logodnă din aur alb

Protejează zodia Scorpion

Acvamarinul este cristalul nativilor Scorpion, Balanță și Vărsător. Conform credințelor populare, cristalele zodiilor îi protejează pe cei care le poartă, îi ajută să fie liniștiţi, încrezători în propriile forțe, împăcaţi cu ei înşiși, asumaţi și concentraţi pe ceea ce doresc să întreprindă. Practic, sunt susținuţi să ducă la bun sfârșit toate proiectele la care s-au angrenat. Această piatră a oceanului conferă abilitatea de a învăța și de a memora. Facilitează comunicarea cu planurile su- perioare ale existenței, cu ghizii spirituali ai fiecăruia. Reprezintă aspirația către înalt. De asemenea, acvamarinul este piatra preferată de mulți designeri, pentru că această bijuterie se distinge prin distribuția culorii, duritate și o intensitate luminoasă unică. Ea strălucește în toate culorile apei, de la cele mai fine nuanțe de albastru până la o ușoară atingere de verde smarald, ceea ce o include pe lista celor mai căutate pietre semiprețioase.