Main menu

header

846 28 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

O măsură de prudență și dovadă de maturitate în gândire este, fără îndoială, asigurarea bunurilor. În cazul vedetelor, însă, acest gest trece într-o nouă dimensiune. Starurile de ieri și de azi și-au pus la adăpost diverse „comori” corporale contra unor sume importante, de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Talia lui Bette Davis

Una dintre primele celebrități din showbiz care și-a asigurat o comoară de imagine bazată pe fizic a fost actorul de filme mute Ben Turpin, care avea un strabism accentuat, pe care rolurile sale de comedie l-au făcut faimos. Actorul și-a pus la adăpost ochii încrucișați pentru 25.000 de dolari, sumă enormă pentru începutul de secol XX. Mai târziu, legendara Bette Davis, actrița din „Jezebel”, care avea o talie de 53 de centimetri, și-a asigurat mijlocelul pentru o poliță de 500.000 de dolari, considerând că pierderea acestei comori i-ar fi periclitat cariera. Pentru anii 1940, suma era impresionantă.

Picioare prețioase

846 28 2Actrița Betty Grable dădea tonul, în 1940, unui trend care continuă: asigurarea picioarelor. După ce a fost desemnată ca având „picioare de zeiță” în 2007, Rihanna s-a gândit să asigure această comoară, contra sumei de 1 milion de dolari. La rândul său, fostul model Victoria’s Secret, Heidi Klum, are piciorul drept asigurat pentru 1,2 milioane de dolari, iar stângul, din cauza unei mici cicatrici, este ceva mai „ieftin: 1 milion de dolari. De asemenea, atunci când, în cadrul unui interviu, cântăreața Taylor Swift dezvăluia că se rade pe picioare în fiecare zi, dar… nu le spală, opinia publică a rămas surprinsă de lipsa de atenție față de aceste comori asigurate pentru 40 de milioane de dolari. La o distanță apreciabilă în jos se află cei 1,5 milioane de dolari la care erau asigurate faimoasele picioare ale Tinei Turner în vârful carierei starului, dar și în sus asigurarea picioarelor dansatorului Michael Flatley - 51,8 milioane de dolari - ale starului Juventus, Ronaldo (90 de milioane de dolari) sau ale fostului fotbalist David Beckham, în valoare de 70 de milioane de dolari.

Papile gustative excepționale

În arhitectura corporală, limba poate fi motiv de asigurare pentru sume enorme. Vedeta care s-a gândit la așa ceva este Miley Cyrus, care arată prețioasa… emblemă de fiecare dată când are ocazia și astfel crede că aceasta a devenit suficient de valoroasă încât să fie pusă la adăpost cu o poliță de 1 milion de dolari. Și limba basistului Gene Simmons, element de „decor” care a devenit celebru, este asigurată pentru 1 milion de dolari. Tot despre limbă, dar pe altă direcție, este vorba și în cazul degustătoarei Angela Mount. Experta este considerată o adevărată avere din perspectiva papilelor sale gustative unice, astfel încât patronul pentru care lucrează i le-a asigurat contra a 16 milioane de dolari. La rândul său, Costa Coffee a asigurat limba și gustul lui Gennaro Pelliccia, degustătorul șef al brandului, fără de care produsele firmei nu ar mai fi la fel, pentru 15 milioane de dolari.

O emblemă: părul de pe pieptul lui Tom Jones

Sportivul american Troy Polamalu nu s-a mai tuns din anul 2000, a devenit imaginea unui brand celebru de șampon în anul 2010 și deține recordul mondial pe direcția asigurării părului: 1 milion de dolari. Gest firesc, în condițiile în care podoaba fotbalistului are propria pagină de Facebook… O altă asigurare de pomină este cea a părului de pe pieptul legendei muzicii Tom Jones. Deși nu există decât zvonuri despre cuantumul acestei asigurări, se pare că aceasta se ridică la valoarea de 3,5 milioane de dolari, starul fiind foarte deranjat de gestul fanelor de a-l trage de acele fire...

Degetul ca niciun altul al lui Keith Richards

846 28 3Cel mai rapid violonist al lumii, Oliver Lewis, și-a asigurat fiecare deget de la ambele mâini pentru 100.000 de dolari. „Nu voi merge să cioplesc nuci de cocos cu maceta, dar degetele mele sunt unealta mea de lucru și mi se pare de bun simț să le pun la adăpost, pentru că aș fi pierdut fără ele”, explică Oliver. Totuși, oricât de mare ar părea această asigurare, este departe de recordul lui Keith Richards, starul Rolling Stones, are numai degetul mijlociu al mâinii stângi, crucial pentru performanța sa muzicală, asigurat pentru 1,6 milioane de dolari. Și degetele arătătoare ale pilotului de Formula I Fernando Alonso au înregistrat o asigurare de 13 milioane de dolari.

Posterioare de valoare

Deși a trecut ceva vreme de când artista Kylie Minogue era pe valul topurilor internaționale și își asigura celebrul posterior pentru suma de 5 milioane de dolari - considerând că „nu se știe niciodată dacă nu va lua forma de pară” - obiceiul a rămas, ba chiar s-a amplificat. Astfel, starleta Kim Kardashian, care a dat tonul unui trend mondial de mărire a feselor, are o poliță care se ridică la amețitorea sumă de 21 de milioane de dolari. O specialistă a propagării imaginii proprii, Kim cheltuiește 5.000 de dolari pe zi pentru ajustările necesare plierii perfecte a hainelor pe celebrul său posterior. Aceeași parte a corpului are o asigurare uimitoare, de 17 milioane de dolari, și în cazul lui Jennifer Lopez, notează elle.com.

Zâmbetul iconic al Juliei Roberts

846 28 4Intrat de mulți ani în cultura pop, iconicul zâmbet al Juliei Roberts este, firește, asigurat corespunzător. „Frumușica” și-a pus la adăpost dinții pentru suma de 30 de milioane de dolari, cu atât mai mult cu cât este imaginea strălucitoare a brandului Lancôme. O altă vedetă care a luat aceeași măsură de siguranță este America Ferrera, care, pe vremea când filma pentru „Betty cea urâtă”, și-a pus zâmbetul la adăpost contra sumei de 7 milioane de dolari.

Un tezaur integral: Daniel Craig

Fermecătorul interpret al seriei „Bond”, Daniel Craig, și-a făcut singur numeroase cascadorii, lucru care i-ar fi putut periclita fizicul perfect, drept pentru care și-a asigurat tot corpul pentru suma de 9,5 milioane de dolari. Asigurări foarte mari, dar previzibile, au vocile artiștilor Mariah Carey (35 de milioane de dolari) sau Bruce Springsteen (6 milioane de dolari), în dreptul celui din urmă suma fiind enormă pentru anii 1980.

Excentricul solist al trupei Val Halen, David Lee Roth, și-a asigurat preventiv lichidul seminal pentru 1 milion de dolari, ca să se apere de eventuale procese de paternitate

Mari evaluări de… sâni

846 28 5Considerând că sânii săi au devenit o emblemă, că „sunt faimoși” și că orice li s-ar întâmpla ar prejudicia-o serios, Madonna și i-a asigurat pentru 2 milioane de dolari. La rândul său, cântăreața Dolly Parton, regina muzicii country, are sânii asigurați pentru 1 milion de dolari, iar fosta iubită a lui Hugh Hefner, Holly Madison, are și ea o poliță care îi pune sânii la adăpost pentru 500.000 de dolari. „Dacă li s-ar întâmpla ceva, aș fi nevoită să-mi iau o pauză care m-ar costa milioane”, declară starleta.