Main menu

header

831 18 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Se spune că suntem creatorii propriei vieți, că putem avea tot ceea ce ne dorim și că suntem capabili să ne îndeplinim cele mai ascunse dorințe, cu condiția să credem cu toată ființa în acea reușită. Specialiștii în spiritualitate recomandă meditația și rugăciunea stăruitoare pentru a atrage abundență financiară, profesie dorită, o familie binecuvântată și sănătate. Florentina Gionea (medalion), specialist și terapeut relațional, ne-a vorbit despre modalitatea prin care putem să materializăm chiar și cele mai irealizabile visuri.

„Prin spiritualitate, poţi crea Raiul pentru tine”

- Florentina, spune-ne pe scurt, care este povestea ta. Cum ai ajuns terapeut relațional?

- Eu m-am specializat de-a lungul timpului în ceea ce înseamnă meditaţie şi spiritualitate. Acum 10 ani, am început să lucrez ca tehnician nutriţionist, însă toată munca mea avea o parte de vindecare emoţională şi spirituală. Pivotarea spre relaţii a început când oamenii, şi în special femeile, au venit către mine şi m-au rugat să le arăt cum se poate vindeca şi transforma o relaţie din punct de vedere spiritual. Între timp, mi-am dat seama că nu doar relaţiile au nevoie de transformare spirituală, ci toate ariile vieţii noastre, şi atunci am îmbrăţişat această transformare prin a deveni Life Coach Spiritual. Dumnezeu m-a trezit spiritual la 24 de ani, când, din disperare de a mă elibera de greutatea întreţinerii familiei mele, am cumpărat un salon de înfrumuseţare cu 10.000 de euro împrumutaţi, salon pe care l-am pierdut în doar două luni. Şocul emoţional a fost mare şi am decis să merg la doi terapeuţi holistici ca să mă vindec. Am adoptat un stil de viaţă sănătos, am studiat intensiv cinci ani peste 30 de terapii, pe care le folosesc şi le predau şi astăzi.

- Cât de importante sunt spiritualitatea și nădejdea în viața unui om?

- Să poţi să te apropii de Divinitate şi să comunici cu ea constant este cel mai minunat lucru ce se poate întâmpla unui suflet. Dumnezeu ne vrea pe toţi vindecaţi, fericiţi, plini de daruri, cu bani, cu tot ce ne este necesar să trăim Raiul pe Pământ. Şi da, prin spiritualitate, poţi crea Raiul pentru tine.

„Primul pas este să ne dăm seama ce vrem și să scriem cât mai în detaliu”

831 18 2- Aș vrea să vorbim despre modalitatea prin care putem avea lucrurile pe care ni le dorim. De exemplu, cum atragem abundența financiară în viața noastră?

- Putem oricând să aducem în viaţa noastră tot ceea ce ne dorim. Dumnezeu nu ne refuză nimic. Atât timp cât valorile noastre rămân sănătoase şi suntem axaţi pe evoluţie, banii care vin aduc şi mai mult din ceea ce ai bun în tine. Sunt trei mecanisme care trebuie activate: energia, gândirea şi sistemul. Energia presupune că ai acel combustibil care să facă sistemul să meargă. Gândirea corectă şi sănătoasă este cea care te ajută să crezi că este posibil pentru tine, iar sistemul este cel care trebuie să fie unul ce aduce rezultate pozitive.

- Mai exact?

- Primul pas este să ne dăm seama ce vrem să atragem în viaţa noastră și să scriem cât mai în detaliu. Al doilea este să creăm contextul ca acel lucru să se întâmple, să luăm oportunităţile care vin odată cu ceea ce am cerut. Iar al treilea pas este să primim ceea ce am cerut şi să ne bucurăm, să mulţumim. Mulţi oameni, însă, atunci când primesc găsesc diverse forme de a respinge ceea ce au primit.

- Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca acest mecanism să funcționeze?

- Credinţa neclintită în Dumnezeu că se va întâmpla. Apoi, răbdare, şi să accepți să primești în forma în care ți-a fost dăruit, nu neapărat cum ai cerut tu. Cu cât evoluezi mai mult în energie şi devii o persoană spirituală, capacitatea ta de manifestare creşte şi poţi materializa cel mai uşor, dar ingredientul secret este credinţa neclintită.

„Continuă până obţii ce vrei, indiferent de câte ori ai eşuat în mintea ta”

- Ce șanse de materializare există?

- 100%, însă trebuie luat în calcul că, atunci când lucrezi cu Dumnezeu, şi el este parte din creaţia ta şi vine şi el cu aportul lui, aport pe care tu nu ai cum să îl anticipezi. Cel mai important este să asculţi ghidarea lui prin intuiţie, rugăciune sau meditaţie. Oamenii renunţă prea uşor la ceea ce-şi doresc, pentru că nu au reuşit din prima. Sfatul meu este să continui până obţii ceea ce vrei, indiferent de câte ori ai eşuat în mintea ta.

- Și tot legat de partea profesională, putem avea acea împlinire la care visam când eram mici?

- Cei trei paşi pe care i-am recomandat mai sus se pot face pe orice arie a vieţii, inclusiv pe carieră. Eu lucrez pe o formulă mai avansată în şapte paşi, care nu poate fi explicată în scris, ea trebuie predată. Însă, dacă faci paşii de mai sus, îl cooptezi şi pe Dumnezeu în procesul tău şi, cu siguranţă, poţi crea orice. Îmi aduc aminte de povestea unei cliente care a urmat cei trei paşi, pentru a atrage jobul dorit. A scris acolo tot ce își dorea ea, dar i-a scăpat orarul de muncă. Deşi totul era aşa cum ceruse, programul era dificil pentru ea, tocmai pentru că a omis să scrie despre el. Aşa că, atunci când scrii tot ceea ce-ţi doreşti, ai grijă să introduci cele mai mici detalii.

„Cel mai important este să asculţi ghidarea lui Dumnezeu prin intuiţie, rugăciune sau meditaţie“

„Credinţa în Dumnezeu, dar şi înţelegerea traseului tău de evoluţie ca spirit sunt extrem de importante. Atunci când practici spiritualitatea, ştii, în adâncul sufletului, că faci ce este corect pentru tine”

„Avem două traume colective: victimizarea şi lipsa încrederii în sine“

- Cum putem avea meseria pe care ne-o dorim?

- Toţi avem un dar de la Dumnezeu, ceva ce noi facem cel mai bine şi cel mai uşor. Acel dar, deşi pentru mulţi pare banal, pentru că ei îl fac uşor, este supervaloros pentru alte persoane. Ştiu prea mulţi oameni care au daruri extraordinare, dar care se mulţumesc să stea angajaţi în loc să fie plătiţi pentru adevărata lor valoare. Dacă ştii să pictezi, să scrii, să vorbeşti în public, să tunzi, să machiezi, apucă-te şi câştigă din pasiunea ta, satisfacţia sufletească este foarte mare. Este puţin mai greu la început însă pe termen lung merită.

- Ce îi sfătuiești pe cei care vin la tine și spun că nu se simt satisfăcuți de viața pe care o au, de meseria lor?

- În primul rând, determinăm cauza care creează neîmplinire. Din păcate, cele mai profunde traume sau dureri se află în copilărie şi începem cumva de acolo. La mine vin şi persoane care sunt setate pe excelenţă sau oameni de afaceri care vor să deblocheze energia businessului şi să îl crească pe nivelul următor. Toţi avem şansă de reuşită. Noi, poporul român, avem două traume colective: victimizarea şi lipsa încrederii în sine. Când alegem ca indivizi să ne extragem din această moştenire de neam, ne asumăm acţiunile proprii şi rezultatele lor, şi devenim liberi şi independenţi. Încrederea în sine şi credinţa că se poate sunt ceea ce vreau să le insuflu românilor, de la copii până la adulţi. Se poate orice cerem şi orice ne dorim, important este să înţelegem procesul pe care îl avem de parcurs şi să rămânem pe calea noastră cu încredere.