Main menu

header

803 27 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Un oraș enorm, cum este New York, facilitează întâlniri surprinzătoare. Uneori, în amestecul uriaș de persoane de toate categoriile sociale, pe străzile ticsite sau în metrou pot fi văzute celebrități care câștigă sume amețitoare și totuși aleg variantele cele mai obișnuite și simple de deplasare.

Keanu Reeves

Călătorii din metroul din New York pot da oricând, în vagon, de John Wick… Keanu Reeves. Dar nu fac ochii mari. Starul din „Matrix” și-a consolidat renumele de celebritate care trăiește simplu, cu puțin, după reguli care nu demult păreau stranii la Hollywoodul copleșit de propria opulență. Keanu Reeves conduce uneori (atunci când nu este în metrou…) o mașină veche, dar solidă, locuiește într-un apartament modest (într-o industrie ai cărei reprezentanți colecționează case imense, pe care ajung să nu le locuiască niciodată) și spune că n-ar ști ce să facă cu prea mult spațiu imobiliar. Uneori a putut fi văzut împărțind un sendviș cu un om al străzii, vorbind cu persoane obișnuite, s-a aflat că donează sume impresionante luptei cu leucemia, se așază în parc pentru a urmări o paradă sau oferă locul în metrou unei persoane în vârstă, adresându-i vorbe curtenitoare și un zâmbet. Unic prin stilul său de viață auster pentru cineva a cărui avere este evaluată la 360 de milioane de dolari, Keanu Reeves spune că „proprietățile mari, mașinile costisitoare și un stil de viață extravagant nu fac decât să complice existența”.

Jessica Alba

803 27 2Jessica Alba poate fi văzută frecvent circulând cu metroul, la fel ca persoanele care cumpără bilete la filmele în care actrița strălucește, cu frumusețea sa delicată. Maternitatea a transformat-o pe Jessica într-o promotoare celebră a vieții sănătoase, a limitării risipei și a eliminării chimicalelor și plasticului din viața de fiecare zi. Vedeta din „Cei patru fantastici” şi-a îndreptat, în ultima perioadă, toată energia și s-a folosit de imensa notorietate pentru a face reclamă unui nou magazin online - Honest.com, care vinde produse ecologice pentru copii. Ideea s-a născut după ce actrița a aflat că substanţele chimice toxice sunt utilizate pe scară largă la fabricarea produselor de uz casnic. „De exemplu, vreau să cumpăr ceva care, în opinia mea, este ecologic şi plătesc bani buni pentru marfă şi apoi aflu că produsul este realizat din acelaşi materiale pe care le foloseşte orice altă marcă, doar ambalajul se descompune un pic mai repede. Doar eu sunt preocupată de calitatea produselor care vor intra în contact cu corpul copilului meu? Oare este normal acest lucru?”, susține Alba. Prin extensie, ca susținătoare a unui stil de viață degrevat de excesele erei industriale, prezența vedetei în metrou nu poate constitui o mare surpriză.

Emma Watson

803 27 3Unele staruri circulă atât de des cu metroul și li se pare atât de normal, încât aceste apariții au început să fie considerate ceva obișnuit, unii dintre giganții Hollywoodului interacționând chiar, în modul cel mai firesc, cu ceilalți participanți la traficul din subteran. Una dintre actrițele de top mondial care circulă cu metroul frecvent este Emma Watson, cunoscută în toată lumea pentru felul în care promovează viața simplă, sustenabilitatea și activismul ecologic. Vedetă a campaniilor prin care se încearcă limitarea daunelor pe care industria de fashion le provoacă mediului înconjurător, actrița din seria „Harry Potter” și „Frumoasa și bestia” are un club de lectură gratuit și dă un exemplu personal de simplitate și modestie, în propria viață de zi cu zi. Chiar dacă are o avere de circa 80 de milioane de dolari.

Chris Evans

803 27 4Căpitanul America nu ezită să fie un supererou și în lucrurile obișnuite. În unele zile, starul Chris Evans, care are o avere de peste 50 de milioane de dolari și primește câteva milioane bune pentru fiecare film în care apare, poate fi văzut în metrou, preocupat de aceleași lucruri care îi preocupă pe oamenii obișnuiți, integrat în lumea pe care o apără personajele sale. Adept al unei vieți sănătoase și al mișcării fizice, Chris Evans merge mult pe jos și uneori dansează… step. Actorul și-a păstrat măsura și modestia, chiar dacă are o carieră care a evoluat amețitor și nu este adeptul lucrurilor forțate, ci al firescului și simplității, așadar nu este de mirare că mai coboară și la metrou.

Jake Gyllenhaal

803 27 5Voce binecunoscută a activismului de mediu, Jake Gyllenhaal circulă frecvent cu metroul, spre bucuria new-yorkezilor care au norocul să-l întâlnească și uneori chiar să i se adreseze. Fără fasoane, fără strălucirea de covor roșu și fără să apeleze la limuzine sau la elicoptere, starul din „Brokeback Mountain”, a cărui avere este estimată la 65 de milioane de dolari în anul 2020, coboară în subteran și se amestecă natural printre ceilalți călători, indiferent dacă este aglomerat sau nu ori dacă are loc pe scaun.

Hugh Jackman

803 27 6Cei care îl văd pe Hugh Jackman în metrou nu se miră foarte mult. Starul este un familist convins, are propria grădină pe care o îngrijește personal și nu se sinchisește de titlul de „cel mai sexy bărbat de pe planetă” atunci când pune răsaduri, face toaleta plantelor şi taie buruieni. Ecologist convins, Jackman se declară mândru să ofere familiei legume îngrijite de propriile mâini. În acest tablou general, faptul că evită să aglomereze cu propriul mijloc de transport traficul infernal din uriașul oraș american nu pare deloc un eveniment, ci mai degrabă un mod de viață și o manieră de a se constitui într-un exemplu pentru copiii săi.

Sarah Jessica Parker

803 27 7Regină neîncoronată a stilului, Sarah Jessica Parker circulă frecvent cu metroul și nu i se pare nimic extraordinar în asta. Actrița din „Totul despre sex”, care are o avere de peste 150 de milioane de dolari, este o mare susținătoare a vieții sănătoase și a sustenabilității. Pentru cei care o cunosc ca pe o pionieră a reciclării la Hollywood și o promotoare a vieții simple și a produselor naturale, faptul că poate coborî în subteran pentru a călători în modul cel mai simplu și mai economic nu este o surpriză.

Însărcinată în ultimul trimestru, Olivia Wilde a avut o experiență neplăcută în metroul în care s-a urcat - nu i s-a oferit locul, lucru care a determinat-o să reacționeze pe rețelele de socializare