Main menu

header

802 30 1de Irina Ţolea şi Florica Pintea

Revenită în sala de spectacol, aflată încă în convalescență după o absență nedorită, producția culturală autohtonă se străduiește să întrețină un factor vital: relația cu publicul. Pentru care în noua stagiune se lansează noi spectacole și sunt readuse în lumina reflectoarelor producțiile de succes, cu protagoniști celebrii. În continuare vă prezentăm câteva evenimente din oferta culturală a săptămânii.

Marius Manole, mincinos înnăscut în „Revizorul”, la TNB

O propunere de neratat în acest weekend pentru publicul bucureștean este celebra farsă a lui Gogol, „Revizorul”, programată la 10 octombrie, de la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Național. Montarea magistrală semnată de Felix Alexa actualizează în tușe fine textul clasic, dezvăluind ironic lăcomia, corupția și ignoranța ce sapă tăcut structurile societății. Viziunea regizorală se sprijină pe o echipă excepțională de protagoniști (între care îi amintim pe: Marius Manole, Mihai Constantin, Claudiu Bleonț, Ovidiu Cuncea, Istvan Teglas, Ilinca Manolache, Armand Calotă și Irina Movilă), care creează un spectacol viu, plin de umor și energie. Tot la 10 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Atelier a Teatrului Național mai puteți viziona spectacolul „Luminița de la capătul tunelului”, o comedie spumoasă avându-i în distribuție pe: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu, Dragoș Stemate și Alexandra Poiană.

Virgil Ogășanu, remarcabil vânzător de iluzii în „La Grande Magia”, la Teatrul Bulandra din Capitală

802 30 2O producție de succes revine pe afișul stagiunii la Teatrul „L.S. Bulandra” din Capitală. La 10 octombrie, de la ora 19:00, la Sala „Liviu Ciulei”, este programat spectacolul „La Grande Magia”, de Eduardo de Filippo, o dramă cu nuanțe psihologice care demonstrează efectul iluziilor respinse violent de realitatea cotidiană. Povestea începe banal, ilustrând vacanța unui cuplu bogat pe Riviera italiană. Un număr de magie face ca tânăra soție să dispară fără urmă. Orbit de strălucirea iluziei și rătăcit în scenarii stranii soțul nu reușește să descifreze realitatea: magicianul-șarlatan, plătit de amantul soției, a înscenat o „mare magie” pentru ca tinerii îndrăgostiți să poată fugi împreună. O distribuție de zile mari dă viață acestei povești a amăgirilor, între protagoniști aflându-se: Virgil Ogășanu, Răzvan Vasilescu, Vlad Zamfirescu, Camelia Maxim, Radu Amzulescu, Mirela Gorea, Valeria Ogășanu, Gheorghe Ifrim, Anca Androne și Mihai Bisericanu.

„Prins în Plasă”, pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov

Relația neobișnuită cu partenerul este tema ce încinge atmosfera în acest sfârșit de săptămână la Brașov. La 9 octombrie, la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu”, este programat spectacolul „Fanteziile sexuale ale soțului meu aproape că m-au înnebunit”, o comedie excentrică care reflectă inutilitatea compromisului într-o relație. O abordare neobișnuită a căsniciei este oferită publicului brașovean și în comedia bulevardieră „Prins în Plasă”, programată la 10 octombrie, tot la Sala Mare. Textul lui Ray Cooney introduce spectatorul în viața dublă, haotică și excentrică a unui șofer de taxi londonez care se împarte cu inventivitate între două soții și două cămine diferite. Veți râde cu poftă de comicul situațiilor, jongleriile cu minciuni și replicile spumoase reunite în jocul alert înreținut de protagoniștii: Mihai Bica, Mihai Giurițan, Gabriela Butuc, Claudia Suliman și Gabriel Costea.

„Fluturi în oglindă”, premieră la Circul Metropolitan București

802 30 3După o serie de reprezentații susținute în aer liber în perioada verii, luminile se reaprind sub cupola Circului Metropolitan București care lansează în deschiderea stagiunii 2020-2021 premiera „Fluturi în oglindă”, spectacol programat la 10 octombrie, de la ora 15:00, și la 11 octombrie, de la ora 11:00. Într-un program dedicat publicului de toate vârstele spectacolul reunește impresionante numere de echilibristică și acrobație la înălțime, demonstrații de dresaj, numere comice și de magie, dar și o întâlnire muzicală de excepție, invitatul special al acestei producții fiind îndrăgitul interpret Adrian Daminescu.

„Billy Şchiopul” și „Gaițele”, din nou la sala Teatrului de Stat din Constanța

Și la malul Mării publicul este din nou așteptat în sala de spectacol, în acest weekend Teatrul de Stat din Contanța programând două dintre producțiile sale de succes. Astfel, la 10 octombrie, de la ora 19:00, puteți vedea spectacolul „Billy Şchiopul”, de Martin McDonagh. Personaje colorate, pline de viață, interpretate de Nicodim Ungureanu, Vlad Bîrzanu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Andrei Cantaragiu și Marian Adochiței, construiesc o poveste emoțio- nantă despre confruntarea cu propriul destin. Deși acțiunea se petrece în Irlanda, piesa surprinde asemănări evidente între români și irlandezi precum: empatia, loialitatea și mai ales hazul de necaz. De asemenea, la 11 octombrie, de la ora 19:00, constănțenii se pot reîntâlnii cu „Gaițele” din clanul Dudulenilor (Dana Dumitrescu, Maria Lupu și Cristina Oprean), cu intrigile și replicile savuroase imaginate de Alexandru Kirițescu în celebra sa satiră de moravuri.

Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț, „Scrisori de dragoste” la Teatrelli

802 30 4Una dintre cele mai cunoscute piese pentru doi actori, jucată cu mare succes la nivelul întregului mapamond, revine în repertoriul bucureștean. La 9 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Teatrelli a CREART are loc o nouă reprezentaţie a piesei „Scrisori de dragoste”, de A.R. Gurney, în regia lui Mircea Cornișteanu. Epistolele dintre Melissa și Andrew conturează două vieți total diferite, cu provocări, victorii și dezamăgiri, trăite în paralel cu ajutorul poștașului. Personajele împărtășesc o dragoste sinceră, nealterată și chiar dacă nu se întâlnesc niciodată, rămân apropiați de sentimente calde și de eliberarea confesiunii. Doi actori de prestigiu, Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț dau viață acestei inedite povești de dragoste, într-un joc plin de energie, suspans și umor.