Main menu

header

799 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puţin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare şi curat al bogăţiilor şi frumuseţilor uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Gura Portiţei, raiul unde „gura“ Dunării „sărută“ Marea Neagră

Unică în Europa, Gura Portiței este raiul unde Delta Dunării se „sărută” cu Marea Neagră într-un spectacol natural mirific, care oferă o generoasă oportunitate de relaxare și de fascinație pentru fiecare dintre noi.

Împăcare sufletească parcă la început de lume...

Situat pe limba de nisip care separă cele două lumi, Satul de Vacanță din Gura Portiței este locul unde puteți admira deopotrivă flora și fauna specifice Deltei Dunării, precum și pe cele ale Mării Negre, la o plimbare distanță una de cealaltă. Denumirea Gura Portiței vine de la comunicarea inițială dintre lacul Golovița și Marea Neagră, sugerând încă de la bun început simbioza dintre cele două lumi. Atestat documentar pe hărți încă din 1710, acest colț de paradis a fost inițial un sat pescăresc, unde au început din anul 1998 lucrările de amenajare, pentru a crea acolo locul ideal în care să petreacă sejurul perfect orășenii sătui de noxe și dornici de liniște, aer curat, apă cristalină, orizont deschis până la limitele visurilor fiecăruia... ...și, nu în ultimul rând, în farfurie un pește proaspăt, gătit „ca la mama lui”. Împăcare sufletească parcă la început de lume...

Jurilovca, punct auto terminus. Și de-acolo?!

Jurilovca este localitatea cea mai apropiată de Gura Portiței: 89 km de Constanța, 55 km de Tulcea, 32 km de Babadag. Jurilovca este străbătută de drumul județean DJ 222. Șoseaua Constanța-Tulcea este foarte bună. La vreo 50 km de Constanța se face drumul la dreapta spre Jurilovca (prin Ceamurlia). La Jurilovca este parcare auto cu plată chiar lângă chei, în care mașina este în siguranță. Vaporașul pleacă de trei ori pe zi și se întoarce de trei ori pe zi: prima plecare la 9:00 dimineață din Jurilovca, apoi orele 14:00 și 18:00, ultima plecare din Portița la ora 20:00. Traversarea lacului durează aproximativ o oră și 15 minute. Pe lângă variantele acestea, mai puteți să vă tocmiți cu localnicii care au „bărci-taxi” și să treceți spre Gura Portiței la orice oră ajungeți.

Satul de Vacanță din Gura Portiței dispune de toate facilitățile în 15 vile cotate la 3 stele și 77 de căsuțe de lemn pe plajă, de 2 stele