Main menu

header

776 27 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Dacă anul acesta sunteți gazdă de Paște, nu e nevoie să alergați după tot felul de aranjamente. Aveți nevoie doar de puțină răbdare, ingeniozitate și… coji de ouă. Veți reuși să faceți decorațiuni minunate, cu care vă veți impresiona musafirii. Iată câteva idei care vă vor fi de mare ajutor.

Minighivece inedite

Pentru a obține minighivece pentru care să fiți invidiați, aveți nevoie de coji de ouă, floricele micuțe și câteva acuarele cu ajutorul cărora veți picta cojile de ouă, după gustul dumneavoastră. Va trebui să faceți această operațiune cu multă răbdare și atenție, pentru că va trebui să plantați florile micuțe în cojile de ouă astfel încât acestea să nu se spargă. Cu puțină grijă însă, veți reuși să faceți un aranjament cu adevărat spectaculos și veți fi mândri de efortul pe care-l veți depune.

Decor pentru plante mici

Pentru ca oul să ia forma unui suport, întâi de toate e nevoie să fiți atenți la dimensiunea găurilor pe care trebuie să le faceți în vârful oului. Aveți grijă să nu fie prea mari, pentru că riscați ca oul să se sfărâme. Dacă veți folosi însă un cuțit foarte bine ascuțit, totul va fi floare la ureche. Pentru efect maximum, puteți lipi ouăle cu ceară, pe o oglindă veche, stilizată, apoi să le umpleţi cu flori, care să nu fie mari ca dimensiuni pentru a încăpea în ou. Aceste minunate suporturi vor fi spectaculoase dacă le veți așeza în bucătărie sau în living.

Macrameu de pus pe perete

Vine Paștele, iar pereții de pe hol și din bucătărie au nevoie să fie împodobiți? Cel mai bun lucru este să realizați un macramé utilizând cojile de ouă. Este foarte simplu de făcut și are un efect incredibil. Folosiți același procedeu ca în cazul suportului pentru plante, doar că veți adăuga în ou o floare de câmp uscată, apoi urmează să vopsiți oul cu ce culoare doriți. Tot ce vă mai trebuie este doar o sfoară pe care să o împletiți.

Suport pentru iarbă verde

776 27 2O decorațiune de Paște fresh și în culori vii puteți obține luând o tavă adâncă pe care o veți umple cu pietricele mici de râu pe care, dacă doriți, le puteți zugrăvi în diverse culori. Sigur va arăta spectaculos. Ulterior, așezați cu grijă cochiliile de ou în care veți planta iarbă. Aranjamentul va arăta foarte bine în bucătărie sau pe balcon.

Lumânări colorate

Lumânări colorate din coji de ouă? Nimic nu poate fi mai frumos pentru o seară romantică de Paște. Puteți folosi jumătățile de coji pentru a le umple cu ceară, apoi nu mai trebuie decât să adăugați un fitil și lumânarea e gata. Aveți grijă însă să le așezați pe un suport pentru a nu se scurge ceara. Nu mai aveți nevoie decât de două pahare cu vin…

Un alt fel de buchet de flori

Flori pentru cea mai frumoasă ființă din viața dumneavoastră? Domnilor, e momentul să uitați de buchetele clasice și să optați pentru unul cu totul și cu totul inedit. Pentru realizarea acestuia aveți nevoie de o umbrelă veche, preferabil de culoare veselă, crenguțe de copac, lalele, liliac, coji de ouă, verdeață, o panglică colorată și… foarte multă dragoste. Sigur veți fi răsplătiți pe măsura efortului depus.

Răvașe în coji de ouă

776 27 3Considerați că sărbătoarea de Paște e momentul cel mai bun pentru a o cere în căsătorie? Atunci nu mai stați pe gânduri și folosiți-vă de ajutorul micuțelor coji de ouă. Găuriți puțin oul, scoateți conținutul, apoi colorați în ce culoare doriți și introduceți înăuntru un răvaș. Faceți cererea în căsătorie la sfârșitul mesei și nu veți primi decât răspunsul pe care-l așteptați.

O ramă originală

Nimic nu arată mai bine în sufragerie decât o ramă decorată cu coji de ouă în care să introduceți cea mai frumoasă poză de familie. Sau, de ce nu, poate fi un cadou la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Faceți rost de o ramă de lemn, lipici de crafting transparent, o pensulă și coji de ouă colorate. Rupeți cojile în divese moduri, aplicați lipici pe ramă, apoi puneți cojile de ouă și aveți grijă să se lipească foarte bine.

Manichiură atipică

V-au rămas coji de ouă și nu vă îndurați să le aruncați? Nici nu aveți de ce, pentru că puteți face o manichiură cu efect de cristale. Pentru început, mărunțiți cât mai bine cojile de ouă. Dați cu ojă albă, de două-trei ori pe unghii, apoi aplicați un strat de lac și imediat puneți cojile de ouă de diferite culori. Veți fi mândre de manichiura dumneavoastră, dar și invidiată.

Aranjament în cană vintage

776 27 4Ce spuneți de un aranjament în cană vintage? Nu mai e nicio îndoială că anul acesta vă veți impresiona musafirii. Luați cea mai frumoasă cană pe care o aveți în bucătărie și puneți în ea mușchi, care vă va fi necesar pentru a susține cochilia de ou. De asemenea, în cochilie urmează să așezați o plantă de câmp cât mai frumos colorată. Acest aranjament poate fi folosit la diverse cine în familie sau în bucătărie.