Main menu

header

774 24 1de Sorin Dumitrescu şi Matei Udrea

Ziua de naștere este cea în care se aniversează nașterea unei persoane în viață. În multe culturi aceasta se sărbătorește împreună cu familia, prietenii, colegii și se obișnuiește ca aniversatul să primească daruri. În astrologie, prezicere, precum și în alte pseudoștiințe sau obiceiuri, ziua de naștere are un rol foarte important. De exemplu, în horoscoape, ziua de naștere este esențială, în funcție de ea fiind determinat semnul zodiacal care influențează caracterul individului, afinitățile și destinul.

Este reprezentată de momentul în care am venit în această lume şi reflectă felul în care reacţionăm

Este reprezentată de momentul în care am venit în această lume şi reflectă felul în care reacţionăm zi de zi. Faţă de cifra destinului, ea nu va arăta direcţia în viaţă sau oportunităţile ce ni se vor oferi şi nici nu indică domeniile în care suntem talentaţi. Pur şi simplu, cifra zilei de naştere evidenţiază acele calităţi şi lucruri pe care ne simţim siguri şi cu care suntem în largul nostru. În numerologia indiană, cifra zilei de naştere are cea mai mare importanţă. Există şi zile de naștere cu caracter religios şi acestea sunt menționate în calendarele bisericești, ca de pildă: 8 septembrie - Nașterea Maicii Domnului, 25 decembrie - Nașterea Domnului Iisus Hristos sau 24 iunie - Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Aceste zile de naștere au o importanță deosebită pentru cei care cred în semnificația lor. Cea mai importantă este ziua nașterii Domnului Iisus Hristos, care are un caracter universal, fie că este sărbătorită pe stil vechi sau pe stil nou. Aceste zile de naștere coincid cu hramurile anumitor biserici, cât și cu nedeile, acele sărbători populare care se desfășoară mai ales în satele românești. Sărbătorirea zilelor religioase încetățenește în zonele în care au loc vechi tradiții din care nu lipsesc obiceiurile, arta culinară, datinile, credințele specifice fiecărei zone.

Cifra zilei de naştere 1

Aptitudini pentru conducere şi predominanţa propriului eu. Acestor nativi nu le place să primească ordine şi preferă să lucreze pe cont propriu sau adoptă o direcţie de lucru originală, oricare ar fi aceasta. Au nevoie de singurătate. Hotărâţi, curajoşi şi siguri pe ei, acestor nativi le vine greu să îşi arate afecţiunea.

Cifra zilei de naştere 2

Cooperanţi şi şovăielnici, iubitori, sensibili şi înzestraţi cu intuiţie, aceşti nativi pot colabora cu cei de lângă ei, iar relaţiile de parteneriat şi munca în echipă le fac plăcere. Bunătatea este una dintre calităţile lor înnăscute, dar se descurajează prea uşor şi cad pradă deprimării.

Cifra zilei de naştere 3

Firi vesele, dar oameni predispuşi la gelozie; prietenoşi, populari şi sociabili, nativii cifrei 3 aduc veselia şi bucuria în orice grup. Înzestraţi cu o isteţime înnăscută, mereu fără astâmpăr, ei sunt o companie plăcută, dar se plictisesc cu uşurinţă. Adeseori se tem de singurătate, dar ascund acest lucru.

Cifra zilei de naştere 4

Sunt persoane statornice, dar cu tendinţa de a cădea pradă rutinei. Firi practice şi muncitoare, pentru ei stabilitatea este vitală şi de aceea au nevoie să-şi construiască viaţa pe temelii trainice. Sunt prieteni loiali, răbdători şi cinstiţi, întotdeauna adepţi ai tradiţionalismului, nu se simt în largul lor atunci când situaţia este pe cale să se schimbe.

Cifra zilei de naştere 5

Aventuroşi şi delăsători, firi entuziaste şi nestatornice, nativii cifrei 5 sunt în permanenţă în căutarea „noului”, au idei progresiste şi emană o sexualitate inconştientă. Se simt mereu atraşi de călătorii şi de schimbare. 5 este o zi de naştere surprinzător de favorabilă politicienilor.

Cifra zilei de naştere 6

774 24 2Sunt persoane responsabile şi veşnic neliniştite. Mulţi profesori sunt născuţi în această zi. Mereu preocupate de dreptate, prieteni de încredere, persoanele care au cifra zilei de naştere 6 sunt înzestrate cu creativitate şi simt nevoia unei vieţi trăite în armonie, îşi iubesc foarte mult familia şi îşi fac griji inutile pentru ea.

Cifra zilei de naştere 7

Individualişti, tăcuţi şi misterioşi, cei născuţi pe data de 7 au tendinţa să tergiverseze lucrurile. Simt nevoia de singurătate, pentru că acesta este felul lor de a-şi menţine echilibrul interior. Firi analitice şi înzestrate cu intuiţie, adeseori se pierd în gânduri şi se simt atraşi de supranatural şi de ocultism.

Cifra zilei de naştere 8

De obicei foarte ambiţioşi şi avari, nativii zilei a opta au obiective bine conturate, sunt mereu în căutarea independenţei şi sunt foarte buni organizatori. Mulţi scriitori şi oameni de ştiinţă s-au născut în această zi. În cazul acestor nativi se impune găsirea unui echilibru între carieră şi viaţa de familie, deoarece în general cariera este cea care domină.

Cifra zilei de naştere 9

Miloşi şi temperamentali, iubitori de oameni, cei născuţi în această zi au vederi largi. Sentimentali şi dramatici, creativi şi idealişti, cu scopuri bine determinate, nativilor zilei de 9 le lipseşte adeseori simţul practic.

Cifra zilei de naştere 10

Sunt originali şi egocentrici, asemănători, în multe privinţe, celor născuţi pe 1. Mulţi actori sunt născuţi în această zi. Încrezători în propriile forţe şi stăpâni pe sine, oneşti şi energici, este necesar să îşi controleze pornirea spre aroganţă.

Cifra zilei de naştere 11

Persoane inspirate, dar lipsite de simţ practic, nativii acestei zile sunt asemănători celor născuţi pe 2. Sunt cooperanţi, iar chestiunile de ordin financiar nu îi preocupă peste măsură. Sunt atraşi de muzică şi de ritm, dar ar trebui să-şi înfrâneze pornirile spre visare. Au aptitudini de conducător, dar este de preferat să aibă sprijinul unui partener puternic. 11 este o zi carismatică şi mulţi artişti sunt născuţi la această dată.

Cifra zilei de naştere 12

Ca şi 3, aceasta este o zi a creativităţii, dar şi a sacrificiului şi a adus pe lume mulţi cântăreţi şi muzicieni. Cei născuţi sub semnul ei sunt indivizi populari şi sociabili, cu capacitatea de a rezolva efectiv problemele, în general viaţa lor are multe suişuri şi coborâşuri şi chiar momente în care ajung să facă sacrificii. Cu toate acestea, nativii zilei de 12 sunt întotdeauna capabili să facă faţă situaţiei.

Cifra zilei de naştere 13

Cei născuţi pe data de 13 pot realiza lucruri importante, dar cu o tendinţă autodistructivă puternică. Asemănători celor născuţi pe data de 4, nativii zilei de 13 sunt harnici, fiinţe practice şi capabile să provoace schimbări pe o scară largă. Trebuie să ţină mai mult cont de părerile celor din jur. Sunt mult mai vulnerabili şi emotivi decât ar părea la o primă vedere. Această zi este o zi a surprizelor.

Cifra zilei de naştere 14

Firi analitice, iubitori de plăceri, asemănători în această privinţă cu cei născuţi pe data de 5, nativii acestei zile sunt persoane curioase, cu o abordare epicureană a vieţii. Indivizi carismatici şi senzuali, atrag tot soiul de „paraziţi” în jurul lor. Atunci când reuşesc să-şi impună o anumită disciplină pot realiza lucruri importante, mai ales în domenii progresiste. Sunt atraşi de călătorii.

Cifra zilei de naştere 15

Oameni corecţi, dar prea băgăreţi, similari celor născuţi pe data de 6, nativii acestei zile sunt persoane responsabile, care apreciază fair-play-ul. Viaţa de familie este importantă pentru ei, cu toate acestea nu le place să îşi petreacă acolo tot timpul liber. Firi originale, iubitoare de frumos, învaţă cu uşurinţă, dar ar trebui să îşi supravegheze pornirea spre vanitate.

Cifra zilei de naştere 16

Persoanele născute pe această dată sunt înzestrate cu intuiţie, dar sunt nervoase. Asemănători nativilor zilei de 7, şi ei simt nevoia de singurătate. Autocritici şi pretenţioşi cu ei înşişi, nu le place amestecul în problemele care-i privesc, în ceea ce priveşte alegerea carierei, se simt adesea atraşi de religie, medicină şi literatură. Au nevoie să se mai şi relaxeze.

Cifra zilei de naştere 17

Atraşi de latura fizică a vieţii, nativii zilei de 17 sunt uneori nesăbuiţi, asemănători celor ai zilei de 8. Data de 17 este în mod tradiţional considerată a fi fastă pentru problemele financiare, deşi viaţa celor născuţi în această zi este fie încununată de succes, fie marcată de eşec. Au adeseori aptitudini sportive, mulţi dansatori şi sportivi au venit pe lume pe data de 17.

Cifra zilei de naştere 18

Oameni puternici, dar materialişti, asemănători celor născuţi pe data de 9, nativii zilei de 18 au vederi largi şi interese extrem de variate. Cu toate acestea apar tensiuni atunci când trebuie să aleagă între a acţiona spre binele celorlalţi sau în interes propriu. Adeseori sunt numiţi în poziţii de conducere, chiar atunci când nu îşi doresc acest lucru.

Cifra zilei de naştere 19

Independenţi, dar aroganţi. Sunt asemenea celor născuţi pe data de 1. Abordează viaţa în mod original şi au energie. Nu suportă sfaturile, dar întotdeauna sunt atenţi la nevoile celor din jur. Firi emotive, pot trece fulgerător de la cea mai bună la cea mai proastă stare sufletească.

Cifra zilei de naştere 20

Nativii acestei zile sunt persoane inimoase, dar veşnic îngrijorate de câte ceva. Similari nativilor zilei a doua, sunt oameni iubitori, cărora le displace să întreprindă ceva fără aprobarea celor de lângă ei. Foarte buni la munca de detaliu, firi muzicale şi artistice, pot cădea cu uşurinţă pradă pesimismului.

Cifra zilei de naştere 21

Această dată este considerată a fi „norocoasă”. Norocoşi, dar extravaganţi, asemănători celor născuţi pe data de 3, nativii zilei de 21 sunt fiinţe atrăgătoare şi vesele, care adeseori se găsesc în locul potrivit la momentul potrivit şi, de obicei, se află în centrul atenţiei. Au nevoie să se concentreze mai mult şi să nu mai irosească şansele care li se oferă.

Cifra zilei de naştere 22

Similari celor născuţi pe data de 4, firi despotice şi dominatoare, nativii zilei de 22 sunt conducători înnăscuţi, înzestraţi cu un real talent în a-şi construi propriul drum în viaţă. Aceasta este considerată a fi cea mai puternică zi de naştere. Persoanele născute pe data de 22 ar trebui să-şi supravegheze nervozitatea; în general, au încredere în instinctul lor, care, de obicei, nu îi înşală.

Cifra zilei de naştere 23

Iubitori de libertate, dar mult prea indulgenţi, asemănători în multe privinţe nativilor zilei de 5, cei născuţi pe data de 23 adoră schimbarea, libertatea şi distracţiile. Au tendinţa să îşi exprime greu adevăratele sentimente şi se simt atraşi de tot ceea ce este nou. Nativii acestei zile au o personalitate interesantă, uneori imposibil de îmblânzit.

Cifra zilei de naştere 24

Cei născuţi pe 24 sunt firi artistice, deşi exagerat de serioase. Asemănători nativilor zilei de 6, sunt atraşi de artele decorative, iar căminul constituie un loc important pentru ei. Preţuiesc mult creativitatea şi sunt oameni de încredere, loiali şi prietenoşi.

Cifra zilei de naştere 25

Naturi perfecţioniste şi rezervate, asemănătoare nativilor zilei de 7, persoanele născute în această zi sunt veşnic în căutarea libertăţii, dar iau deciziile cu o mare încetineală. Calmi, cu o intuiţie puternică şi perfect capabili să păstreze un secret, nativii zilei de 25 pot părea timizi la prima vedere.

Cifra zilei de naştere 26

Indivizi carismatici, dar mult prea stresaţi, asemănători celor născuţi pe data de 8, nativii acestei zile sunt oameni de încredere, bine organizaţi, înzestraţi cu o gândire revoluţionară, talentaţi în probleme financiare şi, în mod surprinzător, profund ataşati vieţii de familie. Ştiu cum să menţină echilibrul dintre cămin şi carieră şi, în cazul în care lucrează în domeniul afacerilor, adeseori au hobby-uri artistice.

Cifra zilei de naştere 27

Omenoşi, dar nerăbdători, asemănători celor născuţi pe data de 9, nativii zilei de 27 sunt firi independente şi calme, greu de înfuriat, dar care, o dată stârniţi, îi intimidează pe cei din jur. În multe cazuri sunt atraşi de religie sau de ştiinţă, le place să călătorească şi, în general, sunt înzestraţi cu o imaginaţie foarte bogată.

Cifra zilei de naştere 28

774 24 3Persoanele născute în această zi dau dovadă de iniţiativă, dar şi de egoism. Asemănători celor născuţi pe data de 1, se simt atraşi de conducere, cu toate că nativii acestei zile reuşesc cel mai bine în viaţă atunci când au alături de ei un partener. Personalitatea lor constă într-o îmbinare de hotărâre, originalitate şi discernământ. Sunt înzestraţi cu o mare putere a voinţei şi cu capacitatea de a fi sociabili.

Cifra zilei de naştere 29

Firi ocrotitoare, dar împrăştiate, asemănători celor născuţi pe data de 2, nativii zilei de 29 au o personalitate strălucitoare, muzicală şi însufleţitoare. Uneori viaţa lor poate fi spectaculoasă şi emoţionantă. Cei născuţi în această zi simt nevoia să-i consoleze pe cei din jur, dar, cu toate că sunt înclinaţi spre spiritualitate şi au credinţe bine înrădăcinate, uneori se lasă manipulaţi.

Cifra zilei de naştere 30

Cei născuţi pe 30 sunt populari, dar se plictisesc cu uşurinţă. Asemeni celor născuţi pe data de 3, au mulţi prieteni şi sunt în permanenţă în central atenţiei, pentru că sunt animatori înnăscuţi. Iubesc viaţa şi sunt înzestraţi cu inteligenţă, care, uneori, este chiar prea pătrunzătoare. Oameni fericiţi, au mereu tendinţa să-şi irosească energia.

Cifra zilei de naştere 31

Nativii acestei zile sunt persoane atrăgătoare, dar tradiţionalişti, asemănători în această privinţă celor născuţi pe data de 4. Spiritul lor practic şi creativitatea cu care sunt înzestraţi constituie o combina- ţie puternică neobişnuită, ca şi îmbinarea dintre muncă susţinută şi spiritul artistic ce-i caracterizează. Cei născuţi pe data de 31 sunt oameni altruişti, cu un bun-gust deosebit, dar combinaţia dintre intuiţie şi spirit practic poate genera stres.