Main menu

header

769 18 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Chiar dacă e bine să aveți încredere în oameni, sunt indivizi care nu sunt deloc benefici pentru dumneavoastră. Dintr-un motiv bine întemeiat: aceștia nu doar că nu vă ajută în dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională, ci vă pot distruge încrederea în propria persoană. Iată care sunt cele mai importante tipuri de persoane toxice.

Plecați de lângă prietenii care vă critică defectele

Aveți lângă dumneavoastră o sumedenie de prieteni, însă tocmai aceștia, care ar trebui să vă fie alături atunci când vă este greu, sunt primii care vă critică defectele? Sunt o primă categorie de persoane toxice, de care trebuie să vă îndepărtați cât mai repede posibil. Chiar dacă vor neapărat să vă facă să credeți că acțiunile lor sunt extrem de corecte, e bine să nu le dați crezare și să faceți doar ceea ce credeți că este bine pentru dumneavoastră. De asemenea, sub nicio formă nu trebuie să căutați compania persoanelor impulsive și lipsite de respect. E foarte posibil să ajungeți în situații cât mai stânjenitoare din cauza acestora și, chiar dacă veți încerca să dregeți busuiocul, o să aveți și probleme cu alți indivizi. Fugiți cât mai repede de aceste persoane.

Invidioșii, vampiri energetici

769 18 2Sunteți criticați mereu și orice idee sau proiect aveți nu se mai concretizează? Înseamnă că prin preajmă sunt invidioși, considerați adevărați vampiri energetici. Specialiștii vă reco- mandă să nu le vorbiți acestora niciodată despre succesele dumneavoastră pentru că pur și simplu nu suportă acest lucru și vor face orice le va sta în putință să vă pună nod în papură și să vă micșoreze valoarea. De asemenea, dacă aveți în jur persoane pesimiste, care nu fac decât să se plângă oricând au ocazia, veți începe să vă simțiți nesiguri chiar și pe propriile decizii. Aceste persoane care nu văd decât partea goală a paharului vă vor face să vă pierdeți încrederea în reușită și veți sfârși prin a vă distruge viața.

Nu interacționați cu aroganții

Toți suntem egali în fața lui Dumnezeu. Acesta trebuie să fie motto-ul după care să vă ghidați în viață. Iar dacă va veni vreun arogant care să vă privească de sus, e strict problema lui. Indiferent cât s-ar crede de bun, pur și simplu ignorați-l. Sub nicio formă nu trebuie să interacționați cu astfel de persoane, pentru că nu veți face altceva decât să vă expuneți la situații neplăcute și veți avea parte doar de momente tensionate fie la locul de muncă, fie în viața personală. Și nici lângă oamenii care se victimizează cât e ziua de lungă nu aveți de ce să stați. Sunt un tip de persoane toxice care vă vor învinovăți mereu pentru lucrurile nedrepte care cred că li se întâmplă și își vor căuta mereu câte o scuză ca să nu-și asume responsabilitatea. Nu e nevoie să încercați să le dați sfaturi, pentru că nu se vor schimba niciodată și vă vor da și dumneavoastră viața peste cap. Până la urmă, fiecare are crucea sa de dus în această viață...

Ranchiunoșii nu vă pot iubi niciodată

Dacă aveți lângă dumneavoastră persoane care nu sunt capabile să ierte, păstrându-și egoismul, fugiți cât mai departe. Aceștia nu vă pot iubi niciodată, indiferent câte eforturi veți face, iar dacă veți continua să-i păstrați, nu veți avea niciodată o relație sănătoasă și mai ales de lungă durată. Chiar dacă o perioadă aveți impresia că situația s-a schimbat, mai devreme sau mai târziu tot vă vor pune într-o situație jenantă, reproșându-vă un defect sau o greșeală. Aveți nevoie de cineva cu care să trăiți în armonie. O altă categorie de persoane toxice sunt dependenții din punct de vedere emoțional. Cum vă dați seama de aceștia? Sunt acele persoane care nu suportă ca aceia din jur, precum rudele, prietenii sau partenerul să ia parte la activități în care acestea nu sunt incluse. Trebuie să știți că acești oameni nu vor putea niciodată să ia propriile decizii și totdeauna se vor enerva dacă vor oberva că puteți să vă trăiți viața fără ei. În plus, acești indivizi pot deveni dintr-o dată bolnavi de gelozie și vă vor cere să dați tot felul de explicații, care nu-și au niciun rost. Iar de crize de isterie nu are nimeni nevoie…

Bârfitorii vă vor răni

769 18 3Aveți impresia că bârfitorii nu vă pot răni și nu vă pot lovi pe la spate? E doar o impresie, pentru că ei doar pentru asta trăiesc. Iar acest lucru se datorează faptului că aceia care bârfesc nu au încredere în propria persoană, iar suferința altora îi bucură nespus. Nu stați lângă aceste persoane atât de nefericite, pentru că o asemenea companie nu vă va aduce decât necazuri. Fugiți cât puteți și de manipulatori, dacă țineți la sănătatea dumneavoastră mintală. Nu fac altceva decât să profite de statutul social și de abilitățile pe care le au ca să-i facă pe ceilalți să se simtă inferiori. Nu le acceptați atitudinea dominantă ca să le împliniți dorințele. Oamenii toxici care obișnuiesc să dea vina pe ceilalți sunt și iresponsabili. Considerați cu adevărat contagioși, iresponsabilii sunt imaturi, lipsiți de abilitatea de a-și înfrunta propriile provocări sau greutăți, iar dacă nu vă veți debasara de ei veți sfârși prin a fi acuzați că sunteți sursa problemelor cu care se confruntă.

Nopțile pierdute alături de petrecăreți nu sunt o soluție bună pentru sănătatea dumneavoastră

Leneşii sunt contagioşi

Pe de altă parte, există și persoane care pur și simplu nu vă plac, oricât ați vrea să le intrați în voie. Cu atât mai mult, nu trebuie să stați lângă astfel de indivizi. Dacă doriți să aveți o viață frumoasă plină de experiențe noi, uitați și de persoanele care nu pot să-și părăsească zona de confort, trăind într-o frică permanentă că li se întâmplă ceva rău. Lenea se spune că e contagioasă, drept urmare persoanele care își amână mereu proiectele invocând tot felul de motive nu au ce căuta în viața dumneavoastră. Nu vă lăsați prinși nici de oamenii care se mulțumesc cu puțin, pentru că puteți ajunge să trăiți în aceeași rutină banală care nu vă poate propulsa nicăieri. Sigur că e sănătos să vă gândiți întotdeauna de două ori înainte de a lua o decizie, dar dacă aveți parte de oameni sceptici, e timpul să faceți o schimbare. Dacă ați reușit să identificați persoanele toxice, vă va fi foarte ușor să învingeți orice tip de manipulare și să vă mențineți echilibrul emoțional.