Main menu

header

765 2 1de Silviu Ghering şi Adrian Barna

Comuna Porumbacu de Sus de lângă Sibiu, 31 km, pe DN1, prin Avrig și din Porumbacu de Jos pe DJ105J, direct spre inima munților, este deja vestită datorită pitorescului Castel de Lut Valea Zânelor. Care, însă, este doar un obiectiv turistic de vizitat, nefiind finalizat pentru găzduirea oaspeților. Asta o poate face, însă, altă locație la fel de originală, de neobișnuită, Dealul Verde. O pensiune unică în România, construită aproape integral... sub pământ!

„Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică”

Da, sub pământ! „Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică”, susțin proprietarii, familia Tănăsescu din... București. Pardon, din Porumbacu de Sus, unde s-au mutat cu cai și bagaje, cum se spune, el specialist în industria filmului, ea specialistă în domeniul croitoriei. Au accesat fonduri europene și au creat această minunăție numită Dealul Verde. Opt camere îngropate în pământ, cu fațade și terase la nivelul solului. La loc liniștit, cu aer curat și verdeață, dar, cel mai important, cu „oameni extraordinar de amabili și deschiși”, cum îi caracterizează Nicoleta Tănăsescu pe localnici.

S-au inspirat din creațiile unui arhitect elvețian

„Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și a creat astfel de clădiri în țara lui, cu destinația de locuință. Sigur, am pornit de la această sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim”, explică proprietara pensiunii Dealul Verde. Care, atenție, are avantajul, față de mult mai cunoscutul Castel de Lut Valea Zânelor, că este complet funcțională și poate găzdui cu tot confortul turiști care au curiozitatea (și curajul!) să doarmă... sub pământ!