Main menu

header

736 28 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Serialul „Prietenii tăi” este unul dintre cele mai longevive serii de comedie care a rulat între anii 1994 și 2004, adică timp de zece sezoane. În același timp, întâmplările dulci (și uneori amărui) ale lui Ross și ale găștii sale se află pe locul cinci al celor mai vizionate seriale din istorie. În plus, serialul a fost nominalizat de nu mai puțin de 62 de ori pentru un Premiu Emmy, câștigând 6. Și pe lângă multe alte premii, serialul a primit chiar și un Glob de Aur. Deși au trecut 15 ani de la încheierea filmărilor, sute de mii de oameni încă privesc în reluare pățaniile protagoniștilor, în timp ce actorii care le-au dat viață și-au continuat carierele.

Rachel Green (Jennifer Aniston)

736 28 2Jennifer Aniston, poate cea mai faimoasă din gașcă, a interpretat-o pe Rachel Green, cea mai bună prietenă a Monicăi Geller și iubita cu năbădăi a fratelui acesteia, Ross Geller. Ea este, pe rând, barmaniță și vânzătoare de haine de firmă. Viața personală a lui Jennifer s-a dovedit a fi cel puțin la fel de spectaculoasă precum cea a lui Rachel. În perioada filmărilor pentru „Prietenii tăi” ea l-a cunoscut pe cel care urma să-i fie soț timp de cinci ani, pe actorul Brad Pitt. După câteva alte relații pasagere, în 2011 Jennifer a început o relație cu actorul și regizorul Justin Theroux. Cei doi s-au căsătorit în 2015, dar au divorțat doi ani mai târziu. În prezent, gurile rele vorbesc despre o reîmpăcare a lui Jennifer cu Brad, mai ales că și actorul, la rândul său, a divorțat recent de soția sa, Angelina Jolie. Deși a împlinit 50 de ani anul acesta, actrița se află încă în topurile revistelor la capitolul „Cea mai sexy femeie din lume” sau „Cel mai bine plătită actriță din lume”. Centrată mai mult pe filmele de comedie romantică, Jennifer a apărut în numeroase pelicule în ultimii ani, dintre care cele mai notabile sunt: „Recompensă cu bucluc”, „Șefi de coșmar”, „Noi suntem familia Miller”, „Viața bate filmul” sau „Mamă, ce zi!”.

Monica Geller (Courteney Cox)

736 28 3Courteney Cox a jucat rolul Monicăi Geller în „Prietenii tăi”. Chef de meserie, Monica este lidera „maternă” a grupului și asta doar pentru că adoră să dețină controlul. Ea și personajul Chandler Bing (interpretat de Matthew Perry) încep o relație și, deși sunt firi total diferite, sfârșesc prin a se căsători. În viața reală, Courteney Cox a împlinit de curând 55 de ani și este mama unei fetițe de 15 ani împreună cu fostul soț, David Arquette. Cei doi au fost căsătoriți timp de 11 ani, între 1999 și 2010, păstrând o relație bună după divorț și încă împart împreună o afacere. Pe plan sentimental, actrița a avut parte de o relație nelipsită de incertitudine alături de unul dintre membrii formației Snow Patrol, Johnny McDaid. Cei doi și-au anunțat chiar logodna la un moment dat, dar au anulat planurile de nuntă. Cu toate acestea, anul trecut, Courteney a declarat că „nu suntem căsătoriți oficial, dar suntem căsătoriți în inima mea”. În materie de carieră, actrița a continuat să apară în filme artistice, dar și în seriale de televiziune. Cea mai notabilă distribuție a sa a fost în serialul „Cougar Town”, care a rulat pentru șase sezoane.

Phoebe Buffay (Lisa Kudrow)

736 28 4Lisa Kudrow a jucat rolul nebunaticei Phoebe Buffay, prietena lui Rachel și a Monicăi. Phoebe este cântăreață și maseuză și joacă rolul de „înțeleaptă” a grupului. În paralel cu serialul „Prietenii tăi”, Lisa a apărut în două comedii-cult care i-au adus faima mondială: „Două tipe păguboase” și „Nu numai sex”. Mai apoi, imediat după încheierea filmărilor pentru serialul „Prietenii tăi”, ea a scris, a produs și a jucat în pelicula „Revenirea” pentru care a primit două nominalizări la Premiile Emmy. Mai apoi, Lisa a apărut tot în comedii precum „Cealaltă femeie”, „Hotel pentru căței”, „Terapie pe net” sau „Vecini de coșmar”. Cât despre viața sa personală, Lisa, care are acum 55 de ani, nu este deloc o Phoebe, ba, dimpotrivă, o persoană foarte așezată. Ea s-a măritat încă din 1995 cu Michel Stern, un bărbat de origine franceză care activează în domeniul publicității, alături de care are un băiat de 21 de ani.

Ross Geller (David Schwimmer)

736 28 5Ross Geller este unul dintre personajele masculine ale serialului, interpretat de actorul David Schwimmer. Ross este fratele Monicăi și iubitul lui Rachel cu care se și căsătorește la finalul serialului, după ce cuplul trece prin mai multe încercări amoroase. Ross este mai întâi paleontolog la muzeu și, mai apoi, profesor de paleontologie. Se căsătorește de trei ori pe parcursul serialului. După încheierea filmărilor pentru „Prietenii tăi”, David a apărut în câteva alte comedii cum ar fi „Adevărul și numai adevărul” sau „Terapie pe net”. Ceea ce îi place cel mai mult actorului este să-și împrumute vocea personajelor din filmele de desene animate. Cine nu-i recunoaște vocea ca dându-i viață girafei Melman în seria „Madagascar”? În plan personal, actorul, care acum are 52 de ani, a fost căsătorit timp de şapte ani cu artista britanică Zoë Buckman, alături de care are o fetiță.

Chandler Bing (Matthew Perry)

736 28 6Matthew Perry îl interpretează pe Chandler Bing, un analist programator cu un simț al umorului foarte sarcastic și ghinion în relații. El ajunge, însă, să se îndrăgostească de Monica Geller cu care se și căsătorește și alături de care înfiază doi gemeni. În paralel cu și după încheierea serialului „Prietenii tăi”, actorul a apărut în numeroase filme artistice și seriale de televiziune cum ar fi „Cât îmi dai ca să te împușc?”, „Servicii complete pentru Sara” sau „Din nou la 17 ani”. În plan personal, Matthew a avut o viață destul de rebelă. După ce a avut o relație de câteva luni cu Julia Roberts pe când încă filma la „Prietenii tăi”, actorul a fost nevoit să urmeze un program de dezintoxicare. După aceea, greutatea actorului a început să fluctueze. Cea mai dramatică scădere în greutate a înregistrat-o în 2000, când a ajuns la 66 de kilograme după ce a fost diagnosticat cu pancreatită. În 2001, actorul a fost din nou internat pentru dezintoxicare, de data aceasta și pentru droguri și dependență de alcool. Mai apoi, în 2018, Matthew a petrecut câteva luni în spital suferind o operație de reparare a unei perforații gastrointestinale. Actorul nu a fost niciodată căsătorit.

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc)

736 28 7Ultimul, dar nu cel de pe urmă personaj din „Prietenii tăi”, a fost Joey Tribbiani. Interpretat de Matt LeBlanc, Joey era un actor în continuă devenire. După încheierea serialului „Prietenii tăi”, Matt LeBlanc a apărut în serialul „Joey”, un fel de continuare a poveștii lui Joey Tribbiani. Apoi a fost distribuit în serialul „Episoade” între 2011 și 2017, o serie despre el însuși pentru care a primit un Glob de Aur. De asemenea, a apărut în „Top Gear”, iar din 2016 îl vedem în serialul „Man with a Plan”. În viața personală, actorul a fost căsătorit timp de trei ani cu modelul britanic Melissa McKnight alături de care are o fetiță diagnosticată cu displazie. După divorțul de mama fiicei sale, Matt, care are acum 51 de ani, a fost implicat în alte câteva relații, în prezent fiind cu una dintre producătoarele emisiunii „Top Gear”.

Bruce Willis a apărut în „Prietenii tăi“ după ce a pierdut un pariu cu Matthew Perry și și-a donat banii câștigați