Main menu

header

730 18 1de Valeria Roman

Apreciatul și nonconformistul designer Răzvan Ciobanu a murit în dimineața zilei de luni, 29 aprilie, într-un accident de circulație în județul Constanța, la intrarea în Năvodari dinspre Săcele. Mașina a ieșit de pe carosabil și a lovit violent câțiva copaci de pe marginea drumului. Imaginile surprinse la scurt timp după dramă arată autoturismul de teren făcut praf.

O rochie simplă, fără bretele, a ajuns să coste 3.200 de lei de la 900 de lei!

După decesul său, prețul creațiilor lui Răzvan Ciobanu a explodat! Designerul făcea rochii de seară deosebite, care sunt vândute acum pe site-uri la prețuri foarte mari, având în vedere că vorbim de ținute second hand. Rochiile semnate de Răzvan Ciobanu au ajuns să fie considerate rarități din cauza faptului că designerul nu mai scosese nicio colecție nouă. O rochie simplă, roșie, fără bretele, a ajuns la prețul de 3.200 de lei. O altă creație costă 3.250 de lei, negociabil, și este vândută de o tânără din Constanța. Alte obiecte semnate de regretatul designer sunt tranzacţionate, în medie, cu 700-800 de lei, cea mai ieftină creaţie fiind la prețul de 450 de lei. Majoritatea rochiilor sunt de seară, descrise ca fiind „purtate puțin” de clientele creatorului român. Răzvan Ciobanu avea prețuri decente la atelier. O rochie nouă costa de la 200 de euro până la 1.000 euro. Cele „second” maxim 300-400 de euro! El avea chiar mai multe piese vestimentare care îi aparțineau și le scosese la vânzare pentru că slăbise 70 de kilograme și nu i se mai potriveau.

A îmbrăcat-o pe Ilinca Vandici cu o rochie roz de mireasă perfectă!

Regretatul designer iubea „tăieturile” feminine. El a creat rochia de mireasă a Ilincăi Vandici, fosta colegă de la „Bravo, ai stil!”, emisiune difuzată la Kanal D. Ilinca Vandici a transmis un mesaj impresionat pe contul personal de Instagram după moartea fostului său coleg de la „Bravo, ai stil!”, Răzvan Ciobanu. „Îmi voi aminti mereu de tine așa… Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în pace!”, a scris Ilinca în dreptul unei imagini din timpul filmărilor la show-ul de la Kanal D, în care amândoi râdeau cu poftă, încercând să-şi țină echilibrul într-un picior… Pe Ilinca și pe Răzvan i-a legat o prietenie strânsă și dincolo de emisiunea de fashion. Vedeta l-a rugat pe designer să-i facă una dintre cele două rochii pe care le-a purtat în ziua nunții, în toamna anului 2017. Rezultatul a fost cu adevărat copleșitor, cu atât mai mult cu cât Ilinca a ținut totul secret până în ultimul moment. Vedeta a arătat perfect, în rochia roz prăfuit, din voal cu paiete, cu un decolteu discret în V, trenă și mâneci lungi, bufante. Singurele detalii care au trădat statutul de mireasă al Ilincăi au fost buchetul din flori albe și coronița de prințesă.

Alessandra Stoicescu a fost „delicată și senzuală” în ziua nunții sale

730 18 2Alessandra Stoicescu a fost și ea mireasă într-o creație semnată tot de Răzvan Ciobanu. În 2013, ea a ales o rochie simplă, clasică. Jurnalista nu a dorit să epateze cu nimic, de aceea modelul realizat de Răzvan Ciobanu, bunul său prieten de atunci, i s-a potrivit de minune. „Delicată și senzuală”, cum a descris-o şi designerul, așa a arătat prezentatoarea tv în ziua nunții sale. Pentru ca Sandra să strălucească, creatorul de modă povestea că a stat în atelier o lună întreagă ca să definitiveze modelul. Creația a fost gata chiar în dimineața nunţii! Răzvan Ciobanu a ales să realizeze rochia din dantelă fină și satin, două materiale extrem de diafane şi potrivite pentru o mireasă. Nici voalul nu a fost foarte bogat, Sandra preferând să îl prindă de părul strâns într-un coc simplu. Prețul rochiei de mireasă nu a fost dezvăluit, însă cel mai probabil a fost de 2.000-3.000 de euro pentru o astfel de creație specială.

Răzvan Ciobanu a îmbrăcat multe vedete. Pe Oana Roman a făcut-o să strălucească la nunta lui Cristi Chivu cu Adelina Elisei, dar și la cununia ei cu Marius.

Andreei Raicu i-a făcut o rochie demnă de Cannes!

730 18 3Într-un text emoționant, Andreea Raicu a rememorat câteva dintre momentele petrecute împreună cu regretatul Răzvan Ciobanu, pe vremea când cei doi erau cei mai buni prieteni. Andreea și Răzvan s-au cunoscut în urmă cu mai bine de zece ani și s-au apropiat prin intermediul creațiilor designerului. Viața i-a condus mai apoi pe drumuri diferite, însă amintirile unei relații speciale au rămas. „Pe Răzvan l-am cunoscut în urmă cu peste zece ani și viața ne-a apropiat. Eram absolut îndrăgostită de creațiile lui. De fapt, cine nu era? Crea cele mai sexy haine pe care puteai să ți le dorești. La cele mai multe evenimente importante mergeam să îmi deseneze câte o rochie, care mă făcea să mă simt incredibil de sexy și de feminină”, a scris Andreea Raicu pe blogul personal. Andreea a vorbit și despre cea mai specială rochie creată de Răzvan Ciobanu, purtată de vedetă pe covorul roșu de la Cannes. Un model foarte sexy, cu un decolteu îndrăzneț, care-i punea perfect în valoare bustul Andreei.

„Este un lucru care se întâmplă cu toți creatorii de modă care dispar. I-ar fi folosit această creștere de preț în timpul vieții. Asta e!“ (Adina Buzatu)

Adina Buzatu: „Răzvan era un om cu suflet de copil“

730 18 4- Cum l-ai cunoscut pe Răzvan Ciobanu?

- În liceu. A fost elevul mamei mele, la matematică. A făcut liceul la „A.D. Xenopol”, unde mama era profesoară de matematică și dirigintele lui. Și mama lui a fost eleva mamei mele. Nu am devenit de la început prieteni, ci după prima lui revenire în țară ne-am apropiat.

- Te numărai printre confidentele lui?

- Ne faceam confidențe, când ne-am apropiat și începusem să ne vedem foarte des. Când avea emisiunea, ne întâlneam o dată la două zile.

- Îți amintești primele lui creații?

- Iubea „tăieturile” feminine… La început și-a deschis magazinul pe Calea Victoriei. I-am purtat hainele de multe ori. Eu am fost îmbrăcată de el la Târgul Pitti Uomo. A îmbrăcat multe vedete cu rochii de excepție. Și el, de câte ori se îmbrăca elegant, o făcea de la mine. Chiar și la ținutele casual apela uneori la mine. La toate ședințele foto unde era și un băiat, apela la mine.

- Știi dacă acum mai lucra la ceva, la atelier?

- Da, avea multe țesături de la mama lui.

- Prețurile rochiilor create de Răzvan au explodat acum. Pe internet s-au vândut la prețuri foarte mari.

- Este un lucru care se întâmplă cu toți creatorii de modă care dispar. I-ar fi folosit această creștere de preț în timpul vieții. Asta e!

- Regreți că nu ai apucat să-i spui ceva?

- Nu regret asta. Răzvan a fost un prieten excepțional. Un om cu suflet de copil. Așa blând, bun și apropiat... Va fi foarte greu fără el. Este un mare minus pentru moda românească. O mare pierdere. Împreună cu Alin Gălățescu ne gândim să-i organizăm un eveniment tribute. Îl merită!