Main menu

header

729 28 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Decizii conștiente sau întâmplări fericite, unii artiști au experimentat sentimentul de a fi tați destul de târziu în timpul vieții. Unii în jurul vârstei de 50 de ani, iar alții chiar aproape de 70 de ani. Cert este că, în unele cazuri, o dată porniți, artiștii au făcut chiar mai mulți copii.

Richard Gere

729 28 2Lista se deschide cu actorul care a devenit cel mai recent tată la o vârstă înaintată: Richard Gere. Actorul, care acum are 69 de ani, a devenit tată pentru prima oară la 51 de ani, alături de cea de-a doua sa soție, Carey Lowell. Cei doi au împreună un băiat, Homer James Jigme, ajuns acum la vârsta majoratului. De asemenea, Richard Gere a devenit din nou tată chiar anul acesta, în luna februarie, la 69 de ani. Cea de a treia sa soție, Alejandra Silva, a adus pe lume un băiețel, Alexander, la numai un an de la căsătoria cu faimosul actor. Momentan nicio fotografie a micuțului nu a fost făcută publică.

Jeff Goldblum

729 28 3Jeff Goldblum este ceea ce putem numi un bărbat nehotărât, cel puțin în ceea ce privește decizia de a avea copii. Actorul acum în vârstă de 66 de ani a fost căsătorit de două ori (prima dată cu actrița Patricia Gaul și mai apoi cu Geena Davis), fără a avea urmași. Se pare totuși că a treia oară a fost cu noroc pentru el. Actorul cunoscut din filmele „Grand Hotel Budapest” și „Prințul din Egipt” s-a căsătorit pentru a treia oară în 2014 cu gimnasta canadiană Emilie Livingston, iar în 2015 cei doi au devenit fericiții părinți ai unui băiețel, Charlie Ocean. Goldblum avea pe atunci 62 de ani. Și cum li s-a părut probabil o idee bună, cei doi au repetat experienţa și în 2017, când actorul avea 64 de ani, tot un băiețel pe nume River Joe. „Jeff Goldblum este piatra noastră de rezistență și continuă să fie un tată iubitor. Îmi iubesc băieții!”, a scris Emilie pe Instagram la vremea la care a devenit mămică pentru a doua oară.

Mick Jagger

729 28 4„Papa is a Rolling Stone!” spune cântecul și acesta pare să fie și una dintre îndeletnicirile lui Mick Jagger. Cântărețul de 75 de ani are nu mai puțin de opt copii cu cinci femei diferite. Ultimul copil, un fiu pe nume Deveraux Octavian Basil, a venit pe lume când artistul avea 73 de ani, în 2016. Acesta este fiul lui Jagger cu femeia cu care are o relație din 2015, balerina Melanie Hamrick. Cei doi nu sunt căsătoriți, însă au fost văzuți în câteva rânduri împreună alături de fiul lor. De menționat este și faptul că Mick Jagger are cinci nepoți și, din 2014, chiar o strănepoată. Cu alte cuvinte, strănepoata artistului este mai mare decât ultimul fiu al lui Mick Jagger.

Ronnie Wood

Un alt coleg din trupa Rolling Stones a lui Mick Jagger a devenit, la rândul său, tată la o vârstă înaintată. Este vorba despre Ronnie Wood. Artistul și soția sa, Sally Humphreys (care este cu 31 de ani mai tânără), au adus pe lume gemeni cu două zile înainte ca Wood să împlinească 69 de ani. Micuțele (Gracie Jane și Alice Rose) sunt doar ultimele din șirul de șase copii pe care artistul i-a avut cu primele două soții. Fiul cel mare al lui Ronnie Wood avea chiar 39 de ani când surorile lui gemele au venit pe lume. La doar un an după ce a devenit tată de gemene, Ronnie a fost diagnosticat cu cancer la plămâni și a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân. Anul trecut, în 2018, artistul s-a declarat sănătos și în plină formă.

Billy Joel

729 28 5Viața personală a lui Billy Joel a fost una plină de picanterii, dintre care relațiile clandestine cu soțiile partenerilor săi de scenă au ținut multă vreme prima pagină a tabloidelor. După trei mariaje eșuate din care a rezultat o fiică, artistul s-a căsătorit pentru a patra oară, de data aceasta cu Morgan Stanley, care i-a dăruit doi copii. La 66 de ani, Billy Joel și-a ținut în brațe pentru prima oară cea de a doua fiică, Della Rose. Doi ani mai târziu, pe când Billy Joel avea 68 de ani, soția sa a adus-o pe lume pe cea de a doua fiică a cuplului, micuța Remy Anne.

Steve Martin

729 28 6Simpaticul Steve Martin a devenit tată pentru prima oară la nu mai puțin de 67 de ani. Și asta nu pentru că nu ar fi avut parte de numeroase relații cu femei, însă atunci a considerat el oportun să-și lase mai departe moștenirea genetică. El a fost căsătorit în tinerețe, însă a divorțat destul de repede. Abia în 2007, la 62 de ani, actorul a decis să acorde mariajului o a doua șansă. De data aceasta alături de Anne Stringfield. Cei doi au o fetiță născută în 2012, când actorul se apropia de vârsta de 70 de ani. Într-un interviu, actorul a mărturisit că vârsta sa nu i se pare o problemă, ba dimpotrivă, un avantaj. „La vârsta mea ai toată viața aranjată, nu mai pierzi timpul clădindu-ți o carieră, așa că ai mult timp. Tot ce fac acum este să mă joc pe lângă casă cu fiica mea. Este minunat!”, a declarat el. Cât despre numele ales, actorul a spus mai mult sau mai puțin în glumă că și-au numit fata „Conquistador” din dorința de a evita numele ciudate pe care celebritățile de la Hollywood le dau copiilor lor.

Hugh Grant

Un alt artist care a devenit tată (cu prietena sa Tinglan Hong) pentru prima oară la o vârstă înaintată este Hugh Grant. Fetița poartă un nume foarte frumos, Tabitha, care în chineză se spune Xiao Xi și care înseamnă „surpriză fericită”. „Nu pot pretinde că nu a fost o surpriză pentru mine”, a recunoscut actorul la vremea respectivă. Se pare că lucrurile nu au mers foarte bine între tinerii părinți imediat după naștere pentru că, un an mai târziu, actorul a devenit din nou tată, doar că de data aceasta cu altă femeie, producătoarea de televiziune de origine suedeză Anna Eberstein. Cei doi au devenit părinții unui băiețel. Mai apoi, ca într-un joc de neînțeles și la fel de surprinzător ca mai toate experiențele vieții sale, Hugh Grant a devenit pentru a treia oară tată, de data aceasta din nou cu Tinglan Hong. Aceasta a adus pe lume un băiețel, Felix. Și dacă mai puteți ține rândul, Hugh Grant a devenit tată iar alături de Anna Eberstein, care i-a dăruit o fiică, în decembrie 2015. Dovedindu-și o ironică fidelitate, în 2018, actorul a devenit tată din nou alături de Anna Eberstein.

Michael Douglas

729 28 7Michael Douglas fusese căsătorit deja o dată și avea un fiu (care are acum 41 de ani) atunci când a cunoscut-o și s-a căsătorit cu actrița Catherine Zeta-Jones. Cei doi au împreună doi copii. Fiul lor, Dylan Michael, a venit pe lume când Michael avea deja 58 de ani, iar fiica cuplului, Carys Zeta, a apărut în viața lor pe când actorul împlinise deja 61 de ani. Cei doi actori sunt deseori văzuți în compania copiilor lor, care sunt deja la vârsta adolescenței.

Rod Stewart

Rod Stewart are acum 74 de ani, vârstă la care nu a ajuns oricum, ci muncind mult pentru cariera sa artistică, dar și făcând copii. Artistul are nu mai puțin de opt copii cu cinci femei diferite. Primul moștenitor, o fiică, a venit pe lume pe când Rod avea 18 ani. Sarah Streeter, fiica artistului cu Susannah Boffey, a fost crescută însă de părinți adoptivi, părinții ei naturali fiind prea tineri și ocupați cu carierele lor pentru a avea grijă de micuță. Și dacă primul copil a venit pe lume atât de devreme, ultimul a apărut pe când artistul avea 66 de ani. Aiden Patrick s-a născut în 2011 și este al optulea copil al lui Rod Stewart. În același timp este al doilea copil al artistului cu cea de-a treia soție, modelul Penny Lancaster-Stewart. Interesant este faptul că Aiden s-a născut cu numai șase luni înainte ca Rod Stewart să devină bunic. Fiica sa, Kimberly, a adus pe lume o fetiță din relația sa pasageră cu mai vârstnicul actor Benicio del Toro. Una peste alta, Rod Stewart se dovedește a fi un tată activ pentru fiul său, cei doi apărând foarte des împreună în public.

Bruce Willis

Bruce Willis a fost mereu înconjurat de femei frumoase. După ce a avut trei fete minunate alături de fosta soție Demi Moore, Bruce Willis s-a recăsătorit cu o altă femeie superbă, Emma Hemming, în 2009. Cei doi au devenit părinții unei fetițe, Mabel Ray, în 2012, când Bruce Willis avea 57 de ani. Iar cea de a cincea fiică a actorului, Evelyn Penn, a venit pe lume în 2014, când acesta avea 59 de ani. Cei patru sunt foarte activi pe rețelele de socializare, postând deseori capturi ale vieții lor de familie în care Bruce apare ca fiind un tătic foarte grijuliu pentru fetele sale.

Kevin Costner

Kevin Costner se poate mândri cu multe realizări în viață, printre care cele mai numeroase ar părea să fie copiii. Actorul de 64 de ani are nu mai puțin de șapte copii din relații diferite. Kevin a avut trei copii cu prima soție, Cindy Silva, un fiu dintr-o relație pasageră și alți trei copii cu cea de-a doua și actuala soție, Christine Baumgartner. Primul copil al cuplului (și al patrulea pentru actor), un fiu, Cayden, a venit pe lume când Costner avea 52 de ani, în 2007. Au urmat alți doi copii, fiul Hayes și fiica Grace, care s-au născut când actorul avea 54, respectiv 57 de ani. Cei mici sunt nelipsiți de la ieșirile publice oficiale ale părinților lor.

Nick Nolte

729 28 8Nick Nolte a avut mai multe căsnicii decât copii. Actorul acum în vârstă de 78 de ani a fost căsătorit de patru ori și are doi copii. Dacă fiul său, Brawley, cu cea de a treia soție a apărut pe când actorul avea 45 de ani, ultimul copil a venit pe lume mult mai târziu. Nick Nolte și partenera sa de multă vreme Clytie Lane au devenit părinți în 2007, când actorul avea nu mai puțin de 66 de ani. În ciuda vârstei destul de înaintate, actorul s-a dovedit un tată extraordinar pentru micuța Sophie, cu care a fost văzut de nenumărate ori pe stradă, la cumpărături sau în parcul de distracții.

Clint Eastwood

Lista actorilor deveniți tați mai târziu în viață se încheie cu nimeni altul decât Clint Eastwood, despre care se spune că a avut atât de mulți copii încât nici nu știe exact câți are. În plus, actorul, acum în vârstă de 88 de ani, s-a aflat de nenumărate ori în mijlocul unor scandaluri de paternitate în legătură cu presupuși copii care ar fi ai săi și pe care nu i-ar fi recunoscut. Cert este totuși că primul său copil, Laurie Murray, s-a născut în 1954, când actorul avea 24 de ani și a fost rezultatul unei relații extraconjugale a actorului cu o femeie care a refuzat mereu să-și divulge identitatea. De asemenea, ultimul copil pe care actorul l-a recunoscut este fiica sa Morgan Eastwood, născută în 1996, pe când Clint Eastwood avea 66 de ani.

Robert De Niro

729 28 9Robert De Niro, care are acum 75 de ani, a devenit tată ultima oară pe vremea când avea 68 de ani. De Niro a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2003, dar asta nu l-a oprit să-și dorească mai mulți copii. Actorul și soția sa, Grace Hightower (pe atunci în vârstă de 56 de ani) au devenit părinți prin intermediul unei mame surogat. Helen Grace este cel de-al șaselea copil al actorului. În prezent, De Niro și Hightower sunt separați, dar, cu toate acestea, actorul a fost văzut de multe ori în compania micuței.

Alec Baldwin

Și Alec Baldwin a așteptat ceva timp până să devină părinte pentru a doua oară. După care a părut că nu mai vrea să se oprească. Tată al unei fiice de 19 ani, Ireland, cu fosta soție, Kim Basinger, actorul a devenit tată pentru a doua oară la 55 de ani. Alec s-a căsătorit cu instructoarea de yoga Hilaria Thomas în 2012. Ce a urmat a fost un lung șir de momente fericite și nu mai puțin de patru copii. Prima fiică a cuplului, Carmen, a venit pe lume în 2013, când actorul avea 55 de ani. A urmat fiul cuplului, Rafael, născut în 2015, și un alt băiețel, Leonardo Angel Charles, care a venit pe lume un an mai târziu. Hilaria l-a născut pe Romeo Alejandro David în 2018 și, deși a rămas însărcinată și cu cel de-al cincilea copil al cuplului, ea a pierdut sarcina în aprilie anul acesta.