Main menu

header

721 27 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Joacă rolul principal într-o poveste despre dragoste, trădare, suferință, răzbunare și experimentează împreună cu personajul său o gamă întreagă de emoții duse până la limită. Adrian Nartea (37 de ani) este Vlad în serialul cu același nume, difuzat la Pro TV, în fiecare luni de la ora 20:30. A debutat ca manechin în urmă cu mulți ani, a prezentat emisiuni de televiziune, a apărut în câteva reclame și spune că se regăsește parțial în personajul său din serialul de la Pro TV. Despre iubire, credință, răzbunare și sensul vieții, ne-a vorbit actorul într-un interviu exclusiv.

„Părinții ar fi vrut să devin preot, dar destinul a vrut altceva”

721 27 2- Cum a fost pentru tine experiența rolului din serialul „Vlad”?

- A fost cu de toate: cu plusuri, cu minusuri în termometru, cu lacrimi și zâmbete. A fost o experiență la limită pentru mai bine de șase luni. Pot să spun că în această perioadă viața s-a mutat în serialul „Vlad”. Stăteam pe platouri de dimineața până seara, dormeam puțin acasă, după care mă întorceam pe platou. A început totul vara și s-a încheiat iarna. A fost o experiență trăită cu intensitate, cu bucurie.

- Al câtelea film este din cariera ta?

- Al treilea. Am mai jucat în „Pentru regină și țară” (2014) și „La bloc” (2007).

- Cum ți se pare trecerea de la cariera de manechin la cea de actor?

- Sunt activități asemănătoare din multe puncte de vedere. Niciodată n-am visat să mă fac manechin, actor, dar toate s-au întâmplat așa, firesc și au venit una după alta. Părinții doreau ca eu să mă fac preot, avocat, dar nici astea n-am visat să devin. Când eram copil doream să mă fac macaragiu. Eram pasionat de macarale, iar mai târziu eram fascinat de Sergiu Cilibidache și mi-aș fi dorit să devin ca el, dirijor. Când vedeam câtă pasiune pune în arta lui, asta voiam să fac și eu. Și uite ce am ajuns! Acum pot fi și macaragiu, și dirijor, și avocat, și preot în același film.

„Mi-a plăcut foarte mult perioada în care am fost manechin”

721 27 3- Cum a fost experiența de manechin?

- Păi, totdeauna am spus că eu sunt „easy jump, easy money”, pentru că niciodată nu m-am gândit că pot face asta, adică să prezint haine pe podium. Oamenii au văzut că sunt potrivit pentru ceea ce voiau ei, și au zis, bă, uite că poate! M-am conformat și faptul că te plimbi pe scenă în atenția tuturor îți gâdilă puțin orgoliul. Sunt fericit că am făcut asta, a fost o perioadă foarte interesantă.

- Te-a ajutat constituția fizică consolidată în anii de antrenamente?

- Probabil că da. Am urmat Facultatea de Educație Fizică și Sport. Am început cu gimnaziul la o școală cu profil sportiv, apoi liceul cu același profil, apoi facultatea. În gimnaziu am practicat handbal, apoi m-am transferat la volei. Am jucat de performanță la LPS Brașov și după aceea la Tractorul.

- Te regăsești în personajul tău din serial?

- Da, bineînțeles. Mă regăsesc în multe, în sensul în care știu ce înseamnă să iubești, știu ce înseamnă să nu poți să iubești, să nu mai poți, să fii trădat...

- Ai fost trădat vreodată în dragoste?

- Da, bineînțeles. Cine n-a fost trădat în dragoste? Cred că cine spune că n-a trăit așa ceva doar nu vrea să recunoască. Cumva, toate lucrurile astea se leagă în serial, adică sunt foarte multe coincidențe, asemănări între Vlad și Adi Nartea, coincidențe pe care eu le-am exploatat și care vor fi descoperite încet, încet. Sunt multe lucruri pe care Vlad le face și sunt rezonabile, justificabile și la fel am făcut și eu.

- Ai avut vreo experiență la limită?

- Au fost și experiențe la limită, dar prefer să fie văzute într-o formă cât se poate de frumoasă în film. Destinul te călește. Dacă ești curios din naștere și vrei să cauți multe chestiuni în viață, ai descoperiri și lucruri care te călesc.

„Ne creștem fiica fără ajutorul bonelor”

721 27 4- Cine este marea ta iubire în prezent?

- Mara, fetița mea de 3 ani. Sunt topit. N-am fost mai îndrăgostit de o persoană așa, până la Mara. Încerc să fiu ferm cu ea, dar e greu. E complicat, dar până acum e bine. E ascultătoare, e cuminte.

- Te gândești la o viitoare carieră actoricească pentru Mara? O vezi pe viitor actriță?

- Deja o văd actriță după cum se comportă cu noi. Carieristic, nu știu ce va fi, dar sper că va face ceva care să-i placă. Deocamdată o învăț literele. Le recunoaște, ceea ce e mare lucru pentru un copil de 3 ani. Are ureche muzicală, cântă foarte bine. Învață cântece în limba germană. Este înscrisă la o grădiniță în limba germană și învață acolo.

- Vă ocupați voi, părinții, personal de creșterea fetiței sau apelați la ajutorul bonei, al bunicilor?

- Am vrut să ne ocupăm noi, părinții, de Mara și nu am apelat la ajutorul vreunei bone.

„Încă depun efort să mă împac cu mine însumi”

- Crezi în destin, în Dumnezeu?

- Chiar dacă nu a fost să devin preot, eu cred în Dumnezeu, sunt o persoană spirituală, sunt un om credincios, dar n-am ales calea preoției, așa cum și-ar fi dorit părinții mei, deoarece sunt de părere că mai întâi trebuie să fii împăcat cu tine, spiritual vorbind, ca să poți să spui altora cum să găsească ei calea. Și dacă aș fi urmat Teologia, probabil că reușeam să mă împac cu mine până la 37 de ani, dar deocamdată, mă mai lupt cu mine din punctul ăsta de vedere.

- Ești credincios-practicant?

- Sunt ortodox, mai puțin practicant în lumea asta nebună. Religia este ceva foarte personal, care nu trebuie demonstrat, nu trebuie arătat.

„Îi cer lui Dumnezeu mai multe pentru ceilalți, mai puține pentru mine”

- Ce-i ceri lui Dumnezeu la rugăciune?

- Empatie, cred. Îi mai cer să fiu răbdător. Altceva, sănătate pentru toată lumea. Mai greu cer lucruri pentru mine. Eu merg pe principiul că totul se întâmplă cu un motiv. Că-l aflăm, că nu-l aflăm, totul se întâmplă cu un motiv. Nu am nevoie de demonstrații ca să știu că există Dumnezeu, pur și simplu cred în existența Sa. Mi s-au întâmplat multe lucruri frumoase, altele mai puțin frumoase în care am simțit că există ceva mai presus de noi. Niciodată nu am negat și nu m-am îndoit de existența lui Dumnezeu.

- Care sunt proiectele tale pentru perioada imediat următoare?

- În momentul ăsta duc la bun sfârșit niște proiecte pe care le-am început înainte de „Vlad”. Am lucrat ca MC, prezentator de evenimente-corporate și mai am niște angajamente pe care trebuie să le onorez.

„Tot ceea ce am făcut în viață, școală, sport, modelling, televiziune, m-au pregătit pentru ceea ce sunt acum“

„Mi-am întâlnit soţia la o şedinţă foto, în Tunisia“

- Spre deosebire de personajul tău din film, tu ai cunoscut împlinirea în iubire. Cum te-ai întâlnit cu soția ta, manechinul Alina Ferinceac?

- În urmă cu nouă ani am participat la o ședință foto împreună, undeva în Tunisia. Am lucrat timp de trei zile pentru acel proiect. Ea venea de la Milano, eu din România. Apoi a mers fiecare la job-ul său, dar am ținut legătura pe messenger, apoi ne-am revăzut, am intrat într-o relație. Ne-am căsătorit patru ani mai târziu, iar după un an a venit pe lume fetița noastră, Mara.