Main menu

header

712 11 1de Luana Mare şi Florica Pintea

O metodă de a accesa părţi din trecut sau amintiri tulburătoare este regresia, iar, după cum spune Sandra Tănase (foto), psiholog la Celeste Body & Soul Therapy, este o metodă eficientă pentru cei care vor să cunoască, să vindece şi să valorifice aspecte importante ale existenţelor lor.

„Se face prin hipnoză”

- Ce reprezintă terapia prin regresie în vieţi trecute?

- Terapia prin regresie implică reactivarea unor amintiri trecute, de obicei prin hipnoză, pentru a regăsi tipare şi evenimente uitate, traume, dar care încă ne influenţează negativ prezentul. Putem merge chiar până în viaţa intrauterină sau chiar în vieţile trecute, pătrunzând astfel în natura sufletului şi descoperind ceea ce este necesar pentru a îmbunătăţi viaţa actuală sau chiar scopul acesteia. Prin regresie se poate ajunge la cauza de bază a unei situaţii actuale ce se poate astfel rezolva, se pot înţelege implicaţiile karmice, se pot observa lucruri ce au rămas nerezolvate din alte timpuri, se poate obţine vindecarea pentru multe dintre problemele actuale. O călătorie în vieţile anterioare se poate face şi cu scopul de a înţelege şi de a învăţa, din curiozitate, sau chiar din dorinţa de a descoperi talente, valori, sentimente şi daruri avute în alte perioade.

- Cum se face această călătorie?

- Clientul este ghidat într-o stare de transă de terapeut prin hipnoză (este necesară doar o stare uşoară de transă pentru a accesa amintirea unei vieţi anterioare). Pentru majoritatea clienţilor informa- țiile şi amintirile apar destul de repede şi de spontan. Există o serie de metode diferite de intrare într-o viaţă anterioară care te ajută să te concentrezi şi să relaxezi partea conştientă a minții astfel încât să îţi poţi accesa subconştientul, unde sunt stocate toate amintirile.

„Se elimină fobii, se află rădăcinile emoţiilor, se regăsesc suflete-pereche”

- Se pot vindeca şi suferinţe fizice prin acest tip de terapie?

- Prin regresie se poate afla motivul pentru care apar unele probleme în viaţa actuală; se poate recrea în mod conştient şi constructiv viitorul după propria dorinţă; se poate diminua şi chiar elimina frica de moarte; se pot înţelege şi vindeca traume vechi, generatoare de tipare comportamentale distructive sau disfuncţionale; se pot elimina provocări fizice şi emoţionale prin descoperirea şi rezolvarea cauzei de bază; se pot vindeca amintiri dureroase; se pot recunoaşte prieteni din trecut şi suflete-pereche;

- Ce se întâmplă în cazul unor amintiri înfricoşătoare?

- Intenţia din spatele regresiei este cea de vindecare, chiar dacă se experimentează ceva impresionant din punct de vedere emoţional. Nu va apărea ca înfricoşător şi nici nu vor fi tulburătoare, deoarece subconştientul este deja familiarizat cu ele. Regresia oferă o experienţă pe care fiecare o poate gestiona. Clientul rămâne în deplin control de-a lungul şedinţei, poate deschide ochii oricând şi poate opri experienţa în orice moment doreşte.

„Putem să ne imaginăm numai ce am trăit”

- Este posibil ca ceea ce se experimentează în timpul regresiei să fie doar rodul imaginaţiei personale?

- Imaginaţia este deseori o punte care ne conduce în povestea unei vieţi trecute. Viaţa începe cu un moment de imaginaţie, dar imediat se transformă în ceva personal şi foarte semnificativ pentru fiecare. Imaginaţia nu înseamnă conexiunea cu ceva ireal, nu apelează la lucruri neştiute. În tărâmul spiritului, trecutul, prezentul şi viitorul există simultan împreună. Toate lucrurile care au existat şi care vor exista sunt prezente în aceelaşi moment „acum”. Imaginaţia este folosită în mod activ ca metodă terapeutică.

- Există pericolul ca cineva să rămână blocat într-o stare emoţională trecută sau chiar într-o viaţă trecută?

- Regresia este experimentată la fel cum se retrăieşte o amintire din copilărie. Când atenţia este plasată asupra unui anumit moment, vor apărea în minte imaginile, gândurile, senzaţiile, dar, aşa cum nu se poate rămâne blocat într-o amintire, tot aşa nu se poate rămâne blocat într-o emoţie veche sau într-o viaţă trecută.

„Se accesează înţelepciunea acumulată în vechime”

- Ce tipuri de traume sufleteşti putem experimenta şi, totodată, elibera prin regresie?

- Tipurile de traume sufleteşti pe care le înscriem în câmpul nostru sunt fie moştenite pe linie genealogică din partea mamei, altele pe linie genealogică venite din partea tatălui, altele sunt trăite în perioada intrauterină, create prin orice gând, vorbă, faptă sau radianţă din inimă manifestată de mamă, de tată sau de orice prezenţă. Mai sunt cele create chiar de persoana vizată pe toată perioada de întrupări. Altele sunt descărcate de la nivelul corpului duh înainte de întrupare, acelea numite datorii sufleteşti - provenite din situaţii traumatice trăite în raport cu alţii sau trăite de alţii în raport cu această prezenţă.

- Ce va obţine sau ce va experimenta persoana care încearcă acest tip de regresie?

- Realizează o diferenţiere clară între pericolul real și unul fals, atribuie un sens emoțiilor resimțite în legătură cu amintirea traumatică şi integrează evenimentul în memoria declarativă. Eliberarea de programele traumatice se va face prin intermediul terapiei prin regresie, vindecarea liniilor temporale, se va lucra intens atât la nivel informaţional, cât şi la nivel energetic, prin tehnici de echilibrare mentală şi emoţională, tehnici de coching, exerciţii specifice de conştientizare, meditaţii ghidate. „Privind” înapoi se poate evita repetarea greşelilor şi capcanele din prezent. Beneficiul vine din înţelegerea tiparelor subconştiente, a emoţiilor și a amintirilor. Se poate folosi înţelepciunea acumulată pe parcursul mai multor vieți pentru a avea o viaţă şi o creştere care să împlinească persoana respectivă în viaţa actuală, se pot înţelege mai bine relaţiile.

„Este interzisă metoda celor cu suferinţe «proaspete»”

- Cât timp durează o şedinţă şi de câte sesiuni este nevoie pentru a elibera o traumă?

- Poate dura de la o oră la două ore fiecare şedinţă, iar în funcţie de fiecare, pot fi necesare două-trei până la şase şedinţe.

- Are şi contraindicaţii? Sunt subiecţi cărora le este interzisă această procedură?

- Da. Nu este recomandată regresia unor persoane care sunt foarte traumatizate la momentul respectiv. Nu-i poţi face regresie cuiva care tocmai trece printr-un divorţ sau unei persoane care i-a murit cineva drag de curând şi este în suferinţă. O durere sufletească încă nemetabolizată de organism, „neaşezată” poate fi răscolită şi mai mult în cadrul terapiei.

„Timpul este numai prezent, iar călătoriile în diferite sensuri percepute de noi aduc echilibrul ACUM“

- Există călătorii şi în viitor?

- Da. Se pot face sesiuni de vindecare a liniilor temporale în care se pot explora în profunzime multe aspecte fascinante şi minunate şi ale vieţilor viitoare. Conştientizarea vieţii trecute determină viaţa actuală şi experienţele care apar atunci când acest plan terestru este părăsit. Fizica cuantică a dovedit că timpul şi spaţiul au multe calităţi deosebite în esenţă, că timpul este o iluzie şi că trecutul, prezentul şi viitorul pot fi schimbate.