Main menu

header

712 28 1de Adina Mandiuc şi Adrian Barna

De cele mai multe ori, știrile despre membrii caselor regale vorbesc despre ținute scumpe și bijuterii de colecție, transmise din generație în generație, al căror preț abia poate fi cuprins de imaginația omului de rând. Și totuși, distanța dintre oamenii obișnuiți și reginele și prințesele zilelor noastre nu este chiar atât de mare. Regina Letizia a Spaniei, Kate Middleton sau Meghan Markle, recent intrată în rândul aristocrației britanice, poartă cu mândrie branduri populare și combină de multe ori piese vestimentare foarte scumpe cu accesorii foarte accesibile.

Regina Letizia, în sandale de 100 de euro, fetele sale în rochii de la Zara și Massimo Dutti

712 28 2Regina Letizia a Spaniei a fost mereu cu picioarele pe pământ, datorită originilor sale modeste. Cu părinți divorțați, provenind din clasa de mijloc, Letizia n-a avut nicio legătură cu aristocrația spaniolă înainte de a-l cunoaște pe Felipe. Este considerată cea mai frumoasă regină din Europa și cea mai apropiată de oamenii de rând, iar hainele sale stau de multe ori mărturie pentru asta. În vara acestui an, Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei au participat la ședința foto tradițională de la reședința de vară a familiei regale spaniole, din Palma de Mallorca, împreună cu cele două fiice ale lor, Leonor și Sofia. Letizia a purtat o pereche de sandale cu platformă 100% spaniole, de la brandul Mint & Rose, în valoare de numai 100 de euro. De asemenea, fiicele sale au strălucit în rochii Zara și Massimo Dutti, branduri spaniole accesibile publicului larg. Nu a fost prima oară când Letizia a apelat la un brand popular. Tot în vara acestui an, regina a fost surprinsă plimbându-se pe străzile din Mallorca îmbrăcată în pantaloni scurți albi și o bluză roz fără mâneci, de la Mango. Iar în 2016 regina a purtat la un eveniment o rochie florală, de la Zara, al cărei cost a fost de... numai 78 de euro.

Ştie să combine piesele scumpe cu cele ieftine

Regina Letizia se remarcă, de asemenea, prin lejeritatea cu care combină piesele ieftine cu cele scumpe în aceeași ținută. La un moment dat, de exemplu, s-a afișat într-o rochie Carolina Herrera, de multe mii de euro, pe care a accesorizat-o cu o pereche de pantofi Steve Madden care costă mai puțin de 100 de euro. Mai mult, ca orice iubitoare de modă care știe să aprecieze o ofertă bună, Letizia a făcut ceea ce fac multe „muritoare de rând”, adică a cumpărat pantofii în două nuanțe diferite și i-a purtat la numai câteva zile distanță. Altă dată, Letizia a accesorizat o rochie albă cu model grafic de la Massimo Dutti, care a costat puțin peste 100 de euro, cu o pereche de cercei Chanel al căror preț a fost de… 6.400 de euro.

Cercei de la Parfois de 6 euro, la o creaţie de marcă

712 28 3Poate cea mai surprinzătoare combinație din această categorie a fost consemnată de stiliștii din lumea întreagă în 2017, când regina Spaniei s-a afișat la un dineu oferit ambasadorilor străini la Palatul Regal din Madrid într-o rochie spectaculoasă de designer, accesorizată cu o pereche de cercei de la Parfois, în valoare de mai puțin de 6 euro! Bijuteriile cu pietre negre și roșu burgund s-au potrivit de minune cu rochia în aceeași nuanță de roșu, lungă până-n pământ, semnată de Felipe Varela.

Kate Middleton a făcut furori cu o pereche de pantaloni de la Gap de 30 de euro

712 28 4Regina Letizia nu e singura reprezentantă a unei case regale care poartă branduri accesibile oricărui buzunar. În 2016, Ducesa de Cambridge, născută Kate Middleton, a făcut furori la un eveniment oficial cu o pereche de pantaloni de numai 30 de euro de la Gap. A doua zi după ce ducesa s-a afișat îmbrăcată în pantalonii cu imprimeu alb-negru, modelul „Ikat Blue”, iubitoarele de modă au luat cu asalt magazinele fizice și site-ul cunoscutului producător american epuizând stocul în numai câteva ore.

Și Kate iubește contrastele: palton Zara, geantă Mulberry

La fel ca Regina Letizia, Kate adoră să combine în aceeași ținută piesele vestimentare ieftine cu accesoriile scumpe sau invers. În 2017, ducesa a dat tonul în moda toamnei după ce a fost surprinsă de paparazzi la plimbare îmbrăcată într-un palton Zara. Tipul de țesătură și modelul în carouri făcuseră deja ravagii printre vedetele de peste Ocean - actrițele Blake Lively, Jennifer Lawrence și prima doamnă a SUA Melania Trump - însă Kate le-a arătat tuturor pasionatelor de modă că nu trebuie să scoată din buzunar o avere ca să arate de cinci stele. Un pulover gri deschis cu gulerul rulat, jeanși skinny și, mai ales, paltonul de la Zara. E drept că ducesa a avut grijă să adauge și o notă de lux ținutei, cu geanta Mulberry, al cărei preț sare binișor de 1.000 de euro.

Blugii Zara, vedetă într-o vizită oficială în India

Zara pare să fie unul dintre brandurile preferate ale lui Kate, de vreme ce ducesa a ales o pereche de pantaloni de la celebrul producător spaniol pentru o vizită oficială în India. Kate a purtat jeanșii de culoarea ciocolatei într-un safari în Parcul Național Kaziranga din Assam, iar stiliștii din toată lumea au lăudat alegerea soției Prințului William, pentru nota subtilă de rebeliune în contextul dat. Inutil de spus că pantalonii de nici 50 de euro s-au epuizat rapid în toate magazinele Zara după această reclamă indirectă.

Același brand a fost ales de ducesă și pentru o după-amiază de hârjoneală în parc împreună cu fiica sa, prințesa Charlotte. Kate a purtat o rochie Zara comodă, midi, încheiată cu nasturi și cordon în talie. O alegere inspirată și extrem de accesibilă, prețul rochiei fiind de numai 29 de euro. Când vine vorba despre confort, atât oamenii de rând, cât și membrii familiilor regale aleg încălțămintea care îi ajută să se simtă bine. În cazul lui Kate Middleton este vorba despre o pereche de teniși albi Superga, care pot fi achiziționați de pe Amazon cu mai puțin de 30 de euro.

Poartă aceiași cercei de la un designer accesibil

Kate Middleton a fost surprinsă de mai multe ori purtând o pereche de cercei cu onix verde montat în aur. Se pare că sunt cerceii preferați de ducesă pentru evenimentele oficiale desfășurate în aer liber. I-a purtat la împlinirea a 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, dar și la parada anuală de Sf. Patrick, în 2017, după ce îi alesese și pentru vizita oficială în Canada din 2016. Cerceii sunt creația designerului britanic Monica Vinader, care se află pe lista scurtă de preferințe și a Reginei Letizia. Mai mult, Letizia nu a avut niciun fel de rețineri să poarte exact același model cu onix verde montat în aur la un eveniment oficial. Iubitoarele de modă vor fi încântate să afle că acest model costă numai 170 de euro, cu alte cuvinte un preț mai mult decât rezonabil pentru un accesoriu regal.

Meghan Markle, șic în jeanși de 168 de euro

712 28 5Mare amatoare de branduri de lux, Meghan Markle are nas și pentru brandurile populare care oferă haine de calitate la un preț foarte accesibil. Pentru prima vizită oficială după ce a anunțat că este însărcinată cu primul său copil, Ducesa de Sussex a ales o pereche de jeanși negri, creația unui designer australian, al căror preț este de numai 168 de euro. Meghan a purtat pantalonii marca Outland Denim în timpul unei vizite în Australia rurală, mai precis în Dubbo. Fondatorul mărcii, James Bartle, a declarat că modelul purtat de Meghan - botezat „Harriet” - s-a epuizat la scurt timp după ce au apărut imaginile cu ducesa.

Primele rochii de gravidă ale lui Meghan, foarte accesibile

Imediat după ce a anunțat că este însărcinată, Meghan a făcut o schimbare radicală în garderobă. De la rochiile de mii de euro a trecut la modele mult mai accesibile, de la branduri populare. În turneul în Australia, Fiji, Regatul Tonga și Noua Zeelandă, ducesa a defilat în rochii lejere, pe care admiratoarele familiei regale le pot achiziționa la prețuri foarte bune. Rochia roșu burgund de la & Other Stories costă numai 113 euro, iar rochia din in cu dungi de la brandul eco-friendly Reformation se vinde cu 192 de euro.

La nunta regală, cu pălărie de la Marks & Spencer

Cârcotașilor care se plâng că Meghan dă cam mulți bani pe haine, ducesa le-a răspuns cu stil, chiar la o nuntă regală. Meghan a ales pălăria obligatorie pentru femei în asemenea ocazii de la brandul britanic Marks & Spencer, un model alb în valoare de numai 41 de euro. O nimica toată, dacă e s-o comparăm cu rochia Givenchy purtată la nunta cu pricina.

Modelul ideal pentru colecția lansată de Serena Williams

De altfel, Meghan stăpânește cu desăvârșire arta alegerii accesoriilor ieftine, dar de efect. La un eveniment organizat în aer liber, ducesa a purtat cu mult stil un clutch din ratan J. Crew în valoare de numai 34 de euro. În ceea ce privește bijuteriile preferate ale soției Prințului Harry, iubitoarele de modă trebuie să știe că este vorba despre un brand foarte accesibil, Missoma. Combinația favorită a ducesei include o brățară din argint aurit de numai 79 de euro, o brățară cu frunze placate cu aur și pietre de lună în valoare de 86 de euro și un inel de 97 de euro. Prietenii la nevoie se cunosc! Meghan Markle a ajutat-o pe prietena sa, tenismena Serena Williams, să-și promoveze colecția proaspăt lansată în cel mai eficient mod posibil. Ducesa a purtat blazerul „boss”, în valoare de 128 de euro, în vizita din Australia, adică atunci când toate privirile din industria modei erau îndreptate asupra sa, căci abia anunțase că va fi mămică.

Prințesa Eugenie preferă Zara

712 28 6Protagonista unei nunți de poveste în această toamnă, nepoata Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, preferă și ea, la fel ca Ducesa de Cambridge, brandul spaniol Zara. Prințesa Eugenie a fost surprinsă la un moment dat de paparazzi într-o cafenea populară din cartierul londo- nez Chelsea îmbrăcată într-un pardesiu Zara de nici 70 de euro.

Prințesa Sofia a Suediei, încântătoare cu mai puțin de 60 de euro

Tânără, frumoasă, sofisticată, Prințesa Sofia a Suediei a ales pentru un eveniment desfășurat vara aceasta o rochie cu imprimeu floral de la & Other Stories care se vinde cu mai puțin de 60 de euro. Deloc mult pentru cele care vor să arate ca o prințesă.

Singure la cumpărături?

Da! Atât Kate Middleton, cât și Meghan Markle au fost surprinse de mai multe ori singure la cumpărături, în principal în magazinele de firmă din Londra. Kate a fost văzută făcându-și cumpărăturile de la Zara, Gap, Peter Jones și Jigsaw, unde a și lucrat, de altfel, înainte să se mărite cu Prințul William. În ceea ce o privește pe soția Prințului Harry, Meghan se pare că preferă brandurile de pe King’s Road, în special Heidi Klein, de unde a și cumpărat câteva costume de baie înainte de a intra în familia regală britanică.

Cine plăteşte pentru ţinutele pe care le poartă?

Membrii familiei regale nu au voie să accepte haine cu titlu gratuit, prin urmare nici Kate Middleton, nici Meghan Markle nu primesc cadou ținutele pe care le poartă. Dacă se mai întâmplă ca stiliștii celor două ducese să împrumute anumite piese de designer, acestea sunt returnate imediat după ce sunt folosite. Pentru toate hainele pe care le cumpără Kate și Meghan, factura e achitată din alocația acordată familiilor celor două de Prințul Charles. Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, în 2017 Kate a cheltuit pe haine 135.000 de euro, iar în 2016 „doar” 113.000 de euro.

Meghan Markle, care a intrat în familia regală în luna mai a acestui an, după căsătoria cu Prințul Harry, a trebuit să-și cumpere singură hainele până la nuntă, inclusiv rochia de mireasă Givenchy, al cărei cost a fost estimat la 220.000 de euro. Cum Meghan a avut o carieră de succes la Hollywood, care i-a adus cel puțin 7 milioane de dolari în conturi, probabil că această cheltuială nu a fost o povară prea mare. Ducesa de Sussex a recuperat însă repede după căsătorie, știută fiind apetența lui Meghan pentru brandurile de lux, Dior, Givenchy, Prada și Chanel. Jurnaliștii au calculat suma cheltuită pe haine pentru o singură vizită oficială a lui Meghan în calitate de membră a familiei regale: 31.600 de euro pentru ținutele folosite în vizita de 24 de ore în Dublin.