Main menu

header

704 25 1de Luana Mare şi Alexandru Brădescu

Pentru că frumuseţea se poate ascunde în lucruri mici şi sim­ple, o graficiană ameri­cană, Elena Zaharova, a avut ideea de a pune în practică un proiect prin care să ofere newyorkezilor mo­mente de frumuseţe şi de poezie în culorile toamnei. Rezultatul a fost împrăştiat în cele mai mari parcuri din metro­pola americană, iar localnicii au avut parte de un moment artistic special.

Poeziile lui Neruda, Angelou, Brodsky

Toamna este sezonul culorilor, al frun­zelor căzute şi al parcurilor înveşmântate în haine aurii şi ruginii şi oferă peisaje uluitoare. Elena Zaharova, o tânără grafi­ciană americană, a avut ideea de a realiza un proiect artistic simplu, dar capabil de un strop de romantism şi de bucurie por­nind de la culorile anotimpului. Trecând pe bu­le­vardele marelui oraş, Elena Zaha­rova a ales mai multe frunze căzute şi frumos colorate și a scris cu stiloul poezii pe ele. Apoi a împărțit cele 86 de frunze cu ver­suri compuse de Charles Bukowski, Pablo Neruda, Maya Angelou, Joseph Brodsky, dar şi de alţi poeţi, în mai multe parcuri: Washington Square, Manhattan, Union Square, Bryant Park, Madison Square, Tompkins Square Park. Cei care se plim­bau prin parc şi se aşezau pe bănci gă­seau câte o inedită scrisoare în culori arămii şi cu versuri de suflet.

Artista invită la reflecţie asupra existenţei

704 25 2Prin puterea cuvintelor în culorile toam­nei, artista îi îndeamnă pe cei care aleg să se plimbe prin parcurile newyorkeze să se oprească pentru câteva momente şi să reflecteze asupra existenţei, asupra frumuseţii toamnei, a poeziei. Cine sun­tem noi? Ce ne face fericiţi? Încotro mergem? Ce am putea face pentru alții? Elena Zaharova a vrut să creeze un se­minar de artă în natură, cu mijloace sim­ple, aflate în imediata apropiere a fiecă­ruia şi să aducă un farmec aparte unui moment de plimbare în parc.