Main menu

header

699 16 1de Adrian Barna şi Eduard Popa

Are 27 de ani şi a ajuns la Hollywood, locul unde orice vis poate deveni realitate. Născut în Germania, la München, şi-a dorit mult să facă performanţă în sport, dar viaţa i-a rezervat un cu totul alt rol. Până acum câteva luni, numele Florian Munteanu era practic necunoscut în România. Rolul de Viktor Drago din filmul Creed II l-a adus însă în atenţia planetei. A făcut trecerea de la box spre platoul de filmare cu rapiditate şi ăsta este doar primul pas. Actorul Florian Munteanu s-a destăinuit şi oferă o lecţie tuturor celor care visează ca într-o zi să ajungă pe culmile gloriei.

„Viaţa ca sportiv este un risc. Mereu trebuie să ai un plan B”

- Acum eşti actor la Hollywood, dar la început ai practicat boxul. Ce te-a făcut să urci în ring?

- Am sacrificat 13-14 ani pentru acest vis. Nu neapărat să fiu actor, ci să fiu liber şi să fiu propriul meu şef. Până la 14 ani am făcut mai multe sporturi în acelaşi timp. Mergeam la fotbal, baschet, tenis, înot sau box. Pe la 15 ani am decis să rămân cu handbalul şi boxul. Până la urmă, tatăl meu m-a luat la sală ca să-mi lucrez musculatura şi atunci am lăsat deoparte şi handbalul. Am continuat cu boxul şi, mai apoi, cu fitness-ul.

- Ai povestit despre tatăl tau şi cum te-a îndreptat spre sport. Cum este relaţia cu părinţii tăi? Ce au spus când i-ai anunţat că vrei să te axezi pe sport?

- Eu am o relaţie extraordinar de bună cu părinţii mei. L-am văzut mereu pe tatăl meu cum face sport. Eu am vrut să fiu ca el. Îl rugam să mă ia cu el la sală, dar îmi spunea că sunt prea mic. Ne uitam împreună la tot felul de emisiuni sportive. La fotbal, baschet sau box. Totul a venit natural. Mama mea a vrut mereu să fac sport, dar îşi dorea să mă ţin şi de şcoală. Mă bucur că m-a impulsionat să studiez. Mama m-a trimis spre engleză. A ştiut ea că va conta acest lucru şi m-a băgat la meditaţii. Eram foarte bun la limba engleză. Am o relaţie minunată cu părinţii mei şi dacă văd că pe ei îi încântă ceva din ceea ce eu fac, sunt foarte mulţumit şi lucrez şi mai bine. E mereu indicat să ai un plan B. Poţi să lucrezi foarte mult şi să dai greş, atunci ai nevoie de o variantă de rezervă, mai ales când eşti sportiv şi o accidentare îţi poate încheia cariera într-o secundă.

„Cine se gândea că o să ajung să fac modelling? Nici nu îmi plăcea!”

699 16 2- Până să ajungi la Los Angeles, care au fost primii tăi paşi în carieră?

- După ce am luat examenul din liceu, am plecat şase luni în Australia. Am vrut să văd această ţară, să văd lucruri noi. Acolo mi-am perfecţionat engleza. În 2014, am fost prima dată în Los Angeles, tot şase luni. După ce l-am văzut, mi-am dat seama că este oraşul în care îmi doresc să trăiesc tot restul vieţii.

- Cum a fost primul contact cu Los Angeles-ul?

- Norocul meu a fost că un prieten de-al tatălui meu are un băiat în Los Angeles şi am locuit o perioadă la el. Mi-a spus că nu e necesar să plătesc chirie, dar trebuie să fac ceva ca să pot trăi. Mergeam la toate sălile de acolo şi am intrat în contact cu persoane care mă puteau ajuta mai departe în carieră. Au fost oameni care au văzut mai mult talent la modelling. Eu atunci mă gândeam că vreau să fac box. Nu-mi plăcea să fac modelling, nici nu ştiam dacă am talent. După trei-patru luni a început să-mi placă. Era fun, nu părea ceva greu. Antrenamentele de la box erau cu adevărat grele pentru mine. Îmi venea natural să stau în faţa camerei.

- Ai aşteptat mult până ai obţinut primul contract în lumea modelling-ului?

- În 2015 m-am întors în Los Angeles şi am semnat primul meu contract important, cu Under Armour. A fost prima mare reuşită a mea. Prin această companie am călătorit în mai multe oraşe din Europa. Am făcut videoclipuri şi reclame. Astfel, am intrat în contact şi cu oameni din industria filmului. La Londra, mi s-a spus că pot să fac mai mult, nu doar să stau în faţa camerei. M-au impulsionat şi m-au făcut să înţeleg că pot să realizez totul.

„L-am văzut pe Stallone şi mi s-a oprit inima...”

699 16 3- Cum ai ajuns să lucrezi alături de Sylvester Stallone pentru filmul Creed II?

- În 2016, l-am cunoscut pe Edi (n.r. - promotorul Eduard Irimia). Atunci am spus la revedere visului cu boxul. Am început primele proiecte în Germania, unde locuiesc, şi am observat că-mi place. Când m-a văzut Edi prima oară, mi-a spus că nu sunt făcut pentru luptă, că pot să fac mult mai mult. Că am o faţă prea frumoasă ca să fiu doar un luptător. Asta încă de la prima întâlnire. I-am spus să-mi dea o şansă şi o să fac lucruri mari. Am stat în contact, iar în octombrie 2017 m-a sunat. Mi-a zis că are o ofertă şi este o şansă mare. Mi-a trimis nişte pagini din scenariu, dar fără să-mi dea mai multe detalii.

- Ţi-ai dat repede seama despre ce este vorba?

- Eu am văzut toate filmele din seria Rocky şi imediat am ştiut pentru ce film este vorba. Auzisem şi în Germania că este căutat un actor pentru fiul lui Ivan Drago. Atunci mi-am dat seama despre ce este vorba. Nu-mi venea să cred! Când am văzut foile, mi-am spus că dacă nu va fi să fie acum, atunci niciodată! Eram foarte sigur pe mine. Prima oară a trebuit să dau nişte probe. Edi i-a trimis lui Stallone nişte clipuri, lui i-a plăcut ceea ce a descoperit şi a cerut să mă vadă live. M-a adus Edi de la München la Bucureşti şi am dat o încă o probă pe Skype. Am pregătit două scene, nici nu ştiu cum a trecut timpul. Într-una dintre ele dădeam un interviu înainte de luptă şi aveam adrenalina în mine, el îşi dorea să vadă răutatea din mine. Trebuia să fiu dur.

- Cum a fost prima întâlnire cu Stallone? Ce te-a impresionat?

- Îl admiram încă de când eram mic copil. Este o legendă. Tatăl meu se uita la filmele lui. Mi s-a oprit inima în primele două-trei secunde când l-am văzut. Nu-mi venea să cred că e real totul... Cu greu pot să descriu în cuvinte ce am simţit când l-am întâlnit în carne şi oase. Mi-a spus că i-a plăcut. M-a întrebat dacă sunt focusat pe acest proiect şi i-am răspuns că sunt gata să dau 100% pentru el. Aveam sentimentul că totul o să fie bine.

„Strigam prin casă: «Fuck it, am luat rolul»”

- Când ai aflat că ai primit rolul lui Viktor Drago în Creed II?

- Patru săptămâni mai târziu, prin noiembrie, m-a sunat Edi şi mi-a spus că are o veste proastă pentru mine. Mi-a spus că nu o să-mi fac Sărbătorile de Crăciun cu familia şi că o să merg în Los Angeles. Am sărit în sus de bucurie şi am început să strig: „Fuck it, am luat rolul”. Pe mama am sunat-o când am aflat că voi juca în film. Apoi m-am întâlnit cu regizorul, am lucrat primele scene şi am aflat că 100% o să-l interpretez pe Viktor Drago.

- Cum este personajul Viktor Drago? Ivan Drago, jucat de Dolph Lundgren în Rocky IV, a devenit cunoscut în întreaga lume după acel rol. Ce aşteptări ai de la filmul Creed II?

- Personajul este foarte complex. Clar este băiatul rău în acest film. Până la urmă, este montat să ucidă. Filmul arată şi în ce condiţii a crescut şi ce fel de persoană este. Oamenii se vor regăsi în el, pentru că, până la urmă, luptă pentru motivele corecte. Sunt multe asemănări între mine şi Viktor Creed. O deosebire este că el zâmbeşte mai puţin, pentru că nu este nimic vesel în viaţa lui. Luptă pentru familie şi loialitate. Nu merge în ring pentru faimă sau bani. Aici ne asemănăm, aceste valori sunt foarte importante pentru mine. Cred că Viktor Drago are potenţialul să devină un personaj iconic la fel ca şi tatăl său.

- Cum au decurs filmările pentru Creed II? A existat vreun moment mai dificil?

- Fizic, a fost epuizant, dar mai greu a fost din punct de vedere psihic. Personajul pe care l-am jucat este foarte rău. Eu sunt vesel de felul meu, îmi place să zâmbesc mereu. Mi-a fost greu să intru în acest rol. La fel de greu a fost să şi părăsesc caracterul. Nu mi-a trecut niciun moment prin cap să renunţ la acest rol. Chiar dacă filmam câte 14 ore pe zi şi dormeam foarte puţin, să renunţ nu a fost niciodată o opţiune pentru mine.

„Norocul este doar cinci la sută”

- La finalul filmărilor, privind în urmă, care e întâmplarea de care îţi aduci aminte cu cea mai mare plăcere?

- A fost o scenă din film la care toţi se aşteptau că o să-mi fie foarte greu. M-au pregătit, dar nimeni nu ştia dacă o să fiu capabil să joc aşa cum trebuie. În hala unde am filmat erau peste o mie de oameni. Stallone şi regizorul m-au felicitat şi atunci am fost mândru de mine. Eu nu sunt satisfăcut niciodată, dar atunci am fost cu adevărat mândru de mine. Abia aştept să vadă toată lumea acea fază din film.

- Ce sfat ai pentru cei care îşi doresc să ajungă aici, vedetă la Hollywood? De ce au nevoie ca să facă pasul cel mare?

- Norocul este poate doar cinci la sută. Eu am spus mereu că trebuie să lucrezi mult. Pot exista doi oameni care să aibă acelaşi vis, dar mentalitatea face întotdeauna diferenţa. Pot fi la fel de talentaţi, dar cine lucrează mai mult pentru visul său va face diferenţa. La box, pe finalul luptei, în ultimele runde se poate decide totul. Atunci îţi dai seama cine vrea mai mult să câştige.

„Singura femeie din viaţa mea este mama!”

699 16 4- Ai devenit cunoscut peste Ocean acum, cum faci faţă fanilor care îşi doresc să te întâlnească?

- Faima nu o să mi se urce la cap. O să fiu la fel ca până acum. Uite, am exemplul lui Dolph Lundgren, mai ales că am lucrat împreună. Nu contează câţi oameni vin la el, îşi ia timp să se fotografieze cu toţi şi să le dea autografe. La fel vreau să fiu şi eu.

- Pe lângă fani, după filmul Creed II vor apărea şi fanele? Cum arată femeia perfectă?

- E normal pe undeva, dar în acest moment mă gândesc la următoarele proiecte. Mă pregătesc pentru ce va urma. Nu vreau ca acest film să fie doar un moment pentru mine. Trebuie să existe o conexiune fizică, dar contează şi cum gândeşte sau vorbeşte. Îmi plac mai mult femeile latine, dar... până una alta, singura femeie din viaţa mea este mama!

3 luni au durat filmările pentru Creed II

„Fizic, a fost epuizant, dar cel mai greu a fost din punct de vedere psihic. Personajul pe care l-am jucat este foarte rău. Eu sunt vesel de felul meu, îmi place să zâmbesc mereu. Mi-a fost greu să intru în acest rol. La fel de greu a fost să şi părăsesc caracterul. Dar nu mi-a trecut niciun moment prin cap să renunţ la acest rol“

178.000.000$ au fost încasările obţinute de pelicula Creed în primele zece săptămâni de la lansare, la un buget de producţie de doar 35 de milioane de dolari. Asta l-a determinat pe Sylvester Stallone să facă şi continuarea Creed II

Povestea unei porecle: de ce i se spune „Big Nasty“...

Florian Munteanu, la fel ca orice pugilist, are o poreclă care să-i completeze numele şi să bage frica în adversari. Încă din adolescenţă, actorul din Creed II este poreclit „Big Nasty”, iar povestea este una savuroasă, mai ales că totul s-a întâmplat după un joc video. „În liceu, ne distram cu un joc video cu box, pe Xbox. Eram patru băieţi care ne jucam mereu şi trebuia să ne alegem un nume. Eu mi-am ales «Big Nasty», iar prietenii mei au considerat că este cea mai bună alegere. De atunci ei îmi spun mereu «Big Nasty» şi aşa a rămas”, a povestit Florian Munteanu. Din acel moment, el şi-a păstrat acest supranume, pe care îl foloseşte mereu. Pe contul oficial de Facebook al pugilistului, acesta şi-a păstrat porecla, fiind folosită şi pe contul de Instagram. Pe lângă „Big Nasty”, numele lui Florian Munteanu va fi asociat de acum înainte şi cu „Viktor Drago”.