Main menu

header

698 24 1de Gabriela Militaru şi Eduard Popa

Ziua nunții este, pentru cei mai mulți oameni, cea mai importantă zi din viață. De aceea, fiecare dorește să o petreacă după cum îi este firea. Unii tihnit, alții… mai puțin. Câteva cupluri au uimit lumea cu cât de departe i-a împins dragostea, alegând să-și unească destinele în cele mai bizare locuri.

Nuntă la înălțime

698 24 2Pentru cei mai mulți dintre noi, Vârful Everest este un loc unde am putea ajunge, eventual îmbrăcați în haine speciale folosite de alpiniști și după zeci de ore de antrenament de rezistență. Dar nu suntem cu toții la fel. Tocmai de aceea, pentru un cuplu din Sacramento, Everestul nu este doar simplu de urcat, dar este și locul perfect pentru… a se căsători. Ce-i drept Everestul a devenit „ușor” de urcat doar după ce tinerii îndrăgostiți, James Sissom and Ashley Schmieder, s-au antrenat timp de un an să urce muntele. Mai mult decât atât, ei au petrecut nu mai puțin de trei săptămâni locuind efectiv pe munte pentru a se obișnui cu clima de acolo. Cei doi curajoși și-au legat destinele la mai bine de 5.300 de metri la 16 martie 2017, iar evenimentul a fost documentat de nu mai puțin temerarul fotograf Charleton Churchill.

Un „Da” din zbor

698 24 3Se spune că iubirea nu cunoaște teama, dar cei mai mulți dintre noi interpretează această zicală într-un mod mai mult metaforic. Darren McWalters și Katie Hodgson au trecut de la figurat la propriu și au ales să se căsătorească pe un avion. Corecție! Ceremonia a avut loc, de fapt, pe trei avioane care se aflau în plin zbor deasupra ținutului Gloucestershire din Marea Britanie. Totul s-a petrecut în 2008 la peste 300 de metri înălțime. Mirele, îmbrăcat corespunzător, a fost așezat pe un avion și la fel și mireasa lui. Dacă vă întrebați la ce a folosit cel de-al treilea avion, ei bine, pe acesta s-a încumetat să stea preotul fără de care ceremonia nu ar fi putut deveni oficială. Până la urmă, se pare că preotul a avut o misiune mai dificilă decât părea, mai ales că el a fost nevoit chiar să țină slujba, astfel încât să poată fi auzită de miri, prin intermediul unui system de comunicații tare complicat.

Căsnicie solidă ca stânca

698 24 4Unii pur și simplu vor cât mai multe like-uri la pozele lor de nuntă. Așa că nu se mulțumesc cu câteva cadre trase într-un parc lângă biserica unde preotul a oficiat ceremonia. Ei pur și simplu vor acțiune și chiar pericol. Este și cazul unui cuplu din China care nu doar că s-a căsătorit legat de o stâncă, dar a ținut ca și invitații să aibă parte de aceeași doză de pericol. Nunta cu pricina a avut loc pe Muntele Chaya din China în 2017 și, cu siguranță, i-a făcut celebri pe tinerii însurăței.

Când iubirea țese pânze

698 24 5Înălțimea pare să fie un motto pentru tinerii care doresc să se căsătorească în locuri inedite. Ryan Jenks şi Kimberly Weglin au spus „Da” în apropiere de deșertul Moab, în Utah, Statele Unite ale Americii, dar nu oricum, ci cocoțați la înălțime. Cei doi au suspendat plase la 120 de metri înălțime deasupra canionului și au oficializat relația într-un mod care le-ar da emoții chiar și iubitorilor de adrenalină.

Oficiere în adânc

698 24 6De la înălțime direct în adâncuri. În 2015, un cuplu din Miami și-a legat destinele sub apă, lângă statuia lui Hristos din Abis situată în Key Largo, Florida, Statele Unite ale Americii. Kimberly Triolet și Jorge Rodriguez au purtat totuși costume de scafandri când au făcut pasul de a se căsători la aproape 8 metri adâncime. Mireasa a ținut totuși în mână un dispozitiv în formă de stea marină pe post de buchet de nuntă. În același timp, un notar public a fost nevoit (sau poate chiar i-a făcut plăcere!) să oficieze căsătoria tot sub apă. Momentul a coincis cu cea de-a 50-a aniversare a amplasării statuii sub apă, la 25 august 1965.

Ceremonie în viteză

Se spune că tinerii îndrăgostiți nu ar trebui să se grăbească să se căsătorească. Dar unii chiar nu țin cont de ce se spune. Așa că un cuplu din Ohio a ales să spună „Da” într-un roller coaster. De unde atâta grabă? „L-am convins, în cele din urmă, să ne căsătorim, așa că am acceptat orice și-a dorit el”, a declarat amuzată mireasa. „El a zis că vrea în roller coaster, așa că nu mai puteam da înapoi”, a explicat ea.

Dragostea e foc curat

698 24 7Una rece, alta caldă! Dacă unii preferă gheața pentru ziua nunții, alții doresc să fie cât mai aproape de căldură. Poate prea aproape. Un cuplu a ales să-și jure credință pe vecie în Parcul Național Hawai’i Volcanoes alături de Kilauea Caldera, un vulcan activ. În 2016, Lauren și Alex au urcat pe vulcan până la locul unde se putea vedea lava topită curgând pe lângă ei. Cei doi au pozat desculți pe stânci pentru ambițioasa fotografă Jenna Lee, faimoasă pentru locurile inedite unde merge să facă fotografii.

Înapoi de unde au pornit

Oamenii se întâlnesc pentru prima dată în cele mai inedite locuri, iar asta nu îi împiedică să înceapă o frumoasă poveste de dragoste, ba chiar și să se căsătorească. Ei bine, pentru unii dintre aceștia, locul unde s-au cunoscut, oricât ar fi de banal, este foarte important, așa că vor să-l celebreze, transformându-l chiar în… altar de nuntă. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Robert și Meredith Bonilla care s-au cunoscut și s-au plăcut la raionul de semipreparate congelate dintr-un magazin Costco din Santa Maria, California, Statele Unite ale Americii. Ceremonia a avut loc în 2015, în același magazin, după terminarea programului, alături de prieteni și de familie.

Jurăminte criogenate

Gusturile neobișnuite pentru nunți ale unora îi determină pe alții să facă afaceri de mii de dolari. O firmă din Alaska, de exemplu, este specializată în nunți pe ghețari. Amy și Gregory Rhoden sunt doar unii dintre clienții firmei care se bucură de mare succes. Se pare că pe tinerii îndrăgostiți nimic nu i-a putut opri să-și schimbe jurămintele la multe zeci de grade cu minus și înfofoliți de-a binelea. Capa, haina de blană și pălăria, toate albe și toate făcând parte din garderoba miresei în cea mai importantă zi din viața ei. Ah, și desigur cizme cu crampoane pentru ambii însurăței pentru a se feri de căzături pe ghețarul alunecos.