Main menu

header

692 22 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Cu toţii ne dorim o relaţie armonioasă de iubire, în care înţelegerea, afecţiunea reciprocă, stabilitatea să fie caracteristicile cuplului pe care îl formăm împreună cu partenerul/partenera de viaţă. Doar că din ce în ce mai multe persoane experimentează tot mai des dezechilibrele, dizarmoniile sau chiar infidelitatea. În opinia expertului Feng Shui Georgiana Văsuian (foto), acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza energiilor cu influenţe negative din casa în care locuim.

„Dezechilibrul Qi-ului locuinţei afectează toate planurile fiinţei”

- Cum poate influenţa casa în care locuim relaţiile dintr-un cuplu?

- Putem observa că, de multe ori, nu ne simţim bine în propria noastră casă, că ne stresăm din orice, ne certăm cu cei dragi din lucruri minore, că ne simţim mereu obosiţi chiar dacă am dormit suficient, că apar mici probleme de sănătate care în timp se acutizează, iar câteodată conştientizăm că nu suntem noi aşa. Ei bine, trebuie să ne punem întrebarea dacă nu cumva mediul în care locuim nu ne este prielnic. Dacă aceste dezechilibre se întâmplă pentru o perioadă mai mare, atunci este clar că în casa noastră s-a creat un dezechilibru de natură energetică, un dezechilibru al Qi-ului, şi se impune o amenajare corectă din punct de vedere Feng Shui a spaţiului în care locuim şi dormim.

- Ce poate afecta Qi-ul?

- Poate influenţa gândirea şi acţiunile noastre. În Feng Shui stau la bază două lucruri extrem de importante: armonia umană şi prosperitatea. Eficienţa noastră creşte semnificativ atunci când dormim şi lucrăm cu energii pozitive şi vom avea parte în timp de armonie în cadrul familiei şi de prosperitate.

„Obiectele cu energie de pământ pot susţine steaua relaţiilor armonioase”

- Ce putem face pentru a avea relaţii împlinite, armonioase?

- Pentru a putea amplifica şansele de a atrage un partener trebuie să ajutăm cu tehnici Feng Shui steaua zburătoare, responsabilă de relaţiile romantice. Ea trebuie susţinută şi activată dormind pe ea. Este foarte important ca în dormitor să existe o stea bună de munte (steaua lui 8 din prezent), care reprezintă armonia umană. Această stea trebuie susţinută foarte bine cu ajutorul elementului pământ, adică prin obiecte de ceramică, cristale, obiecte roşii sau cu obiecte din lemn. Se recomandă să nu aşezaţi la întâmplare astfel de obiecte dacă nu ştiţi unde să le amplasaţi. Acest lucru poate duce la un dezechilibru şi vă poate aduce probleme pe care nu vi le doriţi.

- Poate afla cineva prin Feng Shui care e cel mai bun moment pentru a intra într-o relaţie, într-o căsnicie?

- Cei care au ales să trăiască după principiile Feng Shui au primit mai multă armonie şi echilibru în cuplu. Prin analiza destinului, care se traduce prin „Cele patru Coloane ale Destinului”, putem afla, de asemenea, şi care este perioada în care ne putem căsători, dar şi gradul de compatibilitate cu partenerul sau cu partenera de cuplu. Aspectul-cheie în Feng Shui este următorul: este îmbrăţişat de oameni care îşi doresc cu adevărat să facă o schimbare pozitivă în viaţa lor. Principiul Feng Shui este rezonanţa. Atunci când dormim şi lucrăm pe stele cu influenţe pozitive, în mod automat vom atrage în viaţa noastră lucruri bune. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu stelele cu influenţă negativă - pe principiul rezonanţei vom atrage lucruri negative.

„La parter trebuie să fie zona activă, iar la etaj cea liniştită, pasivă”

692 22 2- Ne puteţi spune câteva reguli de bază din Feng Shui care pot aduce armonia în cuplu?

- Fiecare spaţiu este diferit, de aceea oamenii au experienţe de viaţă diferite. Din acest motiv se realizează un raport Feng Shui pentru fiecare casă separat. Nu există o hartă prestabilită a energiilor, pentru că fiecare locuinţă are o poziţie diferită. Casele au poziţionare diferită a faţadei, puncte geografice diferite, altă formă interioară, un alt an în care a fost dată în folosinţă fiecare etc. De exemplu, cineva poate avea situat pe Nord dormitorul, altcineva poate avea bucătăria situată pe această coordonată şi acest lucru este total diferit. În urma analizei făcute de un specialist Feng Shui, se pot face recomandări cu privire la amenajarea mobilierului şi aplicarea remediilor pentru anihilarea stelelor negative. Într-o casă decorată după principiile Feng Shui nimic nu este pus la întâmplare. Se fac multe calcule matematice complexe şi care au menirea de a aduce bunăstare şi echilibru într-un cămin.

- De ce ar trebui să ţinem cont atunci când aranjăm singuri o casă?

- Ar trebui să ţinem cont de caracteristicile Qi-ului, energiei care susţine viaţa. Una dintre caracteristicile acestuia este că tinde să se colecteze în spațiile deschise și permisive, astfel, trebuie să avem grijă ca spațiul din fața ușii să fie fără înghesuială și luminos, fără prea mulți copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energia benefică). Qi-ul tinde să fie strâns și să prindă viteză în spațiile foarte strâmte, și de aceea e bine ca holurile să fie scurte, iar dacă sunt lungi, atunci să fie largi pentru a permite Qi-ului să se miște. Într-o casă cu etaj, Qi-ul este întotdeauna mai calm și mai pasiv decât Qi-ul de la parter. De aceea este bine ca dormitoarele și locurile de studiu să se afle la etaj, pentru că la parter Qi-ul este mai activ decât la etaj.

„Aruncaţi bibelourile şi vazele vechi din camera în care vă odihniţi!”

692 22 3- Ce reguli de Feng Shui trebuie să respectăm pentru a aduce iubirea în viaţa noastră?

- Ar trebui să acordăm o atenţie deosebită dormitorului. Să fie un spaţiu agreabil, cu două veioze, eventual două fotolii (obligatoriu două), pat matrimonial cu două perne. Dacă în casă locuieşte o persoană singură în căutarea perechii sale, este bine să doarmă doar pe o parte a patului şi nu pe mijloc. De asemenea, dacă patul este lipit de perete, nu trebuie să doarmă la margine pentru că patul ar fi astfel ocupat. Tablourile din cameră trebuie să aibă două personaje, niciodată unul singur. Bibelourile nu sunt benefice în dormitor, deoarece încarcă locul cu energii negative, nici vazele vechi. Trebuie să aerisiţi în fiecare dimineaţă, să păstraţi o atmosferă plăcută, un miros agreabil. Uşa dormitorului trebuie să se închidă bine şi să se deschidă uşor pentru ca dragostea să fie binevenită. Pentru cei care locuiesc singuri este indicat să ţină uşa de la dormitor deschisă, iar după ce a venit cineva dorit/ă să o închidă.

„Pentru a păstra armonia în relaţia existentă, raţele mandarine nu trebuie să lipsească de pe noptieră. Ele reprezintă romantismul, devotamentul, dragostea şi loialitatea partenerului”

„Anul acesta poate aduce despărţiri celor născuţi în an sau în zi de Câine sau de Dragon“

- Despre energia anului acesta ce ne puteţi spune din punctul de vedere al relaţiilor romantice?

- Este un an de Câine, care mai este numit şi Poarta Iadului. În acest an, cei născuţi în an sau în zi de Câine şi de Dragon sunt ciocniţi, adică afectaţi pe casa parteneriatului. Cei care au relaţii care nu sunt bine armonizate, bine închegate, vor avea parte de despărţiri, de divorţuri. Câinele şi Dragonul reprezintă în tradiţia chineză Poarta Iadului şi Poarta Cerului, de aceea ambii sunt afectaţi în acest an.