Main menu

header

681 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Ghioroc, litoralul vestului

Aflat la doar 25 de kilometri de Arad, „litoralul vestului” a devenit o atracție pentru turiști încă de la începutul lunii mai. Cu o suprafață de aproape 10 hectare, Lacul Ghioroc se află la poalele Munților Zarandului, la confluența câmpiei cu dealul. Pe malul său a fost amenajată o plajă cu nisip extrem de fin, care, împreună cu palmierii, da, palmierii!, 40 au fost plantați anul trecut și alți 20 au fost aduși în această primăvară, îi conferă un aspect exotic.

Tobogan cu apă, terase, camping, pensiuni...

Corneliu Popi-Morodan, primarul din Ghioroc, spune că anul acesta aşteaptă ca peste 130.000 de turişti să vină în „Mamaia noastră”, cum îi place să-și numească stațiunea. Se lucrează intens la lărgirea parcării, unde o zi va fi taxată cu 10 lei. La 1 iunie se va deschide un mare tobogan cu apă și până spre mijlocul lunii va fi gata și un camping. „Lucrările de construcţie a campingului se vor desfăşura şi în luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plajă. Cele șapte terase sunt deja deschise încă din minivacanța de la 1 mai. Vrem să deschidem și campingul până la 15 iunie. Vor fi disponibile 52 de locuri în primă fază, în şapte căsuţe în care se află 14 apartamente, două paturi în fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele şi duşurile. În ceea ce priveşte tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi închiriat cu 100 de lei pe noapte. Căsuţele se află la zece metri de lac, chiar pe plajă. Oricum, turiştii au soluţii de dormit, mai sunt două pensiuni în zonă cu 49 de locuri”, spune Corneliu Popi-Morodan.

Festival, festival, Summer Fest dă recital!

„Litoralul vestului” va beneficia și de un festival începând de la 1 iulie, Ghioroc Summer Fest, care va „însenina” zilele și va anima serile turiștilor până la 1 septembrie. În cadrul acestui festival, la Ghioroc vor fi organizate concursuri pe plajă și la terase, petreceri tematice zilnice, iar o mulțime de DJ din ţară şi din străinătate vor mixa seară de seară pe scena festivalului.

Administrația locală a investit 2 milioane de lei începând de anul trecut în plaja exotică de la Ghioroc, iar creșterea numărului de turiști înregistrat în 2017 a fost de 25% față de 2016