Main menu

header

678 33 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Este timpul să ne condimentăm puțin viața, și cum altfel dacă nu gândindu-ne la melodia cu același titlu a fetelor de la Spice Girls? Au trecut, ce-i drept, 22 de ani de la lansarea lor pe piața muzicii, dar asta nu face ca piesa să nu ne răsune în urechi ori de câte ori ne amintim de cele cinci fete: Geri Halliwell (Ginger Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Melanie Brown (Scary Spice), Emma Bunton (Baby Spice) și Melanie Chisholm (Sporty Spice).

Roșcata „cea cu vino-ncoace”

678 33 2Geri Halliwell, roșcata grupului, a făcut furori la vremea lansării trupei. Și asta pentru că le-a redat tuturor pistruiatelor încrederea în ele însele. Alături de cele două Melanie și de Victoria Beckham, este fondatoarea Spice Girls, dar puțină lume știe că înainte de a cunoaște faima, la 22 de ani, ea a lucrat ca dansatoare într-un club de noapte și ca model. Geri a rămas alături de Spice Girls din 1994 până în 1998, când s-a retras din trupă, acuzând episoade de depresie cauzate de stres. Un an mai târziu și-a lansat cariera muzicală solo, dar nu a refuzat reunirea pentru o scurtă perioadă cu fetele Spice în 2007. De-a lungul drumului solo, Geri a lansat trei albume. Are o fiică, Bluebell Madonna, născută în 2006, fructul iubirii cu scenaristul Sacha Gervasi. În timp, Geri a recunoscut că a avut probleme de alimentație, dar că și-a revenit grație sprijinului primit din partea lui Robbie Williams, care a încurajat-o să solicite ajutor profesionist. Geri a revenit în atenția publicului în calitate de artist solo, dar și ca prezentatoare de televiziune, începând cu 2011. De atunci ea s-a concentrat pe muzică și pe o a doua reuniune a fetelor Spice din 2016. Un an mai târziu, la 43 de ani, ea a adus pe lume un băiețel, Montague George Hector, pe care îl are cu actualul său soț, Christian Horner.

Grațioasa familistă

678 33 3Poate cea mai faimoasă fată Spice este Victoria Beckham sau Posh Spice. Numele său de scenă vine de la înclinația Victoriei pentru modă, „posh” fiind englezescul pentru „elegantă”. De altfel, după ce a părăsit trupa, ea a scos doar un album, după care a abandonat muzica. Victoria s-a orientat către modă, devenind un foarte respectat designer. Posh, care are acum 44 de ani, și-a lansat propria marcă de haine în 2008. De asemenea, ea a fost jurat în mai multe show-uri tv de profil. Pe plan personal, a avut o relație cu defunctul actor Corey Haim în 1995. Apoi, în 1997, a început o poveste de dragoste cu faimosul fotbalist David Beckham. Cei doi s-au căsătorit în 1999, nunta lor fiind unul dintre cele mai mediatizate evenimente mondene ale vremii. Au împreună trei băieți (Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David) și o fetiță, Harper Seven. Din nefericire, faima Victoriei a avut și consecințe negative asupra sa și a familei. De câteva ori în trecut, ea a fost amenințată cu moartea sau cu răpirea.

Sportiva cu succes în cariera muzicală solo

678 33 4Melanie C (unde C este inițiala numelui Chisholm) a absolvit o școală de arte și a obținut o calificare în predarea cursurilor de teatru modern înainte de a cunoaște faima alături de Spice Girls. Grație alurii sale atletice, Mel C și-a preluat numele de scenă de Sporty Spice. Ea a fost printre fondatoarele formației și, după destrămarea trupei, și-a continuat cariera de artist solo. Debutul său în această formulă a fost încununat de succes, mai ales pentru că a avut parte de sprijinul unui alt mare artist, Bryan Adams, alături de care a înregistrat un album. Pe perioada carierei ca artist solo, Melanie a lansat nu mai puțin de șapte albume. Din nefericire, și ea a suferit de depresie și de tulburări de alimentație. Cât despre viața sa personală, Mel C a avut o scurtă relație cu Robbie Williams în 1997, după care, un an mai târziu, cu vocalistul formației Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis. După despărțirea de acesta, Mel C a trăit o poveste de dragoste de zece ani cu tatăl fiicei sale, Scarlet, Thomas Starr, de care s-a despărțit în 2012. Până la 44 de ani, câți are în prezent, Mel C a câștigat de două ori Triatlonul de la Londra.

„Sperietoarea” cu viață zdruncinată

678 33 5Melanie B a avut un nume de scenă ușor ciudat: Scary („Sperietoarea”). Motivul este legat de faptul că Mel B (B de la Brown) în copilărie obișnuia să câștige câțiva bănuți de buzunar jucând rolul unei sperietori de ciori într-o piesă de teatru. După ce s-a bucurat de faimă alături de fetele Spice, Mel B și-a continuat cariera solo, lansând două albume. Pe plan personal, Mel B, după o căsătorie de câțiva ani cu dansatorul german Jimmy Gulzar, din care a rezultat o fetiță, Phoenix Chi, a avut o scurtă relație cu actorul Max Beesley, după care vedeta și-a surprins fanii începând o poveste de dragoste cu o femeie, producătoarea Christine Crokos. Ulterior, în 2007, Mel B a început o relație cu actorul Eddie Murphy. Cei doi au împreună o fetiță, pe care inițial actorul nu a recunoscut-o. A fost nevoie ca fosta Spice să ceară un test de paternitate pentru ca Murphy să accepte că este tatăl biologic al micuței Angel Iris. Dar chiar înainte de nașterea fiicei sale, Mel B a început o relație cu producătorul de film Stephen Belafonte. Cei doi s-au și căsătorit și au împreună o fetiță, Madison. Cu toate acestea, anul trecut, cântăreața a înaintat actele de divorț. În 2016, pe când avea 40 de ani, Mel B și-a pierdut abilitatea de a vedea cu un ochi, din cauza unei operații pe care a suferit-o în trecut.

Blonda ingenuă

678 33 6Emma Bunton sau Baby Spice este personajul angelic al formației și totuși numele său de scenă nu are neapărat legătură cu alura ingenuă. Numele îi vine, de fapt, de la faptul că, mică fiind, Emma era un excelent jongleur (în engleză „baby-juggler”), putând să manevreze până la șase obiecte în același timp. În 1999, anul destrămării bandului, Emma și-a lansat propria carieră artistică, în timpul căreia a scos pe piață trei albume. De asemenea, ea a răspuns prezent la reunirea trupei din 2007. Din nefericire, Emma nu stă foarte bine la capitolul sănătate, acum câțiva ani ea fiind diagnosticată cu endometrioză. Cât despre viața amoroasă, Emma a avut o relație cu vocalistul formației 911, Lee Brennan, cu fotbalistul Rio Ferdinand și cu actorul Justin Timberlake. Apoi, după o poveste cu multe urcușuri și coborâșuri, cu multe despărțiri și împăcări, Emma, care acum are 42 de ani, a stabilizat o relație cu fostul cântăreț, devenit chef, Jade Jones. Cei doi au împreună doi copii, Beau Lee și Tate Lee.

55 de milioane de discuri în întreaga lume a vândut Spice Girls, fiind grupul format numai din fete cu cele mai mari încasări la nivel mondial