Main menu

header

671 31 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Milenialii, o generație pe care stresul își pune amprenta de timpuriu, caută noi mijloace de relaxare. Una dintre cele mai în tendințe metode este „îmbăierea” în sunete ale cristalelor, cu efect garantat de eliberare a tensiunii acumulate.

Metodă care nu implică apa

Termenele-limită, drumurile de la job acasă sau ședințele tensionate își pun amprenta pe mileniali, şi nu numai. Toate terapiile existente, de la yoga la sesiuni de masaj cu uleiuri esențiale, sunt menite să-i relaxeze pe tinerii care au în responsabilitate prezentul și viitorul omenirii. Una dintre cele mai apreciate tendințe, care se răspândește rapid cu ajutorul postărilor pe rețelele de socializare ale celor care au încercat această metodă, este „îmbăierea” în sunet de cristale diferite. Și nu, nu este o baie cu cristale aruncate în cadă, de fapt apa nici nu este implicată în acest proces, ci o metodă care merge mult mai în profunzime, la centrii relaxării depline.

Detensionarea completă a corpului, de la degete la mușchii feței

671 31 2Odată cu popularizarea metodei de vedete ale Instagramului de talia unei Kendall Jenner, milenialii au dat năvală să încerce noul tip de relaxare și de combatere a anxietății. Ce implică baia cu sunet de cristale? Relaxarea completă a persoanei, care aude venind de peste tot din jur valuri de sunete și de vibrații produse de vase din cristal de toate formele și dimensiunile. Acestea sunt transformate în instrumente muzicale de un specialist în sunet. Inițial, persoana care urmează această metodă este invitată să-și dea telefonul mobil pe „silent” și să se descalțe. Apoi intră într-o încăpere cu perne, pilote și pături și i se alătură alte persoane. Fiecare participant la sesiune este așezat la o oarecare distanță de ceilalți, pentru a beneficia de suficient spațiu personal. Celor prezenți la sesiunea de terapie cu sunet de cristale li se cere să închidă ochii, apoi să detensioneze fiecare parte a corpului: membre, degete de la mâini și de la picioare, urechi, mușchii feței.

Elimină energiile negative

La început, sunetul este ca o șoaptă, abia poate fi auzit. Ulterior, acesta crește în intensitate, manevrat în mod profesionist pentru a realiza scopul de relaxare. Odată cu folosirea unor vase de cristal din ce în ce mai mari, „scufundarea” în valurile de sunete și de vibrații este tot mai accentuată. După 45 de minute, câteva exerciții de respirație îi aduc pe participanți „la realitate”, aceștia simțindu-se, potrivit spuselor lor, „mai ușori și mai calmi decât în momentul în care au intrat la ședința de baie în sunet de cristale. La plecare, fiecare participant este avertizat că în ziua următoare poate fi ușor confuz, întrucât s-au eliminat energiile negative. De asemenea, se recomandă un consum mare de apă și evitarea alcoolului timp de 24 de ore.

Echivalentă cu meditațiile

Unul dintre specialiștii în această terapie susține că este comparabilă cu cele mai profunde sesiuni de relaxare. „Aveți posibilitatea să vă simțiți foarte ușurați în timp ce, în paralel, sunteți susținuți de vibrațiile care plutesc în jur. Aceste băi sunt echivalente cu meditații profunde, care înlătură blocajele din corp și vă lasă într-o stare de relaxare completă”, explică Chloe Kernaghan. Cei care recomandă ședințele afirmă că efectele sporesc odată ce acest tip de „îmbăiere” intră în obișnuință și se face în mod regulat. „Cu cât se lucrează mai mult cu sunetul, cu atât mai în profunzime reușește să deschidă o persoană”, punctează și Sara Auster.

O şedinţă de baie în sunet de cristale costă 16 lire sterline