Main menu

header

667 2 1de Silviu Ghering şi Florica Pintea

Propusă de medicul Șerban Damian în cartea cu același nume, „Ecuația slăbirii”. Un aliat perfect, un „prieten” apropiat, sincer și eficient pentru o viață sănătoasă și echilibrată. „Ecuația slăbirii” este un ghid capabil să ofere alternative sănătoase de hrană, să demonteze „mituri”, să ajute la alegerea celei mai potrivite alternative de mișcare, fără eforturi exagerate, având în vedere că majoritatea dintre noi suntem, hai să zicem, comozi, tentați să alegem mereu varianta cea mai ușoară. N-avem timp, suntem stresați, iar „Ecuația slăbirii” nu pierde din vedere tocmai aceste aspecte, oferind cunoștințele necesare unei nutriții echilibrate, sănătoase, fără interdicții, fără „diete-minune”, fără „trucuri magice”, într-un limbaj nesofisticat, clar, accesibil, prietenos, ceea ce face lectura foarte ușoară.

Mâncare/2 + mișcare² + motivație X 2

667 2 2Ce puteți găsi în „Ecuația slăbirii”? Tot ce trebuie să știți despre nutriție astfel încât să vă puteți alcătui un meniu echilibrat, hrănitor și gustos. Veți descoperi, de asemenea, ce trebuie să evitați în materie de „mituri” în piața atât de vastă a dietelor, ce înseamnă, de fapt, o scădere în greutate sănătoasă. Autorul explică pe înțelesul tuturor care sunt principalii nutrienți și cum îi folosește corpul nostru, ce proprietăți importante au diversele alimente și în ce cantități e benefic să le consumăm, cum să ne descurcăm în situații particulare, ca de exemplu în perioadele cu mese „îmbelșugate” de Sărbători. Pentru că pielea noastră suferă când ne îngrășăm, medicul Șeban Damian dezvoltă soluții pentru evitarea inesteticelor vergeturi și a nemiloasei celulite. Intră puțin și în psihologia necesară automotivației pentru depășirea obstacolelor care ne fac să abandonăm o cură de slăbire. Și, nu în ultimul rând, oferă alternativa celui mai eficient antrenament în funcție de particularitățile fiecăruia dintre cititori.

Autorul este nutriționistul naționalei de fotbal

Medicul Șerban Damian este specializat în medicina de familie, pasionat de nutriție, așa că a devenit nutriționist sportiv în urma unei specializări la Comitetul Internațional Olimpic (CIO), iar apoi a terminat ca șef de promoție un master în nutriție și siguranță alimentară. Este nutriționistul echipei naționale de fotbal a României! Colaborează permanent cu diferite publicații și televiziuni, participă la conferințe și susține seminarii în domeniu, iar în timpul liber se antrenează pentru... maraton!

„Ecuația slăbirii“ este disponibilă pe ecuatiaslabirii.ro, la prețul de 40 de lei, ca și în librăriile Cărturești, Diverta, Librarium și rețeaua Immedio