Main menu

header

657 35 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Un pachet de dimensiuni mai mari, transportabil cu un camion, poate constitui o casă. Grație invenției unui arhitect italian, locuința care se asamblează în șase ore este o realitate.

Module transportate cu camionul

657 35 2Cost relativ scăzut - 24.800 de lire sterline pentru un spațiu de 27 de metri pătrați - mobilitate de excepție și o rapiditate de invidiat a executării construcției, acestea sunt doar câteva dintre calitățile unui nou tip de locuință, care se remarcă prin flexibilitatea inedită a proiectului. Astfel, componentele casei numite M.A.Di Home se realizează în fabrică, apoi sunt transportate cu camionul și se desfac la locul unde se dorește amplasarea locuinței. Acolo se asamblează pe loc, în doar câteva ore. Un spațiu de 84 de metri pătrați costă, cu geamuri și uși, 55.000 de lire sterline.

Nu are nevoie de fundație

Casa are formă de „A”, este remarcabil de luminoasă și a fost imaginată de arhitectul italian Renato Vidal. Are rezistență în caz de cutremur, este prietenoasă cu mediul, fiind prevăzută cu panouri solare, lumini LED și sisteme de colectare a apei de ploaie, ceea ce o face și independentă energetic. Poate fi aşezată oriunde, fără să aibă nevoie de fundație din beton și implică asamblarea pe rând a fiecărui modul, apoi a acoperișului, pereților interiori și parchetului. Toate modelele (unele mai elaborate, cu scară interioară) includ o baie și toate instalațiile necesare. Comanda se onorează în 60 de zile, iar casa poate fi demontată cu aceeași ușurință pentru a fi mutată.

Temporară sau permanentă, la alegere

657 35 3Produsă de o firmă specializată în prelucrarea lemnului, M.A.Di Home este creată din cherestea laminată. „Grație profilului metalic putem deschide și închide aceste module cu ușurință”, explică producătorul. Pe lângă cadrele metalice, pentru izolare este utilizată spumă poliuretanică, iar ferestrele sunt realizate din PVC. „M.A.Di oferă ocazia de a avea o casă temporară oriunde doriți sau una permanentă într-o zonă locuită”, adaugă creatorii proiectului. Casa standard este încadrată în clasa B din perspectiva consumului energetic, dar poate fi ușor modificată pentru trecerea la A sau A++.

„Avem patentul înregistrat în toată lumea și vom începe să exportăm casa în afara Italiei în următoarele luni“ (madihome.com)