Main menu

header

649 27 1de Roxana Istudor

Una dintre cele mai importante cheltuieli ale părinților este cea cu hainele. Cei mici cresc atât de repede, încât nu li se mai potrivește nimic de la un sezon la altul. Dar asta a fost valabil până acum...

Material care sporește de șase ori

Ryan Yasin, un britanic în vârstă de 24 de ani, a rezolvat problema schimbării hainelor copilului odată cu anotimpul. A realizat un tip de material care crește odată cu cel mic. Inventatorul susține că materialul său are capacitatea de a-și spori dimensiunile de șase ori, fiind astfel potrivit pentru copii de la câteva luni până la preșcolari de 6 ani, notează „Daily Mail”. Yasin a pornit de la o experiență proprie: a dorit să-i facă niște hăinuțe cadou nepotului său, i-a cumpărat unele potrivite pe etichetă pentru vârsta micuțului doar pentru a constata că în realitate copilul nu încăpea în ele. Așa a realizat cât de frustrant și de costisitor este acest lucru pentru părinți și s-a pus pe treabă. „De regulă, când părinții cumpără pentru copii haine pentru mai târziu, acestea sunt prea mari, și cei mici înoată în ele. Dar despre prototipul pe care l-am realizat, nepoții mei s-au declarat încântați”, spune creatorul materialului.

Rezistente la apă, la pete și la firimituri

649 27 2Inginer aeronautic de meserie, Yasin are cunoștințe despre proprietățile materialelor, și astfel a știut că unele se pot întinde sau se pot lungi dacă sunt trase. A reușit să fixeze această proprietate și s-o facă permanentă, fără a mai fi nevoie de acțiunea mecanică. În plus, materialul pe care l-a creat nu reacționează la spălatul la mașină, este rezistent la apă și, potrivit creatorului său, „la pete și la firimituri”. Seria de hăinuțe pentru copii din acest material va fi disponibilă în perioada următoare, și inventatorul promite să se potrivească unui copil între vârstele de 36 de luni și 6 ani. Este o veste foarte bună pentru părinții din Marea Britanie, care cheltuiesc peste 2.000 de lire sterline pentru hăinuțele celor mici înainte ca aceștia să împlinească vârsta de 3 ani. Yasin a câștigat deja premiul național „James Dyson” cu creația sa și intenționează să participe cu acest produs și la competiții internaționale. Între timp, își va diversifica oferta cu costume pe categorii de vârstă: de la 2 ani la 5 ani sau de la 6 luni la 3 ani.

Ideal pentru copiii care se joacă afară, noul material este foarte confortabil şi economic pentru părinţi