Main menu

header

649 32 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Cu puțin timp în urmă, Etno TV a lansat o emisiune inedită, un talent show pentru copii, care încă de la prima apariție a arătat ce poate, intitulată sugestiv „Zestrea neamului”. Așa cum era de așteptat, și jurații au fost aleși pe sprânceană - Petrică Mîțu Stoian, Maria Cârneci, Maria Constantin și mult iubita Mirabela Dauer. Noul format este o reală rampă de lansare pentru tinerii artiști, grație cărora spectatorii de acasă vor urmări un show pe măsură în fiecare joi, de la ora 20:30, şi sâmbătă, în reluare, de la ora 17:00.

S-au înscris copii din toate colțurile țării

Chiar dacă este considerat un post de nișă, Etno TV a spart gheața și a arătat că ține pasul întotdeauna cu tendințele televiziunilor generaliste, aducând în fața numerosului său public noi motive de bucurie. Potrivit producătorului general Etno TV, Cosmin Man, ideea lansării emisiunii „Zestrea neamului” a prins contur datorită numărului mare de copii înzestrați cu mult talent, care „ajung pe platourile noastre, mare parte dintre ei impresionând până la lacrimi. Era nevoie de un format care să îi pună în evidență și care să îi promoveze așa cum merită”. Înscrierile au durat timp de o lună, iar selecția urmează să fie realizată în trei runde de preselecții. Dragostea copiilor pentru folclor este atât de mare, încât reprezentanții Etno TV au fost plăcut surprinși să constate că la filmări au venit micuți din toate colțurile țării, de la Oradea la Suceava, de la Bistrița la Maramureș, care plecau cu o zi înainte de acasă doar pentru a ajunge la prima oră în studiourile televiziunii, și nu au dat niciodată semne de oboseală, având strălucire în ochi. „Este o competiție plină de emoții, am avut copii care pășeau prima dată pe o scenă, care nu puteau cânta până nu dădeau de privirea mamei sau a bunicii, am avut lacrimi multe și veți vedea în edițiile viitoare cât de sinceri sunt copiii și cât de dedicați în ceea ce fac”, a mărturisit, vizibil marcat, Cosmin Man.

Un juriu de excepție

Așa cum îi stă bine unui show cu totul excepțional, trebuia să existe și un juriu pe măsură, care are rolul de a selecta din etapa preselecțiilor pe cei mai talentați copii și care în galele ce vor urma va da note întocmai ca la un mare festival. Drept urmare, au fost alese vedete extrem de iubite de public, profesioniști de elită care au răspuns afirmativ la propunerea televiziunii de a face parte din juriul emisiunii „Zestrea neamului”, fără a cere niciun fel de explicații. Și asta pentru că fiecare dintre ei iubește enorm copiii și scena. Inițial, în prima gală, din juriu au făcut parte Petrică Mîțu Stoian, Maria Constantin și Mirabela Dauer, dar, pentru un plus de savoare, s-a alăturat proiectului și Maria Cârneci. „Nume mari, sunt artiști pe care și dacă îi pui singuri pe un afiș poți umple săli de spectacol, iar momentele de jurizare vor fi fabuloase, pentru că au ajuns să se și supere unii pe ceilalți în încercarea de a convinge că unii dintre copii merită să meargă în etapa următoare”, a afirmat producătorul Etno TV.

Sfaturi importante pentru concurenți

649 32 2Pe lângă talentul și vocea deosebită cu care a fost înzestrată, Maria Constantin (acum studentă la Conservator) va veni în ajutorul concurenților cu explicații și cu sfaturi care îi vor ajuta mult în viitor. Chiar dacă întotdeauna a dat cele mai mari note, Petrică Mîțu Stoian este pentru mulți dintre copiii care participă la show un „bau-bau” mai mare, fiindu-le de multe ori teamă de părerea… domnului profesor. În ceea ce o privește pe Maria Cârneci, faptul că este mereu plină de viață, având în spate o experiență de necontestat, aceasta va fi personajul care va surprinde de fiecare dată. Cu siguranță că mulți s-au întrebat ce caută Mirabela Dauer într-o emisiune-concurs de muzică populară. Răspunsul îl dă tot producătorul Etno TV, Cosmin Man: „Doamna Mirabela Dauer are experiența acestor concursuri, iubește copiii enorm și, chiar dacă publicul îi îndrăgește toate piesele de muzică ușoară, am aflat că e foarte apropiată de folclor, o emoționează o doină și am fost impresionat să văd cât de mult poate transmite când interpretează și o piesă de muzică populară”. Dacă realizatorii emisiunii nu au avut decât rolul de a aduce în fața publicului copii extrem de talentați, juriului i s-a dat libertate deplină de a-i duce mai departe în gale și în finală pe cei care, în accepțiunea celor patru mari profesioniști, cu opinii diferite de cele mai multe ori în timpul jurizării, au meritat cel mai mult.

Micuții vor fi salvați de votul publicului

649 32 3Pe toată perioada acestui sezon, concurenții pot fi salvați de votul publicului pentru a trece din preselecții în gale, din gale în finală, iar în finală votul este exclusiv al publicului. Așa cum îi stă bine unui concurs care se respectă, are și parteneri extraordinari (este vorba despre Romvac și Casa de producție Ijac), care vor asigura câștigătorului primului sezon, pe lângă trofeu, o șansă pe care artiștii mari nu au avut-o la o vârstă atât de fragedă: primul său album pe piață. În plus, câștigătorul va beneficia și de o promovare așa cum se cuvine, intrând, totodată, și într-un circuit de spectacole.

„Este o competiție plină de emoții, am avut copii care pășeau prima dată pe o scenă, care nu puteau cânta până nu dădeau de privirea mamei sau a bunicii, am avut lacrimi multe și veți vedea în edițiile viitoare cât de sinceri sunt copiii și cât de dedicați în ceea ce fac“ (producătorul Cosmin Man)

Surprize la final de decembrie

649 32 4Gazdele emisiunii „Zestrea neamului” sunt două personaje talentate, frumoase, pline de energie și mereu fresh: Adina Roșca și Grigore Gherman (foto), care, împreună cu echipa, au adus mereu ceva în plus show-ului. De asemenea, telespectatorii au ocazia să urmărească duete inedite, iar în gală copiii vor avea șansa să cânte live alături de cei mai buni artiști, cu taraf în spate. Cât privește finala, „păstrăm secretul, dar sigur telespectatorii vor fi impresionați de ce am pregătit”. „Zestrea neamului” nu este singurul proiect pe care Etno TV l-a realizat pentru această toamnă, întrucât vor urma multe alte cadouri pentru telespectatori. În acest moment, filmările sunt în plină desfășurare și la un reality-show, iar pentru luna decembrie Etno TV pregătește ceva ieșit din comun. Și surprizele se pare că nu se opresc aici…