Main menu

header

648 18 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Privirea unui om, spun specialiștii, dezvăluie multe despre acesta, iar ochii, o mulțime de sentimente ascunse, pe care, probabil, o persoană nu ar vrea să le transmită mai departe. Pe de altă parte, culoarea ochilor vă ajută să depistați unele stări și caracteristici ale celor cu care veniți în contact. Multe experimente ale psihologilor au dezvăluit ce trăsături aveți în funcție de culoarea ochilor și de gesturile pe care le faceți.

Albastrul trădează timiditatea

648 18 2Potrivit oamenilor de știință, persoanele cu ochi albaștri sunt percepute ca fiind timide și fără prea multă încredere în ele însele. În plus, acestea sunt firi egoiste și extrem de competitive, care vor neapărat să ajungă pe primul loc. Studiile au arătat că persoanele cu ochi albaștri pot fi adesea mai puternice fizic și mental decât altele. Mai mult, tind să facă față mult mai ușor stresului la naștere. Dar tot persoanele cu ochi albaștri au grijă ca şi ceilalți să se simtă bine în prezența lor. Nu în ultimul rând, se implică în tot ceea ce fac și sunt constante în sentimente, ba chiar au o sinceritate cu totul ieșită din comun. Despre aceste persoane se spune că se bucură de mare noroc, mai ales în adolescență, când toate lucrurile par să fie în favoarea lor. Abia la maturitate, pe la vârsta de 30-40 de ani, încep să resimtă aspectele dure ale vieții. În timp, acești oameni încep să realizeze că singuri își influențează starea de spirit, în funcție de cum reacționează la situațiile problematice și reușesc să întoarcă norocul de partea lor. La o singură întrebare specialiștii nu au putut găsi un răspuns pe măsură: să fie insistența o calitate sau un defect al persoanelor cu ochi albaștri?

Negrul reprezintă misterul

648 18 3La rândul lor, persoanele cu ochi negri sunt mereu percepute ca niște lideri, dar și ființe extrem de misterioase, care ascund secrete greu de dezvăluit. Experimentele au scos la iveală faptul că oamenii cu ochi negri sunt mult mai agreabili decât ceilalți, dar și extrem de pasionali și temperamentali. În plus, aceștia adoră provocările, dar, din nefericire, fac foarte mult pe inabordabilii. Mai mult, pot trece cu vederea foarte multe lucruri, însă nu le vor uita niciodată pe cele care le-au rănit orgoliul. Tot persoanele cu ochi negri sunt prietenii care nu vă vor lăsa niciodată la greu. Extrem de spirituale, aceste persoane nu vor da niciodată dovadă de scepticism vizavi de energiile care le înconjoară și cred în karma. În plus, deși au noroc din plin toată viața, vor avea parte de cele mai mari satisfacții în partea a doua a existenței.

Căprui închis - nuanța încrederii

648 18 4La capitolul somn, studiile arată că oamenii cu ochi căprui închis dorm întotdeauna cu două ore mai puțin decât ceilalți, motiv pentru care le este foarte greu să se trezească dimineața. Dacă vă doriți însă un personaj de încredere cu care să colaborați, alegeți un om cu ochi căprui închis și nu veți regreta. În ceea ce-i privește pe cei cu ochi căprui deschis, aceștia epatează printr-o inteligență sclipitoare, vorbe spirituale și șarm. Dar sunt și firi sensibile, care adoră romantismul, nu sunt deloc răzbunători și se ghidează după proverbul: „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Aceste persoane țin să fie încrezătoare, independente și foarte puternice. Mai mult, cei cărora li se schimbă culoarea ochilor de la verde la maro închis sau irisul pare că are două culori vor să iasă în evidență. Din cele mai vechi timpuri se crede că acestor oameni le influențează norocul anumite energii, fie că aceștia cred în ele, fie că nu. Și chiar dacă de multe ori se isterizează, cei cu ochi căprui vor face întotdeauna față oricăror situații, indiferent cât de grele ar fi. Atenție însă! Cu cât vor crede că singuri pot face totul, cu atât vor alunga norocul… Abia spre sfârșitul vieții aceștia vor realiza că există puteri care nu sunt palpabile, de care ar fi trebuit să țină cont la un moment dat în viață.

Privirea relevă procesul de gândire

Ochii relevă nu doar trăsături de caracter, ci și emoții profunde, pe care mulți oameni își doresc să le poată ascunde. Și asta întrucât mișcările și reacțiile ochilor sunt în mare parte în afara controlului conștient. De exemplu, atunci când citim, ochii se mișcă rapid, când intrăm într-o încăpere, pupilele se lărgesc în timp ce privim în jur etc. Cercetătorii au descoperit și că mișcările ochilor pot trăda procesul de gândire. Astfel, dilatarea pupilelor este legată de nesiguranța pe parcursul luării unei decizii. În plus, această mișcare involuntară poate trăda chiar și ce anume decizie urmează a fi luată. Potrivit BBC, specialiştii au putut determina prin simpla cercetare a acestei dilatări a pupilei momentul în care o persoană prudentă, care de obicei spune „nu”, ia o decizie cu „da”.

Mișcarea pupilelor devoalează cifre și decizii

Studierea mișcărilor involuntare ale ochilor a putut releva chiar și un anumit prag sau o anume cifră pe care o persoană aflată în proces de luare a unei decizii (sau în cursul unei negocieri) o are în minte. Astfel, privirea merge spre dreapta sus atunci când numărul este mai mare și spre stânga jos când cifra este mai mică. Aceasta este o dovadă a faptului că ochii „leagă” reprezentările abstracte ale numerelor de la nivelul creierului de mișcările spațiale. Nu în ultimul rând, studierea mișcării ochilor ar putea influența chiar și deciziile morale pe care le ia o persoană. În cadrul unor teste s-a putut demonstra că prin intermediul ochilor se poate controla răspunsul la întrebarea: „Este omorul justificat?”. „Am așteptat ca subiecții să ia decizia, le-am urmărit privirea și i-am întrerupt exact în momentul care i-a făcut să se răzgândească, prin simplul control al clipei în care au decis”, arată specialistul Daniel Richardson, de la University College, Londra.

Despre cei mai rari ochi din lume, cei violeți, a căror culoare este dată de amestecul de roșu și albastru, se spune că ar fi o consecință a unei mutații genetice numită „origin of Alexandria“

Doar 3% din oamenii Terrei au irisul verde

648 18 5O categorie cu totul aparte o constituie persoanele cu ochi verzi. Originale și foarte creative, acestea sunt destul de rare, doar 3% din populația lumii mândrindu-se cu această culoare a ochilor, cu preponderență în Europa Centrală și Nordică. Pentru că le place viața enorm, acești oameni nu dorm decât foarte puțin, sunt firi contradictorii și întotdeauna fac tot ce pot ca să fie independenți din punct de vedere emoțional. Cel mai frecvent, caracterul acestor persoane este asociat cu cel al felinelor, atribuindu-li-se trăsături precum curiozitatea excesivă, dar și viclenia, răceala, inteligența ascuțită și eleganța. Oamenii de știință susțin că ar exista o legătură între ochii verzi și părul roșcat, acesta fiind, la rândul său, extrem de rar întâlnit. Vreți o relație care să dureze până la sfârșitul vieții? Alegeți-vă ca partener o persoană cu ochi verzi. Specialiștii le dau și un sfat celor cu ochi verzi: să nu se mai implice atât de mult în chestiuni oculte care-i depășesc. Dacă la început norocul ține cu ei, mai ales în prima parte a vieții, comportamentul de care dau dovadă va face ca energiile care lucrează de partea lor să se distanțeze după vârsta de 40 de ani și să întâmpine ceva mai multe greutăți. Până la urmă, și în cazul norocului trebuie cumpătare, răbdare, dar mai ales multă încredere…