Main menu

header

646 2 1de Silviu Ghering

Ce poate fi mai dur, mai dramatic, mai tragic decât frângerea bruscă a unui destin normal, spre împlinire, la vârsta semeață a tuturor posibilităților, în plină tinerețe mândră și senină? Poate doar neființa dacă n-ar fi o soluție supremă... Monica Radu a avut nefericirea unei încercări teribile la care a supus-o viața în urmă cu 20 de ani, când abia depășise jumătate din cei 40 trăiți în actuala sa formă de existență. Un accident stupid - dar ce accident nu e, până la urmă, stupid?! -, undeva pe un drum din Ardeal, a transformat-o dintr-un om activ, plin de visuri și de planuri, ca orice tânăr debutant în viață, într-o persoană complet dependentă de cei din jurul său.

Și-a reconstruit destinul cu răbdare, curaj și mult suflet

Să te trezești peste noapte că nu-ți mai poți controla o parte din corp, că nu mai poți merge, că nu mai poți urca o treaptă, că nu mai poți să te plimbi de mână cu iubitul, că nu mai poți dansa pentru mulți ar însemna sfârșitul. Nu și pentru Monica Radu. Nu a cedat durerii, nu a cedat furiei împotriva ghinionului care i-a frânt destinul, nu și-a plâns de milă, nu și-a acceptat handicapul și, strângând din dinți și din suflet, și-a văzut în continuare de viață, cu coloana - dar nu și cu inima! - frântă. Și-a construit o familie, a adus în lumea dură care a schilodit-o trei copii, doi băieți și o fată, a terminat o facultate, urmează acum cursurile unui master în Teologie, conduce o mașină, are un serviciu, a participat la prezentări de modă pentru persoanele cu nevoi speciale şi se pregătește pentru a deveni life coach. Antrenor de viață, poate nimic mai autodefinitor și atotcuprinzător pentru un om, mai ales în situația sa.

Și-a pus viața în pagini delicate ca o dantelă

646 2 2Și, peste toate acestea, Monica Radu a scris o carte, „Dantele interioare”, editată și oferită cititorilor de Mara Books & Publishing. A avut curajul, a avut puterea, a avut răbdarea să dezvăluie drama sa în pagini fără tânguiri patetice, impresionante prin simplitate, prin puritatea comunicării celor mai cumplite trăiri. Și, mai ales, să împărtășească lumii cum a reușit să treacă peste evenimentul cumplit care i-a schimbat viața în urmă cu 20 de ani.

„Dantele interioare“ se găseşte de vânzare în librăriile Diverta, Cărturești și magazinele Immedio la prețul de 20 de lei. De asemenea, pe site-ul librarie.net și în rețelele de chioșcuri de presă menționate pe pagina de facebook marabooks