Main menu

header

639 29 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Foarte mulți dintre cei care iau vacanță vara aleg ca destinație plajele din țară sau din străinătate. Companiile țin pasul cu această preferință a milioanelor de turiști estivali din toată lumea și le pun la dispoziție o gamă extinsă de invenții care să le facă sejurul pe litoral unul memorabil.

Scorkl simplifică scufundările

Scorkl este un echipament de o remarcabilă simplitate, care face mult mai ușoare și mai amuzante scufundările de care se bucură atâția turiști aflați la plajă. Scafandrii amatori pot afla că butelia acestui gadget se încarcă foarte repede cu ajutorul unei pompe de aer şi al unui adaptor special. Producătorul menționează că dispozitivul asigură suficient oxigen pentru o repriză de zece minute sub apă. Având dimensiuni reduse, echipamentul este ţinut în gură, fără a avea sisteme de prindere. Un alt element interesant este acela că Scorkl poate fi încărcat şi direct de la un tub de oxigen convenţional.

Prosop cu spătar

639 29 2Backtab Portable Comfortable Backrest este, pe scurt, un prosop de plajă care „vă ține spatele”. Mai exact, are atașat un spătar ce asigură cea mai confortabilă poziție atunci când doriți să vă verificați mesajele de pe telefonul mobil, să citiți sau să vă supravegheați copiii aflați în apă. Foarte ușor de folosit, este realizat din fibră de sticlă și din alte materiale ușoare și durabile, iar designul este pe cât de simplu, pe atât de confortabil, respectând unghiul cel mai potrivit pentru relaxarea spatelui. Vă puteți lăsa cu toată greutatea pe spătarul ingenios și, în plus, nu trebuie să vă faceți griji că se murdărește, întrucât producătorul a luat și acest aspect în calcul: atunci când îl rulați, prosopul este astfel conceput încât întotdeauna să vă ofere un loc curat. Firește, este atât de versatil, că poate fi luat oriunde.

Sunscreenr, alarma de arsuri

639 29 3O cameră de foarte mici dimensiuni a fost introdusă într-un dispozitiv menit să dea alarma atunci când unele zone ale pielii au rămas fără protecție solară și riscați să vă ardeți. Este vorba despre Sunscreenr, gadget a cărui cameră vede, cu ajutorul unui filtru UV special, porţiunile care nu sunt bine acoperite cu loţiune, pentru ca utilizatorii să evite expunerea periculoasă și toate consecințele ei ce pot strica vacanța. Zonele de pe corp acoperite cu cremă apar negre prin vizorul camerei, iar cele omise au o tentă deschisă. Camera este rezistentă la apă şi la praf și poate înregistra clipuri video, arată producătorii.

Bere rece la... seringă

639 29 4Vedetă a vacanțelor la mare, berea a făcut obiectul preocupărilor inventatorilor de dispozitive ingenioase, care s-au gândit că este nevoie să se schimbe ceva în acest „departament”, unde și astăzi „tronează” sticla, cutia sau paharul. Ca urmare, a apărut Bierstick Revolutionary Drinking Device, în fapt o seringă de mari dimensiuni care se poate umple cu aproape 800 de mililitri de bere rece și care permite injectarea lichidului direct în gură. Perfectă pentru petreceri pe plajă, etanșă, confortabilă la purtare și la utilizare, această seringă menține băutura spumoasă și acidulată pe toată durata distracției.

AquaVault sau seiful la șezlong

639 29 5Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au cei care merg singuri la plajă este stresul că cineva le-ar putea fura lucrurile importante, precum portofelul, telefonul sau tableta, pe care le lasă lângă prosop. Așa a apărut AquaVault, o borsetă care dispune de sistem de închidere cu cifru. Aceasta poate fi ataşată de elemente ale unui scaun, de ţevi, de căruciorul copilului sau de alte obiecte. Dispozitivul este disponibil în două versiuni: una, mai compactă, din material textil, şi alta, din plastic. Materialul textil din care este realizată prima versiune este rezistent la tăieturi, astfel încât să nu poată fi furată. Dispozitivul este pe cât de simplu și de ingenios, pe atât de așteptat și de necesar.

Aragazul cu energie solară

639 29 6Un aragaz ce arată ca un dispozitiv al viitorului, care gătește cu energie solară, este numai bun de luat la plajă pentru ca felurile preferate să poată fi preparate în cele mai bune condiții, mai ales când este vorba despre familii cu copii ai căror părinți nu vor să le ofere celor mici mâncare „la pungă”. Secretul aragazului SolSource Sport Solar-Powered Stove este în designul inovator. Fațetele cu care este dotat reflectă și intensifică radiațiile solare. Apoi, aragazul redirecționează căldura în așa fel încât gătitul devine floare la ureche. Sistemul poate fi folosit și în celelalte anotimpuri atâta vreme cât afară este soare. În centru are o tavă care ajută la susținerea preparatului, și pentru a găti puteți folosi vase de mărime potrivită din ceramică sau din metal. Îl puteți lua peste tot, la grătare, în camping, pe barcă și, în plus, se demontează în trei minute.

Snappyscreen împrăștie din buton protecția solară

Snappyscreen este un dispozitiv cu totul aparte: creatorii săi susţin că poate acoperi uniform cu loţiune de protecţie solară o persoană în doar zece secunde. Odată instalat pe plajă (sau în grădina personală ori la marginea piscinei), este suficient să selectați factorul de protecţie solară al loţiunii şi înălţimea pe care o aveți, apoi să apăsați „Start”. În doar câteva secunde vă puteți așeza fără griji la soare.

„La plajă, ritmul vieții este altul: trăim după curenți, plănuim după valuri și urmăm soarele“ (Sandy Gingras, scriitoare)

Cititul pe nisip, o plăcere

639 29 7Pentru cei cărora le place să citească pe plajă, relaxați, ascultând valurile și simțind briza, s-a inventat Beach Shade, un sistem care furnizează și umbră, și plăcerea lecturii, fiind prevăzut în vârf cu un spațiu pentru tabletă. Are o secțiune ajustabilă care se poate potrivi între 20 de grade și 180 de grade, astfel încât confortul celui care se delectează cu lectura să fie maxim în orice poziție. Nu trebuie decât să puneți tableta la locul ei, să ajustați poziția sistemului și să vă relaxați în compania unei cărți pe care vă doreați de atâta vreme s-o citiți. Factorul de protecție solară pe care îl furnizează este 50, iar întregul sistem este potrivit pentru orice plajă și suficient de ingenios construit încât să-l puteți lua oriunde.