Main menu

header

631 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Munţii Perşani, între paranormal şi băi termale

Munţii Perşani fac parte din Carpaţii Orientali şi, chiar dacă nu au culmi foarte înalte, puţin peste 1.200 de metri, ascund multe frumuseţi şi mistere.

Peştera Comăna, un loc al legendelor

Peştera Comăna, din localitatea cu acelaşi nume, este mai puţin cunoscută, dar foarte frumoasă. Se spune că în zonă au trăit uriaşi creaţi de Dumnezeu special ca să-i ajute pe oameni. La început au fost buni, stăteau la masă cu oamenii, dar când şi-au dat seama de puterile pe care le au, au încercat să cucerească teritoriul, dar au dispărut brusc și... misterios! Deşi există de sute de ani, peștera a fost explorată abia în 1981. Are mai multe galerii, cele mai spectaculoase fiind Sala Bradului, unde se poate vedea o stalagmită albă gigantică de 4,5 metri înălţime, şi Sala Catedralei, denumită aşa deoarece este plină de coloane. La peşteră se poate ajunge de pe DN 13 Braşov-Sighişoara sau de pe DN1, prin localitatea Şercaia.

Misterioasele coloane de bazalt de la Racoş

La Racoş a existat un vulcan din al cărui crater s-a exploatat multă vreme zgură. Între timp, zona a devenit rezervaţie, iar exploatările s-au oprit. Aici puteți descoperi un peisaj de vis şi puteți explora la pas cele trei cariere. Coloanele de bazalt ating până la 15 metri înălţime, şi amatorii de paranormal susţin că extratereştrii uriași au fost cei care le-au format, după mărimea lor. La cariere se poate ajunge de pe DN 13, Braşov-Sighişoara.

Litoralul de la munte

Băile Perşani, denumite şi „litoralul de la munte”, sunt o altă atracţie a zonei. Aici, piscinele au apă termală direct din izvoare naturale. Apa nu este cristalină, ci maronie. Tot aici puteţi face şi cure de nămol. Se spune că apa din zonă şi nămolul fac minuni pentru bolile reumatice şi ale sistemului circulator. Accesul se face foarte uşor, de pe DN 1, din localitatea Perşani.

Intrarea la piscinele cu apă termală de la Perșani costă 15 lei de persoană. Vă puteți caza la căsuţe, cu 40 până la 80 de lei pe noapte, în funcţie de mărime, sau la un hotel, unde cazarea este 120 de lei pe noapte