Main menu

header

595 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Trei Ape şi toate trei mirifice!

TAIFASURI v-a prezentat săptămâna trecută paradisul de la Gărâna, cel mai cunoscut sat de vacanţă din Banat, situat la numai 35 km de Reșița. La doar cinci minute de Gărâna se unduiește cel mai înalt lac de acumulare din masivul Semenic. Cu o suprafaţă de 45 de hectare, este format prin bararea a trei pâraie de munte (Brebu, Grădiştea şi Semenic), care se întâlnesc aici pentru a da naştere Râului Timiş, și de aceea se numește simplu Trei Ape. Ca și stațiunea „născută” pe malurile sale.

Nu uitați bicicleta acasă!

Pădurile de brazi învăluie ca o coroană lacul şi, de multe ori, albastrul cerului se confundă cu apele lacului. Dacă sunteți pasionați de mersul pe bicicletă, ați putea face un traseu „călare” în zonă. Din staţiunea Trei Ape plecați spre Brebu Nou, apoi faceți dreapta, către digul Lacului Trei Ape. După ce traversați digul, veți intra pe un drum forestier care merge pe marginea lacului prin pădure, până când lacul se termină şi drumul coteşte brusc spre dreapta, începând să urce. Din acest punct veți avea parte de o urcare destul de susţinută, pe serpentine, de aproximativ o oră şi jumătate. După ce veți întâlni un canton forestier, veți coborî uşor şi veți sosi, în maximum jumătate de oră, la Cantonul Murgila. De aici puteţi ajunge la Cantonul Prislop sau puteţi merge direct către Gărâna, urmărind marcajul turistic. Distanţa este de 15 kilometri, diferenţa de nivel se ridică la 100 de metri, iar durata este de patru ore.

Plimbări pe lac și... foto-turism

Pe Lacul Trei Ape vă puteți plimba cu barca sau cu hidrobicicleta. Și sigur veți „practica” şi... foto-turismul, aproape involuntar, pentru că peisajele sunt superbe. Localizare: Staţiunea Trei Ape se află în comuna Brebu Nou, judeţul Caraş-Severin, la 37 km de Reşiţa. Ajungeţi la Trei Ape urmând DJ 582 pe ruta Reşiţa-Văliug-Gărâna. După ce ați trecut de această localitate mai parcurgeți 3,5 km până la intrarea în staţiune.

Pentru cei care vin dinspre Bucureşti există varianta pe DN 6 Caransebeş - Slatina Timiş, apoi urmaţi DJ 582 Brebu Nou - Staţiunea Trei Ape