Main menu

header

594 30 1de Silviu Ghering

Sunt celebri. Admirați. Iubiți. Talentați. VEDETE. Și sunt norocoase că se află încă în viață. Momentele teribile în care au fost la un pas de moarte le-au marcat viața. Nu și cariera. Au continuat să ne încânte. Fie că au fost împușcați, loviți sau accidentați, actori celebri ca Sharon Stone, Charlize Theron, Anne Hathaway, Drew Barrymore, George Clooney, Sylvester Stallone, Jackie Chan, Johnny Depp, Orlando Bloom, Jason Statham, Martin Lawreance, Ryan Reynolds, dar și cântăreți precum Eminem, 50 Cent sau Ozzy Osbourne au fost la un pas de moarte. TAIFASURI începe în acest număr un serial în care vă povestește teribilele momente de cumpănă ale „eroilor” dumneavoastră.

Sylvester Stallone

Băgat în spital și de Dolph Lundgren, și de Steve Austin

„Durul de la Hollywood”, cum i se spune în LA, a ajuns de urgenţă la spital în urma unei scene de box cu Dolph Lundgren în timpul filmărilor pentru „Rocky IV”, în 1985. Povestește chiar el: „La un moment dat, m-a lovit atât de tare la cap încât am simţit că mi s-a comprimat coloana vertebrală. În plus, mi-a mai servit şi un uppercut de buldozer. A fost nevoie de un elicopter-ambulanţă care să mă transporte la cel mai apropiat spital de urgenţă. Ulterior mi s-a spus că mi-a fost grav afectată cutia toracică şi că fusesem în pericol de moarte. De atunci, filmările s-au desfăşurat după principiul «Dolph, e doar un film, frate...»”. Lovitura îi provocase o inflamaţie a pericardului care i-a pus viața în pericol, fiind necesare nouă zile la terapie intensivă... Sylvester Stallone a mai avut parte de un accident grav și în 2009, în timpul filmărilor pentru „Eroi de sacrificiu” („The Expendables”). În timpul filmării unor cadre alături de „Stone Cold” Steve Austin, Stallone a suferit o fractură la baza gâtului și a fost transportat de urgenţă la spital, unde i-a fost implantată o plăcuţă din metal: „Frate, eram cam şapte bărbaţi, unul mai puternic decât celălalt, care ne băteam. (...) Bătaia mea cu Austin a devenit atât de înfocată, încât a degenerat şi am sfârşit prin a-mi fractura gâtul. Nu glumesc. A trebuit să suport câteva operaţii dificile după aceea. Acum am o placă de metal implantată în gât”.

Martin Lawrence

S-a... îmbrăcat prea gros!

594 30 2Simpaticul partener al lui Will Smith în echipa „băieților răi” a fost în comă trei zile în 1999. Și asta doar pentru că a vrut să... slăbească! Pentru rolul din „Acasă la Coana Mare” („Big Momma’s House”). A ieșit la alergat într-o zi foarte călduroasă îmbrăcat foarte gros, cu două treninguri pe sub care mai avea un maieu flaușat, cu mânecă lungă. După două ture de cartier a căzut, norocul lui!, chiar în fața casei, extrem de deshidratat și a ajuns de urgență la spital, unde diagnosticul a fost „preinfarct”. S-a zbătut între viață și moarte 72 de ore!

Orlando Bloom

A fost paralizat patru zile

594 30 3La 20 de ani frumosul actor englez aproape și-a pierdut viața într-un accident stupid. S-a urcat cu prietenii săi pe acoperișul unei terase și țeava pe care o folosea pe post de scaun s-a rupt. Bloom a căzut de la trei metri înălțime, și-a rupt câteva vertebre și a rămas paralizat patru zile. „La început mi s-a spus că s-ar putea să nu mai pot merge vreodată. Timp de opt zile am stat întins pe spate. Eram dependent de asistente și nu puteam să fac nimic singur. Într-un asemenea moment, nu mai ai nici mândrie, nici onoare”. A mai stat la pat încă 12 zile. Pentru a se reface complet a avut nevoie de şase operații și 18 luni de recuperare. De atunci și-a mai rupt două coaste, ambele picioare, brațul drept, încheietura mâinii drepte, un deget de la mâna dreaptă, unul de la piciorul drept, iar capul și l-a spart de trei ori...

Jackie Chan

A căzut în cap

594 30 4Cel mai mare star de film din Hong Kong, care a doborât recordul de box-office deținut de celebrul Bruce Lee, nu a scăpat, cu toată rapiditatea și măiestria sa în arte marțiale, de accidente mai mult sau mai puțin grave. În 1986, în timpul filmărilor pentru „Armura divină” („Armour Of God”), în Iugoslavia, trebuia să sară de pe un perete într-un copac, dar l-a ratat, copacul, și a căzut în cap, rezultatul fiind o fractură craniană severă, care a impus o operație de urgență pe creier! A lipsit de la filmări şase luni...

„Eroi de sacrificiu“ („The Expendables“) i-a reunit pe unii dintre cei mai renumiţi protagonişti ai filmelor de acţiune: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Jason Statham și Steve Austin

„Lundgren m-a lovit atât de tare la cap încât am simţit că mi s-a comprimat coloana vertebrală. În plus, mi-a mai servit şi un uppercut de buldozer. A fost nevoie de un elicopter-ambulanţă care să mă transporte la cel mai apropiat spital de urgenţă“   (Sylvester Stallone)

Sharon Stone

Aproape să plece „dincolo” de cinci ori!

594 30 5Frumoasa actriță, celebră pentru rolul ei din „Instinct primar” („Basic Instinct”) a trecut pe lângă moarte de mai multe ori. Chiar dacă o acoperă cu succes cu fond de ten și pudră, cicatricea de pe gâtul ei este una dintre cele mai cunoscute de la Hollywood. Actrița a avut în copilărie un accident la călărie, când s-a lovit cu putere de un cablu întins care era să o decapiteze! Un alt moment de cumpănă din viața sa s-a petrecut pe când era la volan și o altă mașină a lovit-o frontal dizlocându-i maxilarul, rupându-i două coaste, luxându-i umărul stâng și glezna stângă. A stat imobilizată la pat şase luni. În octombrie 2001 a suferit o hemoragie cerebrală și a intrat în moarte clinică. Şi-a revenit miraculos după 11 zile, dar a trebuit să înveţe din nou să vorbească şi s-a refăcut complet în doi ani. Abia după încă patru ani a revenit la filmări. A mai suferit o comoţie cerebrală în decembrie 2012 pe platoul de filmare și a văzut din nou moartea cu ochii la începutul lunii aprilie 2014, când a suferit un nou atac vascular cerebral în timp ce se afla în Brazilia! Medicii au reuşit s-o stabilizeze după două zile de terapie intensivă în spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, actriţa fiind ulterior tratată acasă la unul dintre prietenii săi din marea metropolă braziliană.