Main menu

header

593 20 1de Raluca Grințescu

Fandările sunt un exerciţiu uşor de executat şi incredibil de eficient. Indiferent că obiectivul pe care-l urmăriți este acela de a vă tonifia partea inferioară a corpului, de a creşte masa musculară sau flexibilitatea, ar trebui să includeți fandări în antrenamentul dumneavoastră.

Posterior ferm

Deşi principalul muşchi pe care îl veți contura efectuând acest exerciţiu este cvadricepsul, vă veți lucra simultan şi alţi muşchi, cum ar fi muşchii fesieri, ai gambelor şi muşchii din regiunea mediană. Cele mai populare exerciţii pentru picioare şi pentru posterior sunt genuflexiunile. Dar dacă vă doriți un posterior ferm şi picioare suple, atunci ar trebui ca fandările să fie nelipsite din antrenamentul dumneavoastră, chiar dacă nu renunţați la genuflexiuni.

Când sunt efectuate corect fandările aduc numeroase beneficii

În antrenamentele de fitness există mai multe tipuri de exerciţii. Unele dintre ele sunt cele bilaterale şi unilaterale. Fandările sunt exerciţii unilaterale, ceea ce înseamnă că lucrează independent şi succesiv fiecare picior. În timpul executării lor, devii conştientă de mişcarea diferitelor părţi ale corpului, contrar exerciţiilor efectuate la aparatele de fitness, care sunt într-o poziţie fixă şi nu necesită localizarea propriului corp în spaţiu. Acest lucru a fost dovedit că îmbunătăţeşte echilibrul şi stabilitatea. În concluzie, atunci când executați fandări, antrenamentul are loc atât la nivel fizic, cât şi mental.

Veți arde multe calorii

Exerciţiile bilaterale, cum sunt genuflexiunile, sunt cele mai recomandate pentru dezvoltarea musculaturii totale a corpului şi forţă, însă nu îmbunătăţesc coordonarea şi stabilitatea la fel de bine precum fandările. Fandările vă lucrează în întregime partea inferioară a corpului. Acest lucru nu doar că vă va ajuta să vă tonifiați picioarele şi muşchii fesieri, dar, în acelaşi timp, atunci când executați exerciţii care vă solicită mai multe grupe de muşchi, rata metabolică va creşte, iar dumneavoastră veți arde mai multe calorii.

Variaţii de fandări

Pentru că este aproape imposibil să nu vă plictisiți de un exerciţiu, iată zece variaţii de fandări pe care ați putea să le includeți în antrenamentul dumneavoastră, astfel încât să evitați monotonia!

Exercițiul 1

593 20 2Stați cu picioarele uşor depărtate şi privirea îndreptată înainte; faceți un pas în faţă, flexând genunchii, apoi reveniți în poziţia iniţială şi repetați mişcarea pentru celălalt picior.

Exercițiul 2

593 20 3Stați cu picioarele uşor depărtate şi privirea îndreptată înainte; faceți un pas în spate, flexând genunchii, apoi reveniți în poziţia iniţială şi repetați mişcarea pentru celălalt picior.

Exercițiul 3

Stați cu picioarele uşor depărtate, privirea îndreptată înainte şi mâinile în dreptul pieptului; faceți un pas mare în lateral, flexând genunchiul, apoi reveniți în poziţia iniţială şi repetați mişcarea pentru celălalt picior.

Exercițiul 4

Stați cu picioarele uşor depărtate, privirea îndreptată înainte şi mâinile în dreptul pieptului; faceți un pas în spate flexând genunchii pe diagonală, apoi reveniți în poziţia iniţială şi repetați mişcarea pentru celălalt picior.