Main menu

header

566 20 1de Raluca Grințescu

Zona interioară a coapselor este una cu probleme pentru majoritatea femeilor. Chiar dacă nu aveți prea multe kilograme în plus, sigur v-ați dori ca acea zonă să fie mai fermă, mai tonifiată, mai ales că a venit primăvara. Iată primele exerciții care lucrează foarte bine părțile deranjante.

Fandări

566 20 2Mai ţineți minte orele de sport de la şcoală când făceați tot felul de exerciţii? Ei bine, fandările se numărau mai mereu printre ele. Fie că vă folosiți de o bară, fie că le faceți fără bară, cu mâinile pe şolduri, fandările pot fi un mod plăcut de a face exerciţii seara, în faţa televizorului, ori dimineaţa, cu fereastra deschisă. În orice caz, faceți puţin stretching înainte de a vă apuca de ele, pentru a nu întâmpina probleme. Din poziţia dreaptă, cu mâinile pe şolduri, duceți unul dintre picioare uşor în spate şi îndoiți cât de mult puteți, până simţiți că muşchii din acea zonă încep să „lucreze”. Sunt recomandate câte 10-15 repetări pe fiecare picior, în serii de trei exerciţii.

Ridicările laterale sunt exerciţii foarte uşoare, dar care, realizate cu perseverenţă, pot da rezultate uimitoare. Tot ce trebuie să faceți este să vă depărtați pe rând câte un picior, astfel încât acesta să ajungă la un unghi de 90 de grade. Spatele drept, privirea în faţă, umerii ridicaţi şi haideți! Ritmul vi-l impuneți singură, dar este de preferat să nu le faceți foarte repede. 15 repetări a câte două-trei serii pentru fiecare picior sunt suficiente.

Echilibru

566 20 3Un alt exerciţiu pentru un fund ferm este cel care aminteşte puţin de „cumpăna” pe care o făceați când erați mici. De data aceasta însă, mâinile nu vor fi întinse, ci vor rămâne pe lângă corp, ţinând mingea. În momentul aplecării, mâinile vor coborî, spatele va trebui întins, iar piciorul ridicat ar trebui să fie paralel cu solul. Exerciţiul ţine şi de echilibru, aşa că s-ar putea să nu vă iasă chiar de prima dată, dar nu vă faceți griji... sigur veți reuşi. Concentrați-vă şi încercați să stați cât mai dreaptă cu putinţă. Când ajungeți în poziţia în care trebuie, menţineți-o câteva secunde. Repetați exerciţiul de cel puţin nouă ori pe fiecare picior.