Main menu

header

565 20 1de Raluca Grințescu

Zona interioară a coapselor este una cu probleme pentru majoritatea femeilor. Chiar dacă nu aveți prea multe kilograme în plus, sigur v-ați dori ca acea zonă să fie mai fermă, mai tonifiată, mai ales că se apropie primăvara. Iată primele exerciții care lucrează foarte bine părțile deranjante.

Ridicări laterale

565 20 2Un exerciţiu foarte eficient este cel care presupune ridicările laterale. Îl puteți face în două feluri - fie cu ajutorul unei bare, dacă aveți la dispoziţie un astfel de instrument, fie pur şi simplu, dar acordând mare atenţie mişcărilor. Tot ce trebuie să faceți este să vă întindeți pe o parte, sprijinite pe antebraţe, cu un picior îndoit la 90 de grade şi celălalt întins. Piciorul întins va trebui ridicat astfel încât să formeze un unghi imaginar de 45 de grade cu solul. Dacă veți lucra cu o bară vă va fi mai uşor să vă dați seama de înălţimea la care trebuie să îl ridicați, dar şi fără aceasta exerciţiul este destul de simplu. După câteva repetări veți vedea că efectele vor începe să se simtă. Nu vă lăsați înfrântă de febra musculară, ci învingeți-o prin efectuarea mai multor exerciţii în mod regulat.

Aplecări cu greutățile!

Un alt exerciţiu foarte eficient pentru picioare, dar şi pentru fund, este cel cu greutăţi. Dacă aveți acasă nişte gantere uşoare le puteți folosi cu încredere. Dacă nu, există şi o variantă „hand-made” şi anume două sticle cu apă (sau cu nisip) de 1 litru sau 1 litru şi jumătate. Tot ce trebuie să faceți pentru acest exerciţiu este să stați dreaptă, cu mâinile îndoite, apropiate de umeri şi să vă aplecați uşor. Secretul reuşitei este menţinerea poziţiei pentru câteva secunde, respectiv zece. Apoi reveniți la poziţia iniţială şi reluați exerciţiul. Pentru rezultate vizibile se recomandă cel puţin 20 de repetări, zilnic.

Așezări

565 20 3Dacă vreți să vă definiți musculatura picioarelor cu un exerciţiu puţin mai complicat, atunci „aşezările” şi „ridicările” sunt soluţia. Veți face febră musculară, dar va merita pe deplin. Pentru acest exerciţiu veți avea nevoie de o minge medicinală, dar dacă aveți pe acasă o minge obişnuită o puteți folosi şi pe aceea. Exerciţiul constă în luarea şi menţinerea unei poziţii de „aşezat” pentru zece secunde. Secretul stă în postură. Aveți grijă ca spatele să fie perfect drept, mâinile întinse, iar picioarele uşor depărtate.