Main menu

header

565 25 1de Dana Purgaru

Considerat indispensabil la acest moment, volanul ar putea deveni istorie dacă inovația AirTouch ar deveni realitate. Această opţiune nouă permite conducătorilor auto să execute comenzi numai prin glisarea unui ecran din faţă cu degetele.

Tehnologia este în teste

Potrivit BMW, AirTouch este o inovaţie care permite afişarea într-un vehicul a unui dispozitiv care va fi asemănător cu un ecran tactil, numai că-i va permite conducătorului să opereze cu el fără a fi nevoie să i se atingă suprafaţa. „Această caracteristică împuterniceşte controlul intuitiv al funcţiilor de divertisment, de navigaţie şi de comunicaţii, utilizând gesturi simple făcute cu o mână”, a declarat reprezentantul companiei. Tehnologia înţelege care măsuri de selecţie şi de control urmează să fie solicitate şi le afişează în avans, fapt care-i permite şoferului să rămână concentrat pe drum. AirTouch utilizează senzori care sunt instalaţi chiar deasupra bordului şi în interior. Ei monitorizează atât şoferii, cât şi mişcările de mână ale pasagerilor.

Acesta este un progres semnificativ în comparaţie cu controlul gestual, care poate recunoaşte doar comenzi simple. AirTouch are, de asemenea, un buton ascuns care se află pe marginea volanului. Recent, BMW a adăugat opţiunea Gesture Control la noul sedan de lux.