Main menu

header

555 19 1de Andrei Dicu

În Codul Regulamentului Federal al SUA, terorismul este definit ca „folosirea ilicită a forţei şi a violenţei împotriva persoanelor sau a proprietăţilor, pentru a intimida sau a constrânge un Guvern sau populaţia civilă, în scopul atingerii unor obiective politice sau sociale”. Scopul principal este instaurarea groazei, şi aşa stau lucrurile şi în privinţa Al-Qaeda.

Alianţă-păianjen împotriva SUA, a Israelului şi a Europei Occidentale

Al-Qaeda este grupul aflat în spatele atacurilor teroriste asupra Pentagonului şi a World Trade Center, din 11 septembrie 2001. Al-Qaeda înseamnă, în arabă, „baza”. În 1989, Osama Bin Laden şi Muhammad Atef au înfiinţat gruparea, iar conform unei acuzaţii formulate de Guvernul american, Al-Qaeda era „un grup terorist internaţional, care avea drept scop opoziţia faţă de guvernele nonislamice, prin forţă şi prin violenţă. Principalul obiectiv era alungarea trupelor SUA din Arabia Saudită şi din Somalia prin violenţă. Al-Qaeda avea o structură de comandă şi de control care includea un «majlis al shura» (sau «consiliu consultativ»), care discuta şi aproba acţiunile cel mai importante, printre care operaţiunile teroriste”. Atât Atef, cât şi Bin Laden făceau parte din acest consiliu. Al-Qaeda avea legături cu alte organizaţii teroriste care operau sub umbrela sa, printre care grupul Al-Jihad din Egipt, Grupul Islamic, precum şi cu alte grupări care predicau Jihadul (războiul sfânt). De asemenea, acuzatorii americani specificau: „Al-Qaeda a încheiat alianţe cu reprezentanţii Guvernului iranian şi cu grupul său terorist asociat, Hezbollah, cu scopul de a colabora împotriva inamicilor comuni, adică Israelul, SUA şi ţările din Europa Occidentală. Pentru a desăvârşi conspiraţia, Bin Laden şi alţii au înfiinţat tabere de instruire în diverse zone, precum Afganistan, Pakistan, Somalia şi Kenya, pentru a fi utilizate de Al-Qaeda şi de grupurile sale afiliate.”

25 de miliarde de dolari „tocaţi” în perioada 1998-2010

În perioada 1998-2010, Bin Laden şi ceilalţi finanţatori au furnizat peste 25 de miliarde de dolari şi arme pentru membrii Al-Qaeda şi pentru alte grupări, precum Armata Roşie Japoneză, prima entitate care a revendicat atentatul de la World Trade Center. Bin Laden a stabilit cartierul general la Khartoum, în Sudan, în 1991, unde a demarat şi o serie de afaceri: două companii de investiţii, o companie agricolă, una de construcţii şi una de transport, toate operând cu scopul de a furniza venituri şi sprijin pentru Al-Qaeda, dar oferind şi acoperirea perfectă pentru achiziţionarea armelor, muniţiei, explozibilelor şi substanţelor chimice. Bin Laden a emis mai multe „fatwah” (decizii bazate pe legea islamică), în care afirma că forţele americane cantonate în Arabia Saudită, Yemen şi în Cornul Africii, inclusiv în Somalia, trebuie să fie atacate. Bin Laden şi ciracii săi au încercat să procure componente de arme nucleare şi chimice. Ca reacţie la atacurile de la WTC şi de la Pentagon, soldate cu peste 3.000 de morţi, SUA au detaşat trupe pentru a-i răsturna de la putere pe talibanii care îl adăpostiseră atât pe Bin Laden, cât şi taberele de instruire ale Al-Qaeda. Talibanii (pe care americanii îi aduseseră la putere după războiul din Afganistan, când SUA i-au sprijinit împotriva URSS!) au fost îndepărtaţi, dar Bin Laden supravieţuise, spre disperarea preşedintelui George W. Bush, care ceruse anihilarea lui „viu sau mort” şi pusese pe capul său o recompensă de 25 de milioane de dolari.

Americanii l-au prins cu ajutorul ultimei soţii

555 19 2Bin Laden a fost însă împuşcat în noaptea de 2 mai 2011, la Abbottabad, în Pakistan, într-o intervenţie a unui comando american. Se pare că Bin Laden a fost „vândut” de Amal Ahmed Abdulfattah, soţia yemenită în vârstă de 27 de ani a liderului terorist. Amal era cea mai tânără din cele şase soţii (oficiale sau nu…) ale lui Bin Laden, un personaj care se mai poate lăuda şi cu 20 de copii.

Scandalul care i-a fost fatal lui George W. Bush

Important este că, în perioada 1980-1984, Bin Laden participase la războiul din Afganistan, strângând fonduri de la familiile bogate din Golf, făcând rost de hrană şi preluând armament de la americani prin serviciile secrete pakistaneze. A luptat inclusiv pe front împotriva ruşilor şi se pare că în acea perioadă a fost racolat de CIA. Ulterior, o parte din familia sa s-a mutat în SUA şi chiar a contribuit cu fonduri la campania electorală a preşedintelui George W. Bush. Imediat după atentatele de la 11 septembrie, membrii familiei Bin Laden au părăsit inexplicabil SUA, cu ajutorul tacit al autorităţilor, fapt care a declanşat un scandal imens, care i-a adus decăderea lui George W. Bush.

„Actorii” din filmele execuţiilor nu ştiu că vor muri

Înregistrările „oficiale” ale grupării, care conţin crime (decapitări, execuţii prin împuşcare etc.) poartă sigla celei mai puternice organizaţii media a teroriştilor, Al-Furqan. Numele vine de la a 25-a sură a Coranului şi, în traducere, înseamnă „criteriu” sau „standard”. Un fost membru al Al-Qaeda şi ulterior al ISIS a reuşit să fugă din rândurile organizaţiei Statul Islamic şi a povestit cum se fac înregistrările. A explicat de ce toate victimele sunt foarte liniştite înainte să fie executate. Ostaticii nu ştiu niciodată când urmează să fie omorâţi. Călăii le câştigă mai întâi încrederea. Le dau nume musulmane şi îi asigură că nu li se va întâmpla nimic. Le spun că sunt doar repetiţii, filmări inofensive. Jihadiştii filmează mai multe duble, iar când au toate imaginile de care au nevoie, ucid pe neaşteptate. Chiar dacă „procedurile” asasinatelor nu diferă, în 2014, Al-Qaeda s-a dezis de ISIS, spunând că noul stat islamic din Irak încalcă legile sharia şi este deviant. În realitate, se pare că despărţirea a fost dictată de raţiuni de ordin economic, deoarece Al-Oaeda este geloasă pe succesul de care se bucură ISIS, implicit de finanţările acesteia, de peste 500 de milioane de dolari pe an.

În numărul viitor veţi putea citi despre Hamas şi Hezbollah.

În 2014, Al-Qaeda s-a dezis de ISIS din raţiuni economice

„Al-Qaeda a încheiat alianţe cu Guvernul iranian şi cu grupul său terorist asociat, Hezbollah“ (raportul Guvernului SUA din 1998)

Robert O’Neill: „Nu-mi pasă ce spune Pentagonul. Oamenii trebuie să ştie adevărul!“

555 19 3Puşcaşul marin Robert O’Neill, cel care l-a împuşcat pe Bin Laden, a vizitat România în vara acestui an. Decorat de 52 de ori, a participat la peste 400 de misiuni de luptă şi a eliminat peste 30 de ţinte, dar a devenit celebru abia după ce a recunoscut public că el l-a împuşcat pe Bin Laden. „Nu am primit ameninţări, pentru că jihadiştii devin extremişti şi violenţi când cineva îl atacă pe Mohamed, nu pe conducătorul teroriştilor”, a spus el. Pentru că a dezvăluit detaliile misiunii, O’Neill a pierdut asigurarea medicală şi pensia cuvenită după 16 ani în serviciul SEAL. Oficialii americani l-au acuzat că încearcă să devină celebru şi bogat prin dezvăluirile privind misiunea de la Abbottabad, dar el a declarat: „Nu-mi pasă ce spune Pentagonul, oamenii trebuie să ştie ce s-a întâmplat!”.