Main menu

header

De Valentine’s Day călătorim prin Europa

  V-ar plăcea să mergeţi la bal în Viena ori poate la Verona, oraşul îndrăgostiţilor, sau la Veneţia, unde prindeţi şi Carnavalul? N-ar fi rău nici Parisul - urbea iubirii - sau Roma ori Atena... Acestea sunt doar câteva dintre destinaţiile pe care le puteţi alege pentru apropiata Zi a Îndrăgostiţilor. Vi se pare că mai aveţi încă timp să alegeţi unde veţi merge de Valentine’s Day? Ei bine, ar fi cazul să vă  cam grăbiţi, ca să prindeţi ofertele speciale pentru această zi, lansate de agenţii de turism, companii aeriene, hoteluri şi restaurante. Dacă sunteţi un îndrăgostit… clasic, mergeţi pe mâna destinaţiilor ce s-au impus, de-a lungul anilor, drept cele mai fermecătoare pentru a sărbători această zi.

Paris şi „La vie en rose”

  Parisul a fost declarat „Oraşul Îndrăgostiţilor”, aşa că de ce l-aţi rata tocmai în acest an? Pentru două nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele, veţi plăti 139 de euro de persoană. În acest preţ intră şi o sticlă cu vin, ca să vă fie sărbătoarea mai… ameţitoare.
La 14 februarie puteţi să faceţi o croazieră cu vaporaşul. Plecaţi la 8:00 şi vă întoarceţi la miezul nopţii. Pentru croaziera de Ziua Îndrăgostiţilor, „Bateaux Parisiens” vă aşteaptă cu un meniu franţuzesc, din care nu lipsesc homarii, brânzeturile, dulciurile fine sau şampania. Preţul pentru această distracţie romantică de o zi este de 150 de euro de persoană. Aţi putea însă să alegeţi şi o seară la cabaret. Lido vă aşteaptă cu „La vie en rose”. Dacă vă făceaţi planuri să mergeţi şi la Moulin Rouge, aflaţi că e prea târziu: toate locurile au fost ocupate pentru 14 februarie.

Puneţi-vă o dorinţă la Fontana di Trevi

  V-aţi gândit la „cetatea eternă” pentru Valentine’s? Inspirată alegere, pentru că, potrivit unor istorici, chiar la Roma şi-a petrecut Sfântul Valentin ultima parte a vieţii. În capitala Italiei nu trebuie să rataţi Colosseumul, Piaţa Spaniei sau Vaticanul! Şi nu uitaţi să vă puneţi o dorinţă la Fontana di Trevi. Pentru 129 de euro de persoană puteţi avea cazare două nopţi la un hotel de trei stele, în centrul istoric al Romei şi un tur panoramic al oraşului.
Roma e un oraş al romantismului, al serenadelor şi al delicioaselor paste italiene, aşa că veţi avea cu siguranţă cum să petreceţi fermecător în seara de Valentine’s.

La bal, la Viena

  La bal, de Ziua Îndrăgostiţilor, puteţi merge şi la Viena. Şi nu e oricare bal, ci chiar cel care-i onorează memoria „împăratului valsului“: Johann Strauss. Marea petrecere se ţine la Kursalon (lângă Parcul Central), clădire în care fraţii Strauss obişnuiau să-şi sărbătorească succesele muzicale. Pentru două nopţi de cazare la un hotel de patru stele, transport dus-întors cu o cursă charter şi biletul de intrare la bal, veţi plăti aproximativ 330 de euro de persoană. Tariful acesta include taxa de participare la deschiderea balului, la cursul de dans şi la petrecerea de după curs. Nu include însă taxele de aeroport (60 de euro) şi nici taxa de bagaj la cală (20 de euro de persoană).

Verona lui Romeo şi a Julietei

  Dacă vreţi să mergeţi pe urmele celor mai cunoscuţi îndrăgostiţi ai literaturii, atunci trebuie să alegeţi Verona de Valentine’s Day. Acolo puteţi vedea celebrul balcon al Julietei, într-o clădire care datează din secolul al XIII-lea, dar şi presupusa casă a lui Romeo, Casa Montecchi. Un pachet turistic cu două nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, plus transportul dus-întors, ajunge la preţul de 350 de euro de persoană.

O escapadă la Atena

  Dacă vreţi soare de Ziua Îndrăgostiţilor, îndreptaţi-vă spre Atena. Pentru un pachet turistic de trei zile (două nopţi cazare la hotel de patru stele), transport cu avionul şi cină, veţi plăti 235 de euro şi 260 de lei, la care se adaugă taxele de aeroport (135 de euro).
În capitala Greciei nu trebuie să rataţi Acropolele şi Parthenonul. Iar dacă vremea e frumoasă şi marea blândă, puteţi trage o fugă până în insulele cele mai apropiate: Aegina, Poros şi Hydra.
Ana Trifan
Ah, Veneţia!...

  Dacă aţi ales Veneţia, n-ar strica să ajungeţi acolo cu o zi mai devreme de Valentine’s Day. Dar luaţi-vă şi costumele, şi măştile! Şi asta pentru că la 13 februarie începe celebrul carnaval veneţian. De Ziua Îndrăgostiţilor, urcaţi-vă-n gondolă şi mergeţi la „Serenissima Gran Ball”, de la Palatul Papafava, unde vor fi omagiaţi Romeo şi Julieta. Cocteil, cină şi un spectacol din care nu vor lipsi ariile celebre ale lui Giuseppe Verdi. După miezul nopţii e loc şi pentru muzică modernă şi dans. Costumul şi masca sunt obligatorii. Biletul de intrare la acest bal costă 270 de euro.
Pentru două nopţi de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun servit în cameră, veţi plăti 232 de euro de persoană. Dacă nu sunteţi pretenţioşi, veţi găsi oferte mai accesibile (trei nopţi de cazare în Veneţia, plus transport cu o cursă charter, pentru circa 200 de euro).

Alternative
Pe Valea Prahovei sau în Bulgaria

  Dacă nu aveţi cum să vă rupeţi două-trei zile ca să zburaţi spre o destinaţie din Europa, de Ziua Îndrăgostiţilor urcaţi-vă în maşină şi opriţi-vă pe Valea
Prahovei. Hotelurile au pachete speciale pentru această sărbătoare. O noapte de cazare la patru stele, cu cocteil de bun venit, jacuzzi, cină romantică, seară de dans, flori şi şampanie, costă 150 de lei pentru o persoană.
Şi vecinii bulgari au oferte speciale pentru 14 februarie. O noapte de cazare la un hotel de patru stele, de la Nisipurile de Aur, costă aproximativ 27 de euro de persoană (loc în cameră dublă). Intrarea la cina festivă, unde vă va antrena pe ringul de dans un DJ, e taxată cu 22 de euro la acelaşi hotel. Tot în Bulgaria, la aceeaşi categorie de cazare, în Staţiunea Sf. Constantin şi Elena, preţul cazării în camera dublă este de 19 euro de persoană. Însă trebuie să cumpăraţi şi biletul pentru cina festivă, organizată de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru 25 de euro de persoană.