Main menu

header

517 20 1de Carmen Ciripoiu

Prima Eclipsă totală de Soare din 2015 are loc la data de 20 martie. Aceasta este vizibilă din nordul Oceanului Atlantic, din Europa, din nordul Africii și din vestul Asiei, fenomenul putând fi observabil și de pe teritoriul României. Potrivit specialiștilor, dacă cerul este fără nori, eclipsa are ca efect descreșterea producției de energie solară cu până la 34 GW. Este pentru prima dată când specialiștii se întreabă dacă sistemul de generare a altor tipuri de energie va putea compensa această scădere.

Se trece la ceva nou

Din cele mai vechi timpuri, eclipsele aduc cu ele o schimbare semnificativă a destinului nostru, cu sau fără voia noastră, iar evenimentele care au loc în apropierea unei eclipse sunt indicii importante despre ceea ce se va întâmpla în lunile ce urmează. La nivel personal, Eclipsa de Soare de anul acesta are un impact deosebit dacă face un aspect de conjuncție cu o planetă din harta natală. Astfel, dacă eclipsa face aspect cu Soarele natal, atunci se va sfârși o perioadă și se va trece la ceva nou. Trebuie să fim însă mai atenți la sănătate și la relația cu anumite autorități, deoarece este timpul unor decizii foarte importante, o perioadă în care putem învăța despre cum să ne afirmăm la adevărata noastră valoare. Eclipsa de Soare în conjuncție cu Luna natală aduce sfârșitul unor vechi obiceiuri, modificări benefice în viața personală, dar pot apărea probleme de sănătate în sânul familiei.

Berbecii simt nevoia de singurătate

Pentru nativii Berbec, Eclipsa de Soare aduce concentrarea pe desfășurarea unui proiect foarte important, de aceea aceștia vor simți nevoia de singurătate, lucru ce va aduce cu sine și sfârșitul unei suferințe, dar mai ales iertarea. De acum și până în 2017, Berbecii vor fi ghidați să vadă viața altfel și vor fi răsplătiți totodată și pentru eforturile din trecut (în cazul celor care au făcut fapte bune), dar și restricționați pentru faptele rele.

Taurii vor rupe alianțe

În ceea ce-i privește pe Tauri, eclipsa va activa tot ceea ce înseamnă alianțele sociale, acesta fiind un moment prielnic pentru a-i forța să rupă anumite legături de prietenie care nu le mai sunt de niciun folos. Vor ieși la orizont noi cunoștințe și prietenii adevărate, ce vor juca un rol foarte important în viața lor. Până în anul 2017, Taurii vor suferi o transformare vizibilă vizavi de modul în care privesc iubirea, creativitatea, ideile neobișnuite.

Gemenii vor avansa în carieră

Destinul Gemenilor va suferi modificări cruciale la locul de muncă, dar vor fluctua în ceea ce privește reputația și statutul social. Mutările acestea vor avea și un alt scop, acela de a-i face pe nativii acestei zodii să echilibreze nevoile personale cu cele profesionale. Poate fi o oportunitate de a avansa în carieră sau de a-şi schimba direcţia în viaţă.

Racii vor călători

Racilor li se prevăd experiențe inedite legate de profeții, de călătorii în străinătate, unde-și pot găsi iubirea cea adevărată. O atenție deosebită se cere activităților cu caracter juridic, eclipsa activând tot ceea ce înseamnă expansiune culturală. De asemenea, eclipsa va deschide noi orizonturi, ajutându-i să facă apel la principiile spirituale pentru a naviga prin cele mai dificile situații.

Teste majore pentru Lei

Afaceri ce au la bază contracte sau un acord implicat, rate, contract de credit, toate formele de parteneriat, indiferent dacă implică bani, relații interpersonale sau sociale, toate se vor o încercare pentru Lei, care uneori nu vor ști pe unde să scoată cămașa. De asemenea, pentru nativii acestei zodii urmează o perioadă în care pot rupe contracte din cauza pierderii încrederii, a responsabilității care îi va afecta nu numai pe ei, dar și pe cei din jur.

Fecioarele trebuie să respecte legea

Eclipsa de Soare va fi un test major și pentru Fecioare, mai ales în ceea ce privește afacerile și căsătoria. Pentru acestea urmează o perioadă în care energia imensă a eclipsei poate lucra atât în împlinirea unei relații prin căsătorie, dar în același timp pot apărea rupturi în parteneriate. Dacă vor fi atente, vor avea parte de colaborări valoroase pentru sufletul lor. Unele Fecioare pot avea probleme cu legea.

Balanțele își schimbă locul de muncă

Un mare interes față de sănătate, dar și schimbarea locului de muncă. Acestea sunt principalele aspecte de care vor avea parte Balanțele. De asemenea, acestea vor simți o transformare prin suferință, răbdare și rezistență. În plus, vor învăța să devină furnizori de servicii pentru cei din jur.

Scorpionii pot deveni părinți

Scorpionii vor vedea odată cu această Eclipsă de Soare că flerul și imaginația pot conduce la rezultate incredibile. Acest timp le poate aduce o mare iubire (pentru că pot cunoaște o mare dragoste brusc, neprevăzut), un copil, iar inițiativele lor au toate șansele să fie promovate.

Săgetătorii vor acorda mare atenție familiei

Eclipsa de Soare readuce Săgetătorilor noțiunea de familie, de reședință. Sunt posibile îmbunătățiri ale locuinței sau chiar se pot muta într-un loc mult mai bun. Săgetătorii se vor implica profund în viaţa părinţilor, iar afacerile imobiliare vor putea cunoaşte salturi sau, din contră, pierderi.

Capricornii au şanse să-şi schimbe locuința

De o posibilă schimbare a casei pot beneficia și Capricornii. De asemenea, nativii acestei zodii vor avea parte de oportunități legate de cursuri sau pot beneficia de folosirea în mod pozitiv a unui talent pe care până acum nu l-au prea băgat în seamă.

Vărsătorii primesc noi oferte de muncă

Următoarea perioadă le va aduce Vărsătorilor valoare personală. Vor fi foarte atenți la ceea ce înseamnă câștiguri financiare și pot primi o nouă ofertă de serviciu care să le rotunjească veniturile. Din păcate, cei care în trecut au câștigat bani prin metode neortodoxe pot suferi ceva pierderi.

Peștii își vor descoperi personalitatea

Peștii pot suferi în această perioadă de schimbări temporare sau permanente de personalitate, energia Eclipsei de Soare punând un accent deosebit pe încrederea în sine. De asemenea, pot apărea unele crize de identitate ce pot scoate la suprafață unele talente ascunse.

Următoarea Eclipsă de Soare vizibilă de pe teritoriul României va avea loc în anul 2020, dar atunci Soarele va avea un grad de acoperire de 15%

Lucruri bine de ştiut

Dacă în România Eclipsa de Soare va fi parțială (va dura două ore, de la 10:48 la 13:04, cu un maxim de acoperire la ora 11:55), maximul va fi în nordul Oceanului Atlantic, în apropierea Cercului Polar de Nord, la aproximativ 260 de kilometri de Insulele Feroe. Acolo, Soarele va fi acoperit timp de două minute și 47 de secunde. Cea mai populată zonă de pe glob, unde Soarele va fi acoperit în proporție de 100%, va fi Arhipelagul Svalbard din Norvegia. a

Atenție!

  • Pentru o bună vizualizare se utilizează doar ochelarii de eclipsă
  • Folosirea geamurilor afumate poate produce orbirea

Fenomenele induc o puternică energie

În seara precedentă eclipsei, Soarele și Luna se vor afla la cea mai mică distanță unul față de celălalt, generând efectul de Super Lună. Tot pe 20 martie are loc și Echinocțiul de primăvară, al cărui moment maxim are loc la ora 0:45, ora României, fenomen ce induce o puternică energie, care se amplifică prin rezonanță.