Main menu

header

de Alice Ştefan

O femeie trebuie să fie bine îmbrăcată mereu, indiferent de ocazie sau de vârstă. De la această idee a pornit rubrica de stil. Menirea ei este să vă înveţe să asortaţi hainele, să fiţi mereu cochete şi elegante şi să vă alegeţi piesele vestimentare ce vă complimentează silueta. Inaugurăm lecţia de modă cu un articol vestimentar versatil, în tendinţe în sezonul rece: puloverul tricotat.

Comod şi elegant
Fie că vă cumpăraţi puloverul din magazin, fie că vă puneţi la încercare veleităţile în arta tricotajului, important este să deţineţi minimum două articole de acest fel. Alegeţi un model simplu, în culorile toamnei (galben muştar, verde mentă, gri petrol, albastru închis, grena) şi unul mai sofisticat, gen capă sau cardigan cu nasturi şi cordon.
Pentru o ţinută de zi, numai bună de mers la cumpărături sau la plimbare, mizaţi pe combinaţia pulover tricotat/denim. Actriţa Keira Knightley poartă un pulover simplu, mai lărguţ, pe care l-a mixat cu o pereche de blugi conici, ghete din piele întoarsă bej, jachetă kaki şi un şal cu imprimeu de leopard. Un ansamblu vestimentar modern, comod, numai bun de „copiat”!
O altă variantă este cea pe care o sugerează şi frumoasa Olivia Wilde. Această ţinută merge purtată şi la birou, asta dacă şeful nu vă impune un cod vestimentar extrem de formal. Aşadar, o cămaşă fluidă, cu imprimeu, o să facă mereu pereche bună cu un pulover gros, de lungime medie, cu nasturi şi cordon şi cu o pereche de blugi drepţi. Nişte botine sau ghete din piele, o geantă supradimensionată şi veţi arăta perfect!

Cu blană
Deja este rece afară, dar vor veni zile şi mai friguroase. În acele momente, răsfăţaţi-vă cu un mix vestimentar călduros de tricotaj şi blană. Puteţi purta un pulover alb vanilat, pufos, cu model elegant, cu o pereche de pantaloni negri simpli, drepţi, ori cu o fustă de piele midi, plus cizme înalte. Iar, pe deasupra, o vestă de blană sau chiar o haină în tonuri calde de maro-roşcat.
Tot pentru o apariţie elegantă, încercaţi combinaţia de pulover tricotat ceva mai mulat, fustă lungă până în pământ, cojocel sau scurtă de blană, iar în picioare, botine sau cizme cu platformă sau toc gros. Pentru a fluidiza ţinuta, purtaţi în talie o centură lată, aceeaşi culoare cu încălţămintea.
Pont! O pălărie de stofă subţire, cu boruri ample, o să ofere o notă specială ţinutei, iar dumneavoastră, un plus de rafinament.
Dacă mergeţi la munte, înlocuiţi pantalonii cu o pereche de blugi şi cizmele înalte cu ghete îmblănite. O variantă extrem de chic pentru doamnele care vor să fie mereu în pas cu moda!

Ţinută de seară
Aţi fi crezut vreodată că puteţi purta un pulover tricotat la o ocazie specială, la o petrecere elegantă sau un eveniment de seară? Iată că se poate!
Mergeţi pe varianta unei rochiţe-pulover, de dimensiune medie. Un model pe verde închis, dintr-o lână moale, pe gât, o să arate superb asortat cu o pereche de colanţi groşi, negru mat, şi o pereche de botine tot negre, cu toc sau talpă ortopedică. Vedeta de televiziune Nicole Richie a purtat această combinaţie la lansarea propriei cărţi, iar criticii de modă au lăudat-o pentru alegerea sa vestimentară inspirată.
Dacă vreţi totuşi să purtaţi pantaloni, iar silueta vă permite o pereche de colanţi strech sau blugi mulaţi, puloverul tricotat cu mâneci stil fluture este alegerea perfectă! Kim Kardashian, o femeie voluptoasă, a ales acest pulover o idee mai lung, pentru a-i acoperi posteriorul. O pereche de cizme cu carâmb înalt, peste genunchi, cu toc, o să completeze perfect ţinuta.

Sfaturi de stil
- Atunci când purtaţi pulovere tricotate în nuanţe de albastru cerneală, bej, alb vanilat, galben muştar, gri şobolan, maro caramel, negru, grena sau verde mentă, adăugaţi un obiect vestimentar sau accesoriu animal print. Acesta va conferi o notă extrem de sofisticată întregii ţinute;
- În sezonul rece toamnă-iarnă 2011-2012, sunt pe val atât puloverele uni, cât şi cele colorate, cu dungi, modele mexicane, imprimeuri geometrice sau de sezon, cu fulgi sau frunze;
- Dacă vreţi să daţi o notă preţioasă unui pulover tricotat, cel mai la îndemână este să îl accesorizaţi fie cu o broşă metalică supradimensionată, fie cu un colier-declaraţie cu pene, cristale, paiete sau mărgele;
- Nu purtaţi niciodată puloverul tricotat cu pantofi sport;
- Vestele tricotate midi cu guler în V sunt desuete, aşadar trebuie să renunţaţi la ele sezonul acesta;
- Nu mai purtaţi puloverele de anii trecuţi, cel puţin nu pe cele scămoşate, lălâi, cu aspect uzat. Daţi o fugă la cumpărături şi alegeţi un model nou, care să vă complimenteze nu doar silueta, ci şi tenul;
- Dacă purtaţi tricotaje, nu le combinaţi cu şaluri sau fulare la fel. Mizaţi pe varianta eşarfelor din materiale caline precum caşmirul;
- Căciulile tricotate merg asortate atâta vreme cât au un design plăcut şi simplu, fără ciucuri sau alte zorzoane.

Pont! Puloverele tricotate merg asociate excelent cu articole vestimentare din piele. Fie că optaţi pentru pantaloni sau fustă, combinaţia este una câştigătoare.