Main menu

header

16-09-1de Gabriela Niculescu

Grig Chiroiu interpretează rolul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii”, difuzat de luni până joi, de la ora 22:15, la Prima TV. Este jovial şi amuzant cu cei pe care-i întâlneşte, iar în familie poate fi descris ca un tată deschis şi foarte apropiat de copiii săi, Adina şi Mihnea, aflaţi la frumoasa vârstă a adolescenţei. Ceea ce probabil nu mulţi dintre dumneavoastră ştiaţi este faptul că Grig, împreună cu soţia sa, deţine două pensiuni, Noel şi Seven, desprinse parcă din poveşti, la Olăneşti. În această perioadă a anului se află acolo pentru că a organizat Crăciunul oaspeţilor a a petrecut Sfintele Sărbători împreună cu familia. Pe ce tărâmuri însorite îşi va reîncărca bateriile de Anul Nou, ce surprize i-au făcut copiii şi admiratorii şi ce pasiuni are vă lăsăm să aflaţi chiar de la el.

„Seriozitatea ne-a adus la această performanţă”
- Ca producător al sitcomului „Trăsniţii”, care crezi că sunt „ingredientele” care i-au cucerit pe telespectatori de-a lungul atâtor sezoane?
- Când îţi doreşti să faci un lucru, şi în special unul bun, care să prindă la public, intri într-un mecanism din care cu greu te mai desprinzi. Iată că noi am plecat uşor-uşor, am căpătat experienţă pe parcurs, iar ambiţia ne-a făcut să ne autodepăşim, pasiunea, să ne perfecţionăm, şi seriozitatea, să ajungem la această performanţă. Bineînţeles, cu multă muncă! Probabil că telespectatorii au văzut lucrul acesta şi l-au apreciat, şi dacă e vorba despre comedie, e clar că lumea e cucerită şi… fericită.

- Povesteşte-mi câteva momente amuzante sau deosebite pe care le-ai trăit cu admiratorii tăi.
- Sunt multe momente memorabile, însă voi alege unul dintre ele, pentru a nu ne întinde pe mai multe pagini cu poveştile. M-au impresionat atunci când au „scris” din trupurile lor „Te iubim, Grig!”.

- Care este cea mai bună farsă care ţi-a fost făcută vreodată?
- Când erau mai mici, copiii mi-au pus un gândac din plastic în baie. Eu am crezut că este viu şi am început o luptă aprigă cu el. Bineînţeles că ei s-au amuzat teribil.

16-09-3„Îmbin utilul cu plăcutul, vin la relaxare şi să mă ocup şi de pensiuni”
- Ce eşti nevoit să faci, dar nu-ţi place?
- Am avut şansa de a face aproape tot ce-mi doresc, deci nu am fost pus în situaţia să fac ceva ce nu-mi place.

- Dincolo de producţia show-ului şi rolul lui Pupăză ştiu că mai ai şi două pensiuni la Olăneşti. De unde a pornit ideea de a investi în turism şi de ce ai ales Olăneştiul?
- Da, aşa este. Am două pensiuni la Olăneşti, loc în care am ajuns datorită soţiei, fiind locul său natal şi mergând foarte des acolo, aproape săptămânal. În prima fază am cumpărat un teren. Nu planificasem însă să-mi deschid o afacere. Ideea cu pensiunea mi-au dat-o localnicii în momentul în care au auzit că am cumpărat terenul, vehiculându-se zvonul că-mi fac pensiune. Şi până la urmă am ajuns şi eu să-i cred că-mi fac pensiune! Am ajuns la concluzia că nu e o idee rea, că pot să îmbin utilul cu plăcutul, să vin la relaxare şi să mă ocup şi de pensiuni.

16-09-4- Cât timp ai să te ocupi de pensiuni şi cine le administrează?
- Mai mult în week-end-uri şi în vacanţe mă ocup de ele, dar avem o echipă cu grijă aleasă, care se ocupă de bunul mers al pensiunilor. Unde mai pui că sunt şi socrii mei acolo, care au experienţă în domeniu.

„Am hotărât ca 2014 să ne prindă într-un loc călduros, aşa că plecăm în Dubai”
- Care sunt pasiunile tale şi cât timp ai pentru ele?
- Pescuitul. Pot spune că am fost în vara acestui an de două ori la pescuit. Gătitul, mai ales de când am câştigat trofeul la „Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV. În vacanţă, când am timp, îmi uimesc până la lacrimi familia… Fac nişte paste atât de iuţi, că-ţi dau lacrimile! (Râde!)

- Cum îţi petreci Sărbătorile?
- Prima parte am petrecut-o la Olăneşti, fireşte, unde am organizat, ca în fiecare an, Crăciunul. Apoi, am hotărât ca 2014 să ne prindă într-un loc călduros, să ne încărcăm pentru întregul an, aşa că plecăm în Dubai. Şi dacă tot ne aflăm în perioada Sărbătorilor de iarnă, vreau să urez tuturor cititorilor revistei „Taifasuri” un An Nou cu multă sănătate şi împliniri. Şi să nu uite să zâmbească mai mult! Asta până la ora 22:15, pentru că după ne ocupăm noi, „Trăsniţii”. La mulţi ani tuturor!

16-09-2„Copiii mei nu sunt genul care să se laude cu faptul că sunt tatăl lor“

- Adina şi Mihnea se află la rebela vârstă a adolescenţei. Cum te înţelegi cu ei şi cum gestionezi momentele tensionante? Poţi spune că eşti şi prietenul lor?
- Îmi place să spun că Adina şi Mihnea sunt la frumoasa vârstă a adolescenţei, despre care vorbim foarte deschis şi de câte ori avem ocazia, tocmai pentru a rămâne în continuare prieteni. Am norocul că sunt nişte copii buni şi înţelegători, aşa că nu am avut parte de momente tensionate.

- Când te-au surprins memorabil ultima oară copiii tăi şi cu ce?
- Recent am fost surprins. Fiica mea a avut un proiect la şcoală, să facă un interviu cu o persoană importantă. Adina a ţinut să facă interviul cu mine, nu doar scris, ci şi video. Ea a pus întrebările şi Mihnea a filmat interviul. L-a prezentat la oră şi a avut aşa un succes, că l-a prezentat chiar şi în cancelarie.

- Au fost vreodată trataţi altfel la şcoală de profesori sau de elevi, pentru că tatăl lor este persoană publică?
- Ei nu sunt genul care să se laude cu faptul că sunt tatăl lor. Adina chiar îmi spunea după acest interviu că mulţi dintre copiii de la şcoală - unde învaţă de un an şi jumătate - nici măcar nu ştiau că eu sunt tatăl ei. Deci nu sunt trataţi altfel, ceea ce este şi normal.