Main menu

header

23-11-1de Gabriela Niculescu

Cristina Cioran şi Paula Chirilă prezintă cu mare priză la public emisiunea „Draga mea prietenă” de la Kanal D, difuzată de luni până vineri, de la ora 10:00. Au multe lucruri în comun, dar se şi completează în anumite aspecte. Sunt actriţe, prietene de aproape un deceniu, au mai prezentat în aceeaşi formulă o emisiune la TVR 2, şi datorită acestor experienţe pot comunica şi fără cuvinte. Cristina este explozivă, iar Paula este cea care echilibrează relaţia. Cristina are o relaţie de trei ani cu Traian şi îşi doresc să treacă la nivelul următor, iar Paula este căsătorită şi are o fiică superbă în vârstă de 3 ani şi jumătate, Carla Sofia. Ne-au vorbit despre sufletele lor, despre emoţiile şi momentele importante ale vieţii din spatele reflectoarelor.

„Provocarea a fost ca relaţia specială dintre noi două să se vadă şi dincolo de ecran”
- Prezentaţi în această formulă de câţiva ani şi există o chimie între voi. Ce vă aseamănă şi ce vă completează reciproc?
Paula: Suntem prietene de aproape zece ani, ne cunoaştem foarte bine, ne acceptăm una pe cealaltă cu bune şi cu rele. Ne ajutăm şi ne susţinem reciproc. Comunicăm bine una cu cealaltă, chiar şi fără cuvinte. Dar suntem firi diferite. Eu încerc să fiu mai calmă, Cristina e mai energică, asta ca să nu „explodăm” amândouă. (Râde!)

- Care a fost cea mai mare provocare pentru voi în ceea ce priveşte „Draga mea prietenă”?
Cristina: Provocarea a fost ca relaţia specială dintre noi două să se vadă şi dincolo de ecran, adică să înţeleagă telespectatorii că suntem prietene în viaţa reală, aşa cum suntem şi în emisiune.
Paula: Pentru mine provocarea cea mai mare a fost să mă trezesc zilnic la 6:30. (Râde!)

- Ce-i aşteaptă pe telespectatori în această vară?
Cristina: În luna iulie vom fi la mare, unde noi şi echipa emisiunii „Draga mea prietenă” vă aşteptăm cu drag, cu multă distracţie şi cu foarte multe surprize.
Paula: În iulie vom fi pe plaja Kanal D din Mamaia. „Draga mea prietenă” se va transmite în fiecare zi de acolo. Nu vom pierde din conţinutul informativ, însă cu siguranţă vom câştiga la capitolul distracţie.

- Care a fost cel mai emoţionant mesaj pe care l-aţi primit de la admiratori?
Cristina: Toate mesajele sunt emoţionante, mai ales cele care vin din afara ţării, de la oameni care sunt departe de casă şi cărora le înveselim zilele. Deopotrivă, emoţionante sunt şi mesajele cu adevărat sincere, venite de la oameni care nu au nicio obligaţie să ne facă gratuit complimente. Am încercat, în cadrul acestei emisiuni, să facem surprize cât mai multe şi mai frumoase celor pentru care am avut posibilitatea şi care ne-au scris. Şi ne dorim să facem acelaşi lucru şi în continuare.
Paula: Primesc permanent mesaje de la telespectatori, care îmi spun că le înveselim dimineţile şi că au devenit dependenţi de „Draga mea prietenă”, ceea ce nu face decât să ne bucure şi să ne dea motive să fim şi mai buni în fiecare zi.

23-11-2Cristina Cioran: „Sunt femeia perfectă, iubita şi gospodina perfectă“

- Spuneai de curând că te-ai mutat din Bucureşti. De ce?
- Aflu pe zi ce trece de oameni care fug de oraş şi mi se pare minunat. Acum locuiesc undeva lângă Bucureşti. Am ales să mă mut la ţară ca să pot respira, să mă pot bucura de grădină, de aer, de mult verde.

- Care a fost pentru tine cel mai important beneficiu al locuinţei la ţară?
- Liniştea, liniştea şi, desigur, liniştea!

- Cum îţi petreci timpul liber?
- Timpul liber mi-l petrec în curte, pe ponton, printre copaci, cu rolele, cu bicicleta, în bazin şi cam atât.

- De ce pasiuni ţi-ai dori să te ocupi mai des şi nu ai timp?
- Îmi plac foarte mult călătoriile, sunt dragostea mea veche. În această perioadă nu prea am timp să călătoresc, dar drumul până acasă îmi aduce aminte de vacanţă, în fiecare zi, pentru că parcurg o distanţă considerabilă între serviciu şi casă. (Râde!)

„Prietenul meu este un bărbat inteligent şi plin de umor”
- La începutul lunii iulie sărbătoreşti trei ani de relaţie alături de Traian. Cum au fost aceşti ani pentru tine şi cum priveşti viitorul?
- Au fost nişte ani minunaţi şi în curând vom merge mai departe în relaţia noastră, pentru că, sperăm noi, ea va continua şi va fi la fel de frumoasă până la adânci bătrâneţi. (Râde!)

- Vă doriţi o familie cu copii?
- Da, ne dorim şi ne gândim să ne întemeiem o familie. Deocamdată avem pisici şi căţei.

- Spuneai că Traian este un bărbat amuzant. Cu ce te surprinde?
- Umorul este apanajul omului inteligent, iar iubitul meu este un bărbat deştept şi plin de umor. Nu mă surprinde în fiecare zi, dar când o face este absolut adorabil. Ne place să ne trăim dragostea în linişte şi nu ne place să ne expunem în presă iubirea.

23-11-3„Nu mi-am pierdut niciodată busola, dar au fost perioade nesigure în viaţa mea”
- Eşti o femeie uşor de suportat într-o relaţie sau, conform zodiei tale, o Leoaică pretenţioasă, căreia nu-i poate face faţă oricine?
- Sunt femeia perfectă! Mă consider iubita perfectă şi gospodina perfectă.

- Ai simţit vreodată că ţi-ai pierdut busola în viaţă?
- Nu mi-am pierdut niciodată busola, culmea, dar au fost perioade nesigure în viaţa mea, momente pe care aş vrea să nu le mai retrăiesc niciodată.

- Ce te remontează atunci când treci prin momente mai puţin plăcute?
- Sunt o fire extrovertită şi mă descarc când trec prin momente mai puţin plăcute, după care îmi revin şi o iau de la capăt. Nu s-a inventat nimic să nu pot învăţa astfel încât lucrurile să iasă cum trebuie.

„Îmi place să fiu un copil... Aşa că nu mă uit în buletin”
- Ultima oară te-am văzut în „Doctori de femei” la Teatrul Metropolis. Unde te mai pot vedea spectatorii la teatru?
- Deocamdată mă concentrez pe cariera de televiziune, dar lucrez şi la un proiect teatral despre care voi vorbi la momentul potrivit.

- Mereu pari însoţită de suflul energiei adolescentine. Când îţi simţi vârsta din buletin şi când uiţi de ea?
- Încă sunt un copil şi îmi place să fiu un copil. Aşa că nu mă uit în buletin. (Râde!)

- Cum te menţii în formă? Ce stil alimentar ai adoptat? Şi ce activităţi fizice practici?
- Îmi fac un program de training împreună cu prietenul meu, merg la sală, încerc să mănânc cât mai sănătos şi cu puţine calorii. Am introdus uşor hrana vie, din simplul motiv că îmi plac legumele crude şi cu gust. Dar am descoperit că ador şi shake-urile din legume. Iar ca sporturi... îmi plac foarte mult înotul şi mersul pe role şi cu bicicleta. Nu reuşesc întotdeauna să respect regimul sănătos de viaţă, dar pot spune că mă străduiesc.

„Îmi fac singură crema de noapte, fondul de ten, chiar şi gloss-ul“

- Ştiu că îţi prepari singură produsele cosmetice, fiind adepta celor naturiste. Ce conţine trusa ta de îngrijire personală şi din ce le obţii?
- Îmi fac acasă o sumedenie de produse: crema de noapte, demachiantele, fondul de ten, chiar şi gloss-ul. Le prepar din ingrediente naturale, bio şi sunt extrem de mulţumită de rezultate. Uleiurile cosmetice îmi plac foarte mult şi merg pe ideea că ceea ce mănânc pot pune şi pe faţă, mă refer la uleiuri, legume, fructe, mălai, tărâţe...

23-11-4Paula Chirilă: „Nu sufăr de gelozie, nici de scenarită“

- Ai lucrat în câteva oraşe din România. Care dintre ele îţi este cel mai drag?
- Cel mai drag îmi este Iaşiul, pentru că este oraşul copilăriei mele, acolo m-am născut. După el se clasează Satu Mare, iar pe locul al treilea în topul preferinţelor mele este Clujul, urbea în care locuieşte familia mea.

- Cât de des reuşeşti să fii alături de soţul tău şi cine face naveta?
- Sunt alături de el tot timpul, vorbind foarte mult la telefon, ne vedem mai rar, când reuşeşte el să vină la Bucureşti, la sfârşit de săptămână. În ciuda distanţei, ne simţim foarte aproape unul de celălalt şi ne sfătuim în privinţa oricărui pas pe care îl facem.

- Care crezi că este cea mai importantă calitate a ta în postura de soţie?
- Îngăduinţa. Nu sunt genul care sâcâie partenerul cu întrebări, suspiciuni, nu încerc să despic firul în patru şi să creez scenarii care nu sunt susţinute de realitate. Nu sufăr de gelozie, nici de scenarită.

„Sunt vegetariană, dar nu impun nimic nimănui”
- Carla Sofia locuieşte cu tine? Cine te ajută la creşterea ei?
- Locuieşte cu mine şi am noroc că mama mă ajută şi stă cu ea când nu sunt eu acasă. Carla este foarte fericită că beneficiază de atenţia amândurora, însă am grijă să nu exagerăm cu răsfăţul, pentru că vreau ca fiica mea să fie un copil echilibrat.

- Cu cine seamănă mai mult la caracter fiica ta, la cei 3 ani şi jumătate?
- Seamănă foarte mult cu mine când eram mică, este la fel de volubilă şi jucăuşă, aşa cum eram şi eu. Soţul meu, Marius, era mai liniştit, contemplativ, am descoperit, cu stupoare, că nu a mâncat corcoduşe crude când era mic. (Râde!)

- De ce-ai devenit vegetariană? Fiica ta are acelaşi stil de viaţă?
- Am vrut să mă menţin sănătoasă, pentru mine şi pentru familia mea. Însă nu impun nimic nimănui, nici măcar copilului meu. Carla mănâncă ceea ce vede la mine, dar şi ce vede la buni. Deci nu a exclus carnea din alimentaţia sa.

„Am râs cu lacrimi când ne-a pus Trofin să inhalăm heliu în direct”
- Povesteşte-mi cea mai comică situaţie în care ai fost pusă vreodată la filmări sau pe scenă.
- Când prezentam matinalul „Canalul de ştiri”, urmând exemplul lui Constantin Trofin, am inhalat toată echipa heliu în direct. Bineînţeles că am vorbit piţigăiat toţi, am râs cu lacrimi până ne-am prăbuşit la propriu, nu ne-au mai ţinut picioarele.

23-11-5- Când îţi doreşti ceva îţi faci orice poftă sau renunţi uneori la mici plăceri de dragul altora?
- Dacă e mică plăcerea şi nu deranjează pe nimeni, nu renunţ la ea. În schimb am renunţat la cheltuieli extravagante în favoarea Carlei.

- Care a fost cel mai impresionant gest pe care l-a făcut cineva pentru tine?
- Cel mai impresionant gest a fost faptul că mama şi-a lăsat viaţa de la Iaşi şi a venit în Bucureşti să mă ajute la creşterea Carlei.

- Ce-ţi doreşti în plan profesional? Dar personal?
- Îmi doresc ca emisiunea „Draga mea prietenă” să aibă audienţe din ce în ce mai mari, iar în plan personal îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă.

„Predau «Dezvoltarea personală prin teatru» la Şcoala de Vară a «Teatrului de Artă»”
- Care a fost cea mai frumoasă perioadă din cariera ta şi cel mai important rol de până acum?
- Toate perioadele sunt frumoase la vremea lor, cu împliniri, satisfacţii, transpiraţii, multă muncă. Joc cu mare plăcere pe scena „Teatrului de Artă” din Bucureşti cele opt roluri/personaje din spectacolul „Un bărbat şi mai multe femei”, de Leonid Zorin.

- În ce spectacole te mai putem vedea pe scenă?
- Tot la „Teatrul de Artă” joc în piesa „Nimic nu-mi scapă”, de A.D. Hertz. Tot acolo mă veţi găsi şi în timpul verii în spectacole. Iar la Şcoala de Vară a „Teatrului de Artă” predau cursul „Dezvoltarea personală prin teatru”.