Main menu

header

   Andreea Marin a acceptat să ne vorbească despre modul în care a reuşit să slăbească după sarcină şi despre cât de important este ca o femeie să arate bine şi mai ales despre importanţa imaginii unei persoane publice. Fosta zână a surprizelor a mărturisit că prin alăptare a reuşit să slăbească foarte mult. Ea a dat jos kilogramele acumulate în urma sarcinii şi cu ajutorul lecţiilor de dans, dar şi datorită unei diete personalizate recomandate de un medic nutriţionist.
 - Cât de important este pentru o femeie să arate bine?
 - Pentru mine, treaba asta trece pe planul doi. Oricât m-aş căzni să le înţeleg pe femeile care-şi ocupă mult prea mult timp din viaţă în faţa oglinzii şi încercând de cele mai multe ori să ascundă sub farduri sau haine scumpe, cu etichete sonore, micile sau marile lor nefericiri, nu-mi reuşeşte! Sunt adepta echilibrului în viaţă. Sigur că trebuie să-ţi oferi ca femeie atenţie, dar dacă pici în extrema cealaltă, dacă nu te mai opreşti din şirul operaţiilor estetice şi din boala cumpărăturilor, înseamnă că ţi-ai pierdut încrederea în propria valoare. Eu am ales o altă cale: am grijă de mine, astfel încât să fiu împăcată cu propria persoană şi să simt că îi plac bărbatului meu. Sunt un om normal, cu calităţi şi defecte, şi sunt departe de a fi o divă, aşa cum forţează alţii nota.
 - Dar imaginea unei persoane publice cât de importantă este? 
 - A devenit prea importantă şi asta permite nonvalorilor sau parveniţilor să fie aşezaţi pe un piedestal pe care nu-l merită şi să devină modele pentru copiii noştri, ceea ce e periculos pentru viitor. Să fii o femeie îngrijită, curată, să ai eleganţă în atitudine şi inteligenţă în privire, să pui tocul hotărât în pământ, acestea sunt detalii ce te pot defini, dar nu e necesar excesul. Eu n-aş putea să-mi petrec toată ziua la coafor, la sala de sport, la cosmetică sau în magazine. Ar fi o risipă de timp, pe care nu mi-o permit. Nu şi-a pus implanturi mamare
 - Crezi că o femeie este mai apreciată dacă e stilată şi elegantă sau datorită frumuseţii naturale?
 - Cu siguranţă contează aspectul plăcut, cald, feminitatea şi eleganţa. Uneori însă, atuurile acestea pot fi o piedică, depinde cine le priveşte. Poţi stârni şi invidie sau reacţii neaşteptate în oamenii care au idei preconcepute.  - În trecut s-a tot scris că ţi-ai fi pus implanturi mamare. Ai fi de acord cu aşa ceva? Te vei supune unei asemenea operaţii? Eşti de acord cu operaţiile estetice?
 - Nu am nevoie şi nu e o opţiune pentru mine nici pentru acum, nici pentru viitor. Nu înseamnă că am ceva împotriva celor care fac o astfel de alegere. Nu sunt de acord cu operaţiile care nu sunt o necesitate, ci un moft, cu cei care fac orice şi-şi agresează corpul doar pentru a demonstra celorlalţi ceva. Faptul că fete foarte tinere şi frumoase în mod natural apelează la operaţii estetice doar pentru a se supune „trendului” nu este însă o consecinţă pe care o văd pozitivă. Dar e doar părerea mea.  - Poţi să ne mărturiseşti câteva din trucurile de înfrumuseţare?
 - Vi le-aş mărturisi dacă le-aş avea. Sincer, nu am trucuri miraculoase. Pur şi simplu mă îngrijesc într-un mod care să nu-mi ocupe foarte mult timp. Totuşi, am un metabolism bun şi am făcut sport de performanţă în tinereţe (handbal în liceu), iar asta m-a ajutat să evoluez bine. Întrucât casa noastră are patru niveluri şi, în consecinţă, scări pe care le urc şi le cobor zilnic, asta s-ar putea să fie un avantaj neluat în calcul iniţial. 
  „Am slăbit cu o dietă echilibrată şi… iubind”
 - Ce tratamente naturiste foloseşti pentru întreţinere? Dar vreo cremă preferată?
 - Încerc diverse produse din curiozitate, mă plictisesc să folosesc acelaşi lucru mult timp, iar oferta e largă în ziua de astăzi. Cert e că perioada în care pielea mea a arătat cel mai bine a fost cea din timpul sarcinii, în care am folosit zilnic un lapte de corp pentru a preveni vergeturile şi sunt norocoasă că n-am avut parte de ele, iar pielea strălucea şi mirosea proaspăt întreaga zi. Acum nu mai sunt la fel de „harnică” şi conştiincioasă, recunosc, dovadă că „pericolul” a fost depăşit, dar încerc să păstrez obiceiul.
 - Cum ai slăbit şi cum te menţii în formă?
 - Am slăbit dansând, cu o dietă echilibrată şi iubind cu tot sufletul. M-am simţit bine cu mine însămi, fericită ca mamă şi asta mi-a dat un tonus foarte bun. Dieta nu o recomand şi altora, pentru că nu ar fi corect. Ea este făcută special pentru fiecare om în parte, în funcţie de preferinţele culinare, de starea de sănătate, de metabolismul fiecăruia. Ce mi se potriveşte mie nu ţi se potriveşte şi ţie neapărat, ba chiar poate să îţi deregleze metabolismul şi se poate întâmpla să îţi regăseşti echilibrul foarte greu. Aceasta este prima lecţie pe care am învăţat-o de la nutriţionistul meu. - Am înţeles că ai saună acasă... Crezi că a contat şi asta la silueta ta?
 - Nu prea fac saună, chiar dacă am acasă, pentru că nu îmi place prea mult…
 - Mai faci Tae Bo?
 - Nu, asta n-am mai făcut de mult, de când am rămas însărcinată. N-am vrut să pun în pericol cu absolut nimic sarcina. Am aşteptat prea mult această împlinire, încât mi-a fost teamă să nu fac vreo greşeală din pricina efortului.  Pregăteşte o carte pentru mame
 - Ce sugestii le recomanzi femeilor care vor să arate bine? Dar mămicilor? - Nu îmi permit să dau sfaturi. Cred însă că echilibrul în toate e cheia lucrurilor bine făcute în viaţă.   - Pregăteşti o carte pentru mame. Ea conţine şi sugestii de acest gen? Spune-ne câteva dintre ele?
 - „Preţuieşte viaţa” nu va fi doar o carte pentru mame, ci pentru femei şi fete, în general, dar şi pentru bărbaţi interesaţi să le înţeleagă mai bine, să le iubească aşa cum şi-ar dori ele. Sper să reuşesc să o scot pe piaţă în această toamnă, dar nu mă grăbesc cu orice preţ. Vă las să o descoperiţi răsfoind-o. Ea poate deveni prietena dumneavoastră de pe noptieră, pentru că e o carte la care te poţi întoarce oricând atunci când vrei să-ţi aminteşti că merită să trăieşti. Maria Petrache
  „Am ales să am grijă de mine, astfel încât să fiu împăcată cu propria persoană şi să simt că îi plac bărbatului meu”
  „Echilibrul în toate e cheia lucrurilor bine făcute în viaţă”