Main menu

header

34-13-2de Gabriela Niculescu

- Cântăreaţă, DJ şi viitoare mămică

Giulia Anghelescu este DJ la Pro FM şi o puteţi asculta la acest post de radio în fiecare zi de luni până vineri, de la 13:00 la 16:00. De altfel, este prezentă şi pe restul posturilor de radio comerciale, pentru că piesele sale se regăsesc în topurile muzicale. De mai bine de doi ani are o colaborare fructuoasă cu DJ Project, iar melodiile lor sunt difuzate şi în afara ţării. Logodnica lui Vlad Huidu, fratele lui Şerban Huidu, urmează să aducă pe lume un bebeluş la începutul lunii aprilie şi a acceptat să ne vorbească despre carieră, relaţia de cuplu şi sarcina ce i-a dat ceva bătăi de cap până acum.

„La 14 ani visam să plec în SUA şi să rămân acolo”
- Spuneai cândva că îţi doreai de mică să ajungi în Bucureşti. De ce voiai să părăseşti oraşul natal?
- Am început să cânt la 6 ani şi prima mea experienţă de acest gen a fost la Tip Top Mini Top, în Bucureşti. De când mă ştiu doream să ajung aici. La 14 ani visam să plec în SUA şi să rămân acolo, dar n-am ajuns decât la Bucureşti, cu o mică escală la Constanţa. În America am foarte multe rude şi mi s-a părut totul spectaculos acolo, atât de mult, încât am de doi ani viză pe paşaport şi încă n-am ajuns, dar poate dăm o fugă după ce vine bebe.

- De câte ori pe an reuşeşti să ajungi la Galaţi?
- Ajung doar la concerte şi o dată pe an ca să-mi văd rudele. Părinţii mei stau în Bucureşti, dar chiar şi aşa îi văd rar, pentru că programul meu este atât de încărcat, încât am zile în care nici cu mine nu mă văd, decât fugitiv, dimineaţa, în oglindă.

„Până la 17 ani cel mai bun prieten al meu era tata”
- Părinţii tăi sunt „moderni” şi nu ţi-au dat bătăi de cap. Cum este relaţia ta cu ei?
- Mama este cea mai bună prietenă a mea. Fiind şi foarte tânără, ieşim împreună, mergem la cumpărături când avem timp. Aşa a fost relaţia noastră de când aveam 17 ani. Până atunci, cel mai bun prieten al meu era tata, pentru că el mergea cu noi în concerte, era managerul trupei Candy din care făceam parte. Lui îi spuneam tot. La 17 ani m-am apropiat mai mult de mama, dar acum am o relaţie foarte apropiată cu amândoi.

- Petreceţi Sărbătorile împreună?
- Niciodată n-am avut parte de Sărbători clasice, în familie, pentru că mereu am fost plecată la concerte şi nu am putut păstra această tradiţie. În ultimii ani, pe cât posibil, am încercat să fac o masă, după Sărbători, la mine acasă, unde să ne adunăm cu părinţii.

- Privind în urmă, ce a însemnat trupa Candy pentru tine?
- De curând mi s-a întâmplat un lucru ciudat. Când am intrat în benzinărie să plătesc, băiatul de la casă m-a întrebat: „De la Candy, nu?”. Am rămas blocată, pentru că n-am mai auzit lucrul ăsta de foarte mulţi ani. Pentru mine, perioada Candy a fost extraordinar de frumoasă şi nu credeam că va fi vreodată egalată. Dar ultimii doi ani pe care i-am petrecut împreună cu DJ Project au fost la fel de frumoşi, iar acum am reuşit şi eu să mă bucur de această perioadă, pentru că atunci eram mică şi credeam că totul ni se cuvenea, de aceea nici nu cred că am rămas în acea formulă, eram prea tinere.

- Ai păstrat legătura cu fostele colege din trupă, Selena, Claudia şi Monica?
- Nu am avut timp să ne întâlnim des, pentru că suntem foarte ocupate, dar dacă ne vedem undeva ne salutăm şi ne bucurăm.

„Am realizat în aceşti doi ani cât alţii în zece”
- S-a discutat despre o prelungire a contractului de colaborare cu DJ Project sau îţi doreşti să continui doar cariera solo?
- Tot acest final de colaborare cu DJ Project este învăluit în mister, potrivit articolelor din presă. Dar în realitate contractul nostru, din punct de vedere al concertelor, se încheie curând, pentru că vreau să stau o perioadă acasă, pentru copil. Există posibilitatea ca la un moment dat să revenim la această colaborare, dar nu am discutat încă. Propunerea din partea băieţilor există, iar mie nu mi-ar displăcea. Momentan, cred că era cel mai potrivit moment să lansez o piesă solo, iar lumea să ştie că nu sunt solista lor, doar a fost o colaborare care a durat doi ani şi două luni.

- Ce ţi-a adus, profesional, această colaborare?
- Ne-a adus amândurora lucruri bune, pentru că am fost doi artişti care şi-au unit forţele, iar succesul proiectului a fost mai mare şi decât l-a avut Giulia şi DJ Project separat, iar asta cred că s-a văzut în tot ce am realizat în aceşti doi ani, cât alţii în zece. Numărul de fani şi de concerte s-a dublat. Din păcate, nu am putut să onorăm ofertele din afara ţării, unde piesele noastre sunt ascultate şi în română, şi în engleză, pentru că am avut aici multe concerte.

- Ce muzică asculţi şi ce artişti preferaţi ai atât de la noi, cât şi de peste hotare? Ştiu că pe vremuri ascultai rock.
- Ascult şi acum rock. Chiar dacă am lucrat numai în posturi de radio comerciale, nu pot spune că mă regăsesc foarte mult în playlist-ul zilnic, dar recunosc că ascult şi-mi place această muzică, pentru că altfel n-aş putea vorbi despre ea. Îmi place Direcţia 5, chiar am scos o nouă piesă cu ei, pentru că noi am mai avut o colaborare. Nu am neapărat un model de artist pe care vreau să-l urmez, pentru că îmi place să „fur” de la fiecare câte ceva şi încă mă mai inspir din hiturile lui Michael Jackson. O admir foarte mult pe Loredana, pe care o ştiu de când eram mică, ea nu cred că-şi mai aminteşte. A avut o perioadă în care era prietenă cu mama, iar eu eram cea mai mare fană a sa. Îi cântam acasă toate piesele, aveam toate albumele şi mergeam la concertele sale. Din punctul meu de vedere este un artist complet, care merită luat drept exemplu. Apoi, îmi mai place Holograf. De „afară” ascult orice, de la Janis Joplin până la Jessie Jay, care are o tehnică foarte bună.

„Evit mâncarea nesănătoasă”
- Trecând de la pasiunile muzicale la cele culinare, ştiu că nu-ţi plac dulciurile şi ai o alimentaţie sănătoasă. Ce mănânci şi cum arată meniul tău într-o zi?
- Nu eram o fană a dulciurilor, dar de când sunt însărcinată mănânc amandine, eclere, ciocolată şi alte lucruri ce nu-mi plăceau înainte. Acum mănânc ce-mi este poftă, dar evit mâncarea nesănătoasă. Îmi place supa de pui, mănânc foarte multe legume şi fructe. În perioada asta nu prea suport grătarul şi carnea în general. Cred că puteam să mă nasc liniştită în Italia, pentru că îmi plac foarte mult pastele, prepar diverse feluri şi sunt specialitatea mea.

- Ce reguli alimentare ai?
- Nu am reguli, dar nici probleme de sănătate. Nu mănânc foarte gras, nici prea multă carne, prefer peştele sau fructele de mare, dar acum mie şi lui bebe nu ne prea mai plac.

„Folosesc uleiul de migdale pentru prevenirea vergeturilor”
- Cum ţi-ai menţinut silueta?
- Nu am făcut nimic special, doar câţiva ani am mers la sală regulat. Am avut parte de un metabolism foarte bun, cu arderi rapide. Probabil că şi programul meu încărcat mă ajută să nu se depună nimic. Acum, în timpul sarcinii, fac masaj.

- Foloseşti produse naturiste?
- Nu, din păcate, nu am timp. Încerc să ajung o dată la două-trei luni la un salon pentru un tratament facial. Acum folosesc uleiul de migdale pentru prevenirea vergeturilor, iar când plec în deplasări utilizez creme.

34-13-3- Relaţia ta cu Vlad durează de câţiva ani, iar încercările prin care aţi trecut probabil v-au apropiat mai mult. Ştiu că te-a cerut o dată în căsătorie la Disneyland Paris şi ai acceptat. Aţi fixat o dată a nunţii sau aţi discutat despre asta?
- Inelul este în continuare pe deget, cererea este valabilă, iar răspunsul meu este tot afirmativ. Nu a ieşit niciodată căsătoria din discuţie. Cu sau fără bebe, ne doream să facem acest pas. Cununia civilă se va întâmpla la momentul potrivit, pentru că nu stăm zilnic să ne gândim când.

- Ştiu că sarcina te-a luat prin surprindere, dar ai discutat vreodată cu Vlad despre copii?
- Noi am discutat şi până să ne despărţim în urmă cu doi ani. De mai bine de un an suntem împăcaţi, deşi nu ştia multă lume. Ne doream un copil şi ni se părea normal să se întâmple, dar ne plănuisem să vină la anul. A venit anul acesta, aşa a fost să fie, ne-a luat prin surprindere pe amândoi.

„Am scăzut cinci kilograme la începutul sarcinii”
34-13-4- Cum a fost sarcina până în acest moment şi câte kilograme ai luat în plus?
- A evoluat bine sarcina din punct de vedere medical. Nu a fost uşoară din punct de vedere al greţurilor, dar am reuşit să-mi continuu activităţile obişnuite. Am scăzut cinci kilograme la începutul sarcinii, le-am pus treptat la loc, iar acum am cu un kilogram în plus faţă de astă vară, adică 57 de kilograme.

- Cum aţi reacţionat la prima ecografie?
- Am fost emoţionaţi, pentru că este un lucru nou, pe care ni l-am dorit, dar s-a întâmplat când ne aşteptam mai puţin, iar când am ascultat bătăile inimii copilului ne-am emoţionat până la lacrimi. Nu pot descrie în cuvinte sentimentul.

- Ştiţi ce este? Ce vă doriţi să fie fetiţă sau băieţel?
- Eu n-aş fi vrut să aflu, dar Vlad îşi doreşte enorm să ştie. El e sigur că va fi băiat, eu cred că va fi fetiţă, vom vedea cine are dreptate. Hăinuţe am primit pentru ambele sexe, inclusiv de la colegii din Pro FM, de ziua mea, dar nu contează ce va fi, sănătos să fie şi naşterea uşoară.

„La radio voi merge cât mă va lăsa burtica”
- Vrei să-l creşti singură sau vei avea ajutor?
- Nu m-am gândit la asta. Va avea două bunici care mă vor ajuta cât se poate, iar eu vreau să petrec cât mai mult timp cu copilul, nu altcineva. De bonă nu se va pune problema, cel puţin nu în primele luni de viaţă. Vlad îşi doreşte foarte mult ca eu să am grijă de bebe.

- Ce nume aţi pus pe listă?
- Singurul nume la care am căzut de acord, dacă va fi fetiţă, este Sabina. Aşa o cheamă pe mama lui Vlad şi ne place mult acest nume. Va mai avea un nume la care nu ne-am hotărât încă. Avem mai multe pe listă. Dacă va fi băiat, nu ne-am decis încă.

- Cât vei mai fi activă în viaţa profesională?
- Voi termina concertele înainte de Crăciun, deşi iniţial trebuia să le termin în luna ianuarie. Am discutat cu Vlad şi am decis că este mai bine să petrecem Sărbătorile împreună, pentru că nu voi mai fi însărcinată încă cinci ani de acum în colo de Crăciun. La radio voi merge cât mă va lăsa burtica.

„La 5 ani realizam o emisiune la radio“

34-13-1- Cum s-a întâmplat să lucrezi în radio?
- Nu cred că ştie foarte multă lume faptul că eu m-am apucat de radio când aveam vreo 5 ani şi realizam o emisiune la Radio Galaţi, în care spuneam poveşti pentru copii. Acela a fost startul meu în acest domeniu. E drept că ulterior m-am axat foarte mult pe cariera muzicală şi nu m-am mai gândit la fel de mult la radio, dar ştiam că voi reveni, fapt petrecut în urmă cu şase ani, pentru că îmi place foarte mult. La momentul respectiv, şeful meu a observat acest lucru în timp ce eram invitată la o emisiune la un post concurent şi mi-a propus să realizez o emisiune la radio. Aşa s-a produs revenirea mea, exact în momentul potrivit. Pot spune cu mâna pe inimă că de radio nu mă voi lăsa foarte curând, cu muzica poate o mai răresc, în sensul că îmi doresc să lucrez foarte mult la partea de spectacol, să am mai puţine concerte, dar mai bune.

„Am învăţat de la mama să gătesc, prin telefon“

- Găteşti, îţi place să pregăteşti ceva anume?
- Gătesc ciorbe, ardei umpluţi, fasole... Îmi place foarte mult să mă „pierd” în bucătărie când am o zi liberă. Fac orice, de la paste la fripturi, mai puţin dulciuri. Am învăţat de la mama să gătesc, prin telefon, pentru că, atunci când eram mică, nu prea treceam prin bucătărie când gătea. Când m-am mutat singură, în prima săptămână am comandat pizza şi paste. Apoi am realizat că nu voi putea trăi aşa şi că va trebui să învăţ să gătesc ceva. Atunci mi-am încărcat intens factura telefonică şi am învăţat. Prima întrebare pe care i-am pus-o a fost: „Am pus toate legumele la supă, dar când fierbe apa? Când iese abur sau când face bulbuci?” A rămas antologică. Acum foarte rar se mai întâmplă să o mai întreb pe mama.