Main menu

header

O formaţie tânără, ce promite să rămână multă vreme în topuri şi în inimile românilor 

    Ionuţ (solistul vocal), Eugen (clape), Costel (chitară solo), Marcu (bas) şi Matei (tobe) formează de şase ani trupa Provincialii. Cântăreţii au început să devină celebri o dată cu lansarea hitului „Noaptea pe covor”, iar în prezent au turnee în toată ţara, fie că e vorba despre concerte în aer liber, la spectacole de mare anvergură (cum este Festivalul Mamaia), fie despre petreceri private sau nunţi. Unul dintre cele mai recente evenimente, extrem de mediatizate, la care au fost invitaţi Provincialii, nu numai ca prieteni, ci şi ca artişti, a fost nunta Andrei cu Cătălin Măruţă. Cu toate că sunt în plină ascensiune profesională, cei şase băieţi nu se sfiesc să recunoască faptul că există şi sacrificii pe care le cere profesia aleasă. Primul este timpul răpit familiei şi celor dragi. Mai multe despre Provincialii, în interviul ce urmează, cu Ionuţ Ungureanu, vocea formaţiei.

 


    „Consacrarea a venit în 2005” - De unde provine numele formaţiei Provincialii? - Practic toţi suntem din provincie şi ne-am gândit că nu ar fi rău să menţionăm în mod expres lucrul acesta. Majoritatea dintre noi suntem moldoveni (Focşani, Mărăşeşti, zona Buzăului) şi niciunul dintre noi nu s-a împotrivit în a forma trupa ce ne poartă acum numele.
- Cum a început totul?
- Am debutat în anul 2001, când am lansat albumul „Un minut”, dar consacrarea a venit patru ani mai târziu, prin câştigarea Trofeului „Mamaia”. Putem spune că piesa „Sărutul nopţilor de Rai” ne-a adus celebritatea, pentru că a fost fredonată mult timp atât de copiii de 4 ani, cât şi de cei trecuţi de 40. Astfel, au venit şi concertele din toată ţara, care au fost şi sunt impresariate de Radu Groza.

Are iaht de 60.000 de euro
- Ce vă caracterizează ca trupă sau, mai exact, cum reuşiţi să vă faceţi remarcaţi într-o lume plină de „vedete”? - Noi suntem mai mult prieteni decât colegi. Ne petrecem mare parte din timp împreună, compunem alături de impresarul nostru şi de echipa sa de profesionişti şi încercăm să ne sprijinim cât mai mult. Ne considerăm o trupă decentă, profesionistă (cântăm mereu live) şi cuminte. Nu ne plac apariţiile mondene, toţi avem familii, unii dintre noi şi copii! Ne petrecem cam două zile pe săptămână acasă, în provincie, ceea ce ne încarcă bateriile! 

- Povestiţi-ne despre iahtul trupei. Cine navighează cel mai mult?
- Eugen este partea „avizată” a formaţiei care ne duce în larg, dincolo de agitaţia cotidiană. Iahtul nu este foarte mare şi ne-a costat în jur de 60.000 de euro. E luat la mâna a doua, dar are dormitor, toaletă, bucătărie... absolut tot ceea ce ai nevoie într-o casă de om şi ne place. De aceea mergem ori de câte ori avem timp, şi cu mare drag, în Delta Dunării, numai că, pe rând sau doi câte doi! Fiind un singur dormitor, unii dintre noi dorm la motel, însă de cele mai multe ori mergem aproape toţi, cu noaptea-n cap, cum s-ar zice, şi ne întoarcem spre seară, după ce am savurat un grătar de peşte... Dar asta se întâmplă spre sfârşitul verii sau când prindem o zi liberă în care să nu concertăm. Pentru că spiritul de unitate predomină la noi în trupă, avem şi o maşină mare, „brenduită” cu marca Provincialii, în care încăpem toţi, fără a fi înghesuiţi. Cu alte cuvinte, putem spune că avem mai multe case: una pe apă, alta pe şosea...  

Ana-Maria Cocea

Ionuţ Ungureanu şi-a petrecut luna de miere în Malta!
     Vara aceasta, Ionuţ, vocea trupei Provincialii, s-a căsătorit! Nunta, cu alai mare şi plină ochi de prieteni din copilărie, vedete, impresari şi ziarişti, a fost urmată de o binemeritată lună de miere în Malta! De fapt, a fost o săptămână de miere, plină de pasiune, soare, vizite lungi în Sicilia şi total lipsită de agitaţia cluburilor: „Nu mă caracterizează mersul la discoteci şi nu îmi place nici zgomotul care, de multe ori, nu te mai incită la dans. Ador liniştea şi clipele pe care le petrec alături de soţia mea, muzeele, terasele stilate şi tot ce înseamnă călătorii.

    Pot spune că luna de miere a fost dominată de febra cumpărăturilor, căci mă fascinează mall-urile malteze. Am luat suveniruri pentru toţi prietenii noştri!”, mărturiseşte Ionuţ. Cântăreţul ne-a mai spus că dorinţa vieţii lui este să aibă un copil: „La un moment dat mi-am dorit chiar să înfiez un copil, însă circumstanţele nu mi-au permis. Pe atunci nu eram căsătorit şi nici posibilităţi financiare prea mari nu erau... Acum, tot ce vreau este să am cât mai repede un copil. Lucrez împreună cu soţia mea la acest «proiect»”.